Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Vefsuper Lux (Geographic 37) MD/37 fabricat la VEF Radio Works  Riga este un radio incununat cu  Marele Premiu de la Expozitia Internationala de la  Paris din 1937 ! Pe scala, in cadrul Romaniei Mari, se "aprindeau" cele 2 posturi (emitatoare) ale vremii, Bod si Bucuresti - Baneasa , ambele cu emitatoare Marconi...

Putkiradio-VEF-MD-37-1-1.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu

Da, cei de la VEF au luat licenta pentru scala de la austriecii de la INGELEN , la vremea respectiva sistemul de afisare era protejat de cca 17 patente ! Sasiul de la VEF are schema originala cu alt set de tuburi...

La 03.02.2024 la 9:19, cmariuss a spus:

La Bod, a venit însuși G Marconi de la Londra sa asiste la  instalarea emitatorul de 150kW. 

Da, se pare ca a fost, una peste alta la vremea respectiva era unul din cele mai puternice emitatoare din Europa !

Editat de okean
Link spre comentariu

“Galeriile Lafayette” reprezentau nu numai primul magazin universal  din București, ci din toată țara. Practic, primul mall. Era modern, luxos, avea lift  și coloane la interior, iar de pășit, pășeai pe marmură.

Construit in 1928, după planurile arhitectului Herman Clejan, avea sa fie nationalizat in 1948 devenind magazinul ‘Victoria” 

Poza e din 1947 !

Lafayette.jpg

Link spre comentariu
La 07.02.2024 la 8:49, okean a spus:

“Galeriile Lafayette” reprezentau nu numai primul magazin universal  din București, ci din toată țara. Practic, primul mall. Era modern, luxos, avea lift  și coloane la interior, iar de pășit, pășeai pe marmură.

Construit in 1928, după planurile arhitectului Herman Clejan, avea sa fie nationalizat in 1948 devenind magazinul ‘Victoria” 

Poza e din 1947 !

Lafayette.jpg

Stabilizarea monetara nu s-a facut in 1952?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, dan cod a spus:

Noi ii ziceam pegas cu cocoașă. Am avut și eu unul. 

De fapt era Pegas model 41. Am avut si eu unul in copilarie. Verde. Nemetalizat.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări