doru3160 Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 Acum 33 minute, okean a spus: Preturi anii 80' catalog " Comturist" Gitanes fără filtru... daca nu știai la ce sa te astepti, te făceai albastru la primul fum, si te lua cu amețeală. Probat prin 84, dacă bine rețin. Eram fumător de Carpați fără la acea vreme. Link spre comentariu
ady2006 Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 Ai ce nostalgii mi-ai trezit cu gitanes alea .... prima expresie pe care am invatat-o in flamanda a fost "zonder filter" Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Cât era dolarul pe atunci? Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 11 Autor Partajează Postat Ianuarie 11 (editat) Acum 22 ore, doru3160 a spus: Gitanes fără filtru... daca nu știai la ce sa te astepti, te făceai albastru la primul fum, si te lua cu amețeală. Probat prin 84, dacă bine rețin. Eram fumător de Carpați fără la acea vreme. Pe aceeasi lungime de unda erau si " Gauloises Caporal " Acum 32 minute, icar a spus: Cât era dolarul pe atunci? In 1985 era 17.14lei si in 1989 era 14.92, scadea in draci, noroc de lovilutie... Un pachet de KENT era undeva intre 75 si 100 de lei ! Editat Ianuarie 11 de okean Link spre comentariu
Elservius Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 De fapt, în marea majoritate a situațiilor, era 100 de lei. Link spre comentariu
vasile barsan Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Acum 15 minute, Elservius a spus: De fapt, în marea majoritate a situațiilor, era 100 de lei. De aceea se numeau "tigari medicinale" - erau scumpe / primeau doar doctorii si / sau alte persoane care te "ajutau'' in oarece problema... Link spre comentariu
ex.escu Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Cu muuulti ani in urma, prin anii "80, o cunostiinta a adus un pachet cu tutun olandez, cu hartie cu filigran, tigara se confectiona , fara filtru, era peste " kent"... Link spre comentariu
PacMan Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 A mai avut cineva ocazia să găsească Mărășești cu filtru? Erau pentru export, filtru alb cu dungă aurie, semănau cu pachetul de Kent și erau superlong. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Scoteau Țigarete Iași ceva superlong, dar eu cel puțin, am avut nemarcate, la snop. Nu stiu ce ambalaj urmau să aibă, dar pt protocol cum circulau in cerc restrâns, am prins si eu de cateva ori, cu diverse ocazii. Kentul era pistol cu apă pe lângă astea. Și știu ce zic, eram fumător cu state vechi. Mărășești pt export nu am prins, nu stiu de așa ceva. Poate nu s-au făcut la Iași. Si Carpați, il vanam pe cel de Sf Gheorghe, era mai bun decat cel de Iași. Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Acum 2 ore, PacMan a spus: A mai avut cineva ocazia să găsească Mărășești cu filtru? Erau pentru export, filtru alb cu dungă aurie, semănau cu pachetul de Kent și erau superlong. A fost o perioada scurta prin anii 1997-2000 se gasea la nonstopul din or.Babadag jud.Tulcea Marasesti cu filtru si Carpati cu filtru tigareta si filtru alb.superlung, la Carpati era scris cu argintiu scris de.mana pe lungime Carpati, era perioada cand.se gasea Monte-Carlo, Rebel, Derby, BT, Snagov, Calatis, Viceroy prima varianta, Lucky-Strocky, Asos original de papastratos, ce vremuri Link spre comentariu
PacMan Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Asos a dispărut din '92 sau' 93, ceea ce a mai fost pe piață erau contrafaceri. Țigările de pe vremea lui nea Nicu erau " mai bune" sau mai naturale, cu aroma de tutun deoarece materia primă era de calitate ( nu erau folosite tratamente chimice deloc sau nu așa intensiv ca acum) iar filtrul era doar " filtru de hârtie". Acum tutunul este tratat să nu rămână aprins să nu se consume țigara singură și să se stingă repede dacă nu tragi din ea. Dar mirosul și gustul țigărilor este total schimbat față de cele vechi. Deși se fuma în casă, ecranul de la TV era curat, doar cu ocazia curățeniei mari înainte de Crăciun sau Paște se aduna ceva negreala. La țigările de acum, mai ales după 2000, fumul lasă urme mult mai evidente, ecranul TV trebuie curățat săptămânal iar perdelele după o lună de zile încep să-și schimbe culoarea și trebuie spălate din nou. Cam în perioada aia am renunțat la fumat deoarece nu mai era același lucru. Am rămas la singurul care încă mai creează dependență, sacăz, cositor și pcb vechi. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Acum 12 minute, PacMan a spus: ............ Am rămas la singurul care încă mai creează dependență, sacăz, cositor și pcb vechi. Si asta-i periculos. Contne metale grele cu risc de intoxicatie. Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 14 Autor Partajează Postat Ianuarie 14 Metaloglobus, Bucureşti, anii 60'... Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 15 Autor Partajează Postat Ianuarie 15 Mr. Nobutoshi Kihara de la SONY de numele sau se leaga : " Video Tape Recorder" , "U-matic", "Betamax" , "Walkman" etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate