yokoono Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Ai mei cumparasera un National, ala mic. Sambata sau duminica seara intorceau televizorul (aflat in casa) cu ecranul spre geam si veneau vecinii cu scaunele (stateau in curte) sa vada filmul de seara. Nu rupeam bilete. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 21, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2023 (editat) Vin importurile 1957, cu mentiunea ca 31 decembrie 1956 este ziua când a fost inaugurată în România televiziunea de stat, denumită și Televiziunea Română ! Televizorul de la sfarsit este un " TEMP 2 " model aparut in 1955 ! Editat Noiembrie 21, 2023 de okean Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 22, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 A existat o vreme cand bulgarii se uitau la TV la noi, mai jos primul aparat importat in Bulgaria din U.R.S.S in 1958 , se numea " Record " Primele emisiuni ale televiziunii bulgare apar abia in 1959 ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 22, 2023 Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Si in 58 cine cumpara un aparat cu care nu putea recepționa nimic? Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 22, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Smecherii, am specificat, se uitau la romani, la vremea aia tebuia sa ai banu' pe tine sa cumperi asa ceva, era ca antena de satelit pe vremea lu' ceasca , nu avea toata " pulimea " TV ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 22, 2023 Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Tocmai ca nu era chiar ieftin, sa cumperi un tv la care nu poți receptiona nimic, vorbim de smecheri prosti. Postul de peste Dunare se receptiona pe o portiune mica de teritoriu. Restul il admirau la rece... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 22, 2023 Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Atunci hai sa analizam puțin și invers problema: dece sa începi sa emiți in eter dacă nu este nimeni care sa poată recepționa? Cred ca a fort o planificare dinainte și au existat și teste de emisie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 22, 2023 Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Da, ce a fost mai întâi, oul sau găina? Faci postul de emisie, asiguri receptie in teritoriu, si dupa aia distribui receptoare la populatie. Nu te aștepți ca melteanul să cumpere anul ăsta un tv că tu emiti la anu'. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 22, 2023 Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Bineînțeles că oul, oul de dinozaur. În întrebare nu se specifica ca este vorba de oul de găină. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 22, 2023 Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Mda, mai bine jucam bambilici. Te-ai distra la fel de mult. Si asta pt ca nu știi cât costa un agregat din ăla, si cât erau salariile in acea perioadă. Un tv Rubin 102 costa in anii 60, 3680lei. Salariile erau sub 1000 lei. Nu cumpara nimeni un asemenea bibelou. https://insse.ro/cms/ro/content/câștiguri-salariale-din-1938-serie-anuală-0 Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 22, 2023 Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 N-am verificat si nici n-am chef sa caut dar sint sigur ca primele aparate vindute erau destinate exclusiv (sau aproape) institutiilor nu persoanelor fizice. Iar discutia asta cu cine e mai tare in argumente pare sa-ti faca placere pt ca nu-i prima data cind vad ca insisti pe argumente care sa conduca la o anumita concluzie. Nu-i neaparat un punct rau ci chiar constructiv, mai ales daca nu se insista foarte mult iar argumentele sint reale. Eu ma opresc aici, in perioada aia inca nu eram nascut ca sa pot sustine la prima mina despre anumite argumente. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 22, 2023 Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Ai vrut o analiză. Ti-am raspuns... argumentat, cum altfel. Stiu ca ești perfecționist. Acum 41 minute, sesebe a spus: N-am verificat si nici n-am chef sa caut dar sint sigur ca primele aparate vindute erau destinate exclusiv (sau aproape) institutiilor nu persoanelor fizice. Iar discutia asta cu cine e mai tare in argumente pare sa-ti faca placere pt ca nu-i prima data cind vad ca insisti pe argumente care sa conduca la o anumita concluzie. Nu-i neaparat un punct rau ci chiar constructiv, mai ales daca nu se insista foarte mult iar argumentele sint reale. Eu ma opresc aici, in perioada aia inca nu eram nascut ca sa pot sustine la prima mina despre anumite argumente. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 22, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Hai ca suntem in ceata : " Un tv Rubin 102 costa in anii 60, 3680lei. Salariile erau sub 1000 lei. Nu cumpara nimeni un asemenea bibelou. " La 20.11.2023 la 18:38, doru3160 a spus: Rubin 102 am avut, cumparat in 59. Pe langa ca erau scumpe se vindeau cu aprobare de sus, releul in 59' pentru Iasi era in anii aia cam din sursa : " In 24 ianuarie 1959, cu ocazia Centenarului “Unirii Principatelor”, statia experimentala facuta de LCT (care nu mai era de folos in Bucuresti) e data in functie in muntii Tarcaului cu obiectiv principal acoperirea cu program TV a Iasiului. Semnalul este asigurat tot de LCT, cu translator de constructie proprie pe traseul: Bucuresti – Costila - Comanesti (muntii Tarcaului). Acest traseu provizoriu e inlocuit la inceputul anilor 1960 cu RR “Vesna”. Astfel se face prima transmisie Bucuresti - Iasi, dupa care statia ramane in program regulat de emisie." Cam greu cu receptia in Iasi, sunt peste 120 de kilometri in linie directa probabil unul statea sa frece antena... Cu sau fara emitatoate valide, stabile, si regulate televiziunea in anii respectivi era de interes MAXIM , o istorie adevarata despre ce si cum cu TV-ul gasiti - AICI - e povestea ADEVARATA ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 22, 2023 Partajează Postat Noiembrie 22, 2023 Acum 26 minute, okean a spus: Cam greu cu receptia in Iasi, sunt peste 120 de kilometri in linie directa probabil unul statea sa frece antena... Eu nu am spus ca era greu sau usor. Era semnal, deci televizorul era justificat, fata de bulgari, care in 58 cumparau televizoare, si in 59 au receptionat ceva cu ele...greu sau usor. Si apoi, nu cred ca ar trebui luat Iasi ul ca referinta, dupa cum la bulgari nu trebuie sa ii luam ca referinta pe cei de pe malul Dunarii care receptionau postul nostru. Poate va mai trece pofta de polemici... Link spre comentariu
Postări Recomandate