okean Postat Noiembrie 14, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2023 Sparton 1003 AM/FM din 1948 , model deosebit , 13 tuburi , Sparks-Withington Co., (Sparton); Jackson, Michigan U.S.A. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2023 La 12.11.2023 la 10:30, okean a spus: O adevarata relicva...ati prins ? Din aceeasi serie si condensatorul variabil Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 16, 2023 Partajează Postat Noiembrie 16, 2023 Am avut si eu asa ceva, l-am folosit la un rafio cu rectie, pe lampi. Nu mai stiu ce s-a ales de el. Am mai avut unele, nemtesti, recuperate din podul unui amic, care a avut un unchi pasionat. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 Accesorii antena ... Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 19, 2023 Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 La ce serveau piesele lungi cu sfoară?Din restul,cu exceptia celei curbe,am avut şi eu... Link spre comentariu
cdinu332 Postat Noiembrie 19, 2023 Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 Păi sfoară o fi? Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 19, 2023 Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 "Pestisorul" din stânga imaginii se folosea, pe la începuturile electrificarii, pe post de siguranta pe traseul fazei imediat lânga stâlp. Cu timpul, mai ales din cauza ca se rupeau la furtuna, au fost înlocuite cu altele la care cele doua fire se întrepatrundeau. Prin piesa curba intrau firele în teava de instalatii ce ducea la tabloul din firida. Se folosea, de obicei, tot la instalatiile electrice. Acum 13 minute, BRANCA a spus: La ce serveau piesele lungi cu sfoară? Distantieri pentru linie paralela. Link spre comentariu
Atlas nou Postat Noiembrie 19, 2023 Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 Buna Poi distantierii par cu Cu litat,iar mosorul de lemn mare lucru sa aiba sfoara. Ar trebui sa fie tot ceva sarma. Asa ar fi logic. Spor Alex Link spre comentariu
cdinu332 Postat Noiembrie 19, 2023 Partajează Postat Noiembrie 19, 2023 (editat) Editat Noiembrie 19, 2023 de cdinu332 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 (editat) Toate piesele din ceramica, cele albe, sunt izolatori, se monteaza intre sarma antenei si stalpul de sustinere. In stanga jos, este un ''heblu'', adica un intrerupator, avea rolul sa puna antena la impamantare. Antena se conecta la borna din mijloc, borna de jos se lega la impamantare iar receptorul la borna de sus. Antena statea conectata la impamantare, dar cand se dorea putina auditie iesea omu' afara, comuta heblu, cupla antena la aparat, iar cand termina de ascultat radioul iesea afara si comutand heblu, conecta antena la impamantare. Sarma antenei era din bronz fosforos, neizolata, se vede si in foto. Pe mosor este un cablu litat, e foarte bun pentru antena filara. Acum vad: piesele lungi, care sunt legate intre ele , sunt o bucata dintr-un fider 'scara' Editat Noiembrie 20, 2023 de Ovidanie Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 1 oră în urmă, Ovidanie a spus: Antena stătea conectată la împământare, dar când se dorea putina auditie iesea omu' afara, comuta heblu, cupla antena la aparat, iar cand termina de ascultat radioul iesea afara si comutand heblu, conecta antena la impamantare. Probabil scenariul ăsta era doar o variantă. La mine, de ex, antena exterioară, pt radioul Modern, era amplasată pe catarg, pe casă. Era cuplata permanent la aparat. Heblul era pe tocul geamului, la interior, in locul unde intra cablul in casă, deci pt comutare nu ieșeam afară. Se cupla antena la pamant doar când era pericol de descarcari electrice in atmosferă, fulgere. In rest stătea cuplată la aparat. Aproape că ne intrase in reflex, când auzeam tunete, fugeam si comutam heblul. Copil fiind, mi se părea o mare ispravă să fac eu treaba asta. Izolatori posibil să mai am câțiva pe undeva, dar heblul, cu siguranță există. Stiu că pe ăla l-am păstrat. Link spre comentariu
vasile barsan Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Uite si ce vedeam si auzeam in 1977.. (apropo de antene) Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Pt asa ceva nu-ți trebuia antena prea sofisticată. Cel putin la mine, prindeam radio Iași doar cu antena din ferita a aparatului. Ce auzeam pe US nu gaseai in asemenea programe radio-tv. Pt asta aveam antena radio pe casă. Pt tv erau suficienți 3 elemenți. Vedeam releul tv de la mine de pe casă. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Rubin 102 am avut, cumparat in 59. Link spre comentariu
Postări Recomandate