okean Postat Noiembrie 10, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2023 Cam asa arata painea, brutarul era un italian ramas in Romania dupa razboi (cel de al doilea ) pe numele lui Nando(u) si 2 ajutoare ... Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 11, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2023 Loteria de Stat, reclama 1941 ... Link spre comentariu
dorian 70 Postat Noiembrie 11, 2023 Partajează Postat Noiembrie 11, 2023 Kilometraj bicicletă, am avut și așa ceva, probabil mai este pe undeva... problema a fost că la un moment dat s-a înțepenit. Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Noiembrie 11, 2023 Partajează Postat Noiembrie 11, 2023 Acum 32 minute, dorian 70 a spus: Kilometraj bicicletă, am avut și așa ceva, probabil mai este pe undeva... problema a fost că la un moment dat s-a înțepenit. Am avut si eu asa ceva era o raritate si cine avea asa ceva pe bicicleta era tare Link spre comentariu
dorian 70 Postat Noiembrie 11, 2023 Partajează Postat Noiembrie 11, 2023 Bicicleta am cumpărat-o în 1988, toamna, de la magazinul auto-moto-velo-sport, cu banii câștigați în vacanța de vară, cinci săptămâni pe un șantier din localitate. Uite că mai am și cartea tehnică a bicicletei. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 12, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2023 O adevarata relicva...ati prins ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 12, 2023 Partajează Postat Noiembrie 12, 2023 Banuiesc e din anii 60. Majoritatea care suntem pe aici, in 60 eram in faza de proiect sau proaspat prototip. Nu ne ardea de detectoare cu cristal. Eu am inceput sa inod sarme dupa anul 70. Nu retin sa fi vazut asa ceva, dar nu neg, la varsta aia inca furam (meserie) de la prietenii mai mari, nu frecventam magazinele de profil. Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Noiembrie 12, 2023 Partajează Postat Noiembrie 12, 2023 Acum 1 oră, doru3160 a spus: Buna seara, asa ceva am si eu si chiar dupa vechimea ei inca indica bine. Acum 11 ore, okean a spus: O adevarata relicva...ati prins ? De curiozitate intreb ca nu imi dau seama la ce se folosea acest detector, era cumva componenta de uz didactic ptr radio cu galena? La 10.11.2023 la 10:24, okean a spus: Cam asa arata painea, brutarul era un italian ramas in Romania dupa razboi (cel de al doilea ) pe numele lui Nando(u) si 2 ajutoare ... Hmmm ce bine arata, pacat ca pozele nu transmit si mirosul ar fi fost demential Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 Da,e detectorul cu sulfura de plumb sau " galena " pentru un radio cu " galene " nu neaparat didactic, in detaliu arata asa Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 13, 2023 Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 Nu mai ţin minte,învârteam de rotiță ca să "fixăm" postul?Atât rețin că întinsesem ditai antena pentru recepție şi,la o ploaie,am văzut "dansând" scântei pe ea de la un fulger! Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 Se cauta pe suprafata cristalului un punct de sensibilitate maxima ... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 13, 2023 Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 Postul se cauta din condensatorul variabil apoi mai umblai si la prizele de adaptare a antenei. Cu acel surub din capat cautai sa se auda cit mai tare in casca, casti de 2000ohmi ca altfel nu aveai sanse, dupa ce prindeai punctul sensibil blocai surubleul cu o contrapiulita sa ramina acolo, raminea el acolo pina la primul soc, si o luai de la incepuc cautarea punctului de maxim. Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Noiembrie 13, 2023 Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 Acum 7 ore, Ion_Bumbu a spus: Postul se cauta din condensatorul variabil apoi mai umblai si la prizele de adaptare a antenei. Cu acel surub din capat cautai sa se auda cit mai tare in casca, casti de 2000ohmi ca altfel nu aveai sanse, dupa ce prindeai punctul sensibil blocai surubleul cu o contrapiulita sa ramina acolo, raminea el acolo pina la primul soc, si o luai de la incepuc cautarea punctului de maxim. Buna seara am inteles, functioneaza ceva similar ca in schema cu efd, cu stima si respect multumesc tuturor ptr lamuriri. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 F0-215 Germanium Diode de la ITT [ gold bonded ] e considerata cea mai buna alegere pentru radiourile cu " cristal " aproape imposibil de gasit in zilele noastre ... Link spre comentariu
Postări Recomandate