Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

Acum 36 minute, icar a spus:

30259206802ee12b52aba81ddf7afe9a959addbe

M-am jucat cu unul de asta cind eram copil. Avea un vecin și noi tincii ne trageam cu el pe un drumusor de acces. Era puțin înclinat și ii făceam vint și apoi săream în el. 

Link spre comentariu

Da, le-am prins si eu. Erau pentru paine si zahar. Cele de zahar nu le-am folosit niciodata, cele de paine au mers pana prin 1965. In unele orase au reaparut prin anii 1986.

Link spre comentariu

Tichetul de paine de C.A.P. era atceva, memrii C.A.P. dadeau la brutaria C.A.P - ului cantiatea de faina sau griu convenita pentru una paine de 1kg/zi cam pe 2-3luni .

Eram mic copil, vara la bunici, ma duceam cu tichetul la brutarie, paine ca aia nu voi mai manca ever !

 

tichet.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 32 minute, cdinu332 a spus:

A avut și bunica. 

Faină  pâine!

Si bunica. Dar painea era o porcarie. Brutarii duceau acasa graul nou, primit de la c.a.p, si macinau grau vechi, adus de ei. Stiu precis ca aveam un unchi brutar acolo. Era painea buna primele 10-20 de minute. Apoi se facea caramida. Si asfaltul era mai alb decat ea.

Link spre comentariu

Cea mai buna era cea facuta de bunica la tast /tzest (test-tzest /o "palarie" de pamant incinsa cu lemne si pusa peste coca facuta lipie). Mancata calda cu fasole fiarta in oala de pamant. Ce vremuri !.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, yokoono a spus:

 Stiu precis ca aveam un unchi brutar acolo. Era painea buna primele 10-20 de minute

Da vezi tu? Nu toti brutarii faceau așa. Ai avut tu parte de neamuri proaste. Numai mirosul te dădea gata cand treceai pe lângă brutarie. Mâncam jumate de pâine până acasă... 

Link spre comentariu

D-nule @yokoono, aveți cea mai mare dreptate cu pâinea făcută la țest. Adevărul este că eu m-am gândit numai la pâine cumpărată/care nu a fost produsă acasă când am scris despre pâinea făcută la fosta brutărie din sat.

 Nu cred să existe pâine mai gustoasă decât cea făcută în țest. Apropo, știți cum se făcea țestul?

Link spre comentariu

Cu lut, balega de vaca si paie. Se amestecau bine (se calca lutul cu picioarele) si se dadea forma pe o movilita de pamant. Se facea apoi o gaura transversala pentru batul de ridicare. Se lasa la soare sa se usuce bine. Apoi se facea un foc sub el pentru "formatare".

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări