Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Este foarte elegant și la interior.

Și schema este interesantă și frumoasă. Îmi place foarte mult 2A7-le.

Toate 3 tuburile de R.F. sunt ecranate (eu îl consider și pe 2B7 ca fiind de R.F. deoarece pe lângă rolul de preamplificator audio are și rol de demodulator M.A.), are 2 transformatoare de F.I., 2 circuite acordate pe intrare, bobinele electromagneților difuzoarelor sunt folosite și pentru filtrarea tensiunii anodice, redresare bialternanță, o schemă de calitate, frumoasă și totuși economică în același timp. Acum, dacă contactele mobile de la blocul rotactor al bobinelor de R.F. sunt din argint, probabil că nu mai este chiar atât de ieftin/economic, dar asta înseamnă o calitate superioară.

Una peste alta, îmi place foarte mult acest radio.

P.S. Probabil că respectivele contacte mobile sunt doar argintate, ar fi prea de tot să fie din argint masiv.

Editat de Elservius
Completare
Link spre comentariu
Acum 5 ore, Elservius a spus:

P.S. Probabil că respectivele contacte mobile sunt doar argintate, ar fi prea de tot să fie din argint masiv.

Nu ar fi prea de tot, ar fi o prostie. Lăsând la o parte prețul, care nu intra acum in discutie, contactele trebuie sa indeplineasca si anumite caracteristici mecanice. De asta se prefera alama, pt calitati mecanice, si argintul, pt proprietățile electrice. Alama argintata, este ideala pt contacte electrice. 

Link spre comentariu

Contactele la contactoare se faceau din aliaj de Ag.

Alama argintata sau Cu argintat la contacte n-au rezistenta in timp, acolo e problema.

P.S. ca idee sint destule bare de aliaj Ag pentru brazare tare, frigotehnie, etc.

Pretul e pe la 30-50lei firul

https://www.voltatec.ro/Sudura-cupru/ALIAJ-SUDURA-30ARGINT-545.html

Din ala oare cite contacte se pot face...

https://www.dtngroup.ro/p/aliaj-sudura-cupru-argint-cu-l-ag-ag-40?export=pdf

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 9 minute, Ion_Bumbu a spus:

Alama argintata sau Cu argintat la contacte n-au rezistenta in timp, acolo e problema.

Un termen estimativ? Eu am intalnit aparate care au avut contactele intacte dupa 50 ani. Nu stiu cat de utilizate au fost, aici putem discuta, dar un strat generos de argint isi face treaba pe un suport din alama. In industrie se foloseau si aliaje de argint sau argint industrial. Nu am intalnit aparate care sa aiba contactele integral din argint, fie si industrial. La contactoare, doar pastilele erau din aliaj de argint de ex. Ma refer la RG uri, nu la putulici de 6 sau 10A.

Link spre comentariu

Amanuntele fac diferenta.Tabla alama argintata vs tabla chioara, galvanizata...cred.

untitled.jpg

Mai auzi pe cate unii ca aparatele de la Tehnoton erau proaste. Pai si japonezii daca le asamblau cu asa contacte, tot proaste ieseau.

Cele care au beneficiat de contacte argintate, si dupa 50 ani se comporta ok, indiferent cine le-a fabricat. A prins si Tehnotonul o perioada cand cei de la Conect Bucuresti faceau treaba buna.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări