Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 9 minute, VAX a spus:

Prajituri bune am mancat in anii '60-'70. Dupa asta au inceput sa le faca cu inlocuitori (margarina, etc) si mai putin dulci.

A existat viata si dupa '70. La noi in targ erau cateva cofetarii unde puteai manca savarine insiropate, cu frisca adevarata, tort diplomat sau eclere cu crema de ou si profiterol de te lingeai pe degete. Dupa 90 e alta discutie...a inceput goana dupa profit maxim. Acum, daca stii unde sa cauti, au inceput sa apara si produse de calitate.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 35 minute, VAX a spus:

S-a privatizat distributia apei si patronii sunt extrem de lacomi, se zgarcesc si la o picatura de apa. Din cauza secetei prelungite (in sudul tarii) si a lipsei surselor de apa potabila, anul asta s-a raspandit la pasarele o epidemie de circoviroza (SIDA pasarilor) si au murit aproape toti puiutii. Au baut apa din surse infectate, A mai fost o epidemie din asta in vara anului 2012 si a durat cam trei ani. Daca va uitati cu atentie, veti constata ca au ramas putine pasarele.

Liceu reprezentativ al judetului, cu clase de mate-fizica, electrotehnica, mecanica. Avea si clase de mineri, agricol, etc, dar acolo ajungeau cei cu medii sub cinci.

Lasa aburelile! nici un liceu reprezentativ nu avea clase pina la ''S''! si ma indoiesc profund ca intr-un liceu reprezentativ existau toate profilele mentionate! in provincie, unde exista un singur grup scolar in tot oraselul, da, erau de toate la gramada! dar nu era reprezentativ, nici pe departe! si 8 profesori de fizica intr-un liceu? la fel de indoielnic!

Link spre comentariu

Ploiestiul era plin de licee . Multe industriale , ale ministerelor respective . Chimie , electro , constructii , un pedagogic , unul de arta , un liceu agricol , unul sanitar etc . Si trei teoretice , Ministerul Invatamantului . Doua bune , unul de nivel national , si al treilea , liceu de provincie , cu bune si cu rele . Cele industriale aveau scoli profesionale in structura lor , era nevoie ( niciodata asigurata ) de forta de munca . Mai exista ceva scoala profesionala a Cooperatiei , acolo erau fete frumoase si libertine , chiar si pentru vremurile acelea ...

Era si o aglomerare de intreprinderi foarte mari . Doua combinate petrochimice , trei rafinarii , uzina " 1 MAI " , cea de utilaj chimic IUC , fabrica " Dero " , Flacara , Feroemail , Uzina Mecanica Teleajen , si multe altele . Alea mari aveau peste 15.000 de angajati . Cea militara , unde am fost eu , se apropia de 3.000 . Acum ... , nu mai e mare lucru . Ploiestiul a fost a treia platforma industriala a tarii , dupa Bucuresti si Brasov . Iar Prahova cel mai populat judet , dupa Bucuresti . Ma rog , S.A.I. Peste 1.000.000 oameni ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 10 ore, Marele Savant a spus:

Lasa aburelile! nici un liceu reprezentativ nu avea clase pina la ''S''! si ma indoiesc profund ca intr-un liceu reprezentativ existau toate profilele mentionate! in provincie, unde exista un singur grup scolar in tot oraselul, da, erau de toate la gramada! dar nu era reprezentativ, nici pe departe! si 8 profesori de fizica intr-un liceu? la fel de indoielnic!

Gandeste-te cum era la Motru inainte de '90, ca sa ai idee de ce am povestit. Asa era si in alte orasele, unde lumea era stratificata. Era si gloata, dar si o elita locala. 

Eu va spun ca nici acum nu se fac ore de laborator la liceu, decat sporadic si limitat. 

Editat de VAX
Link spre comentariu
Acum 48 minute, gauss a spus:

Am inteles ca se va rezolva , urmeaza o reforma a invatamantului , sub noua conducere . Aseara am vazut ceva la TV , in timp ce serveam masa . 

Bre be careful ca ori ai sa te inceci de atata ras, ori infuleci repede din cazua nervilor, ori o dai in sughituri. Cand ma asez la masa .... apai vreau sa imi tihneasca!!!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, gauss a spus:

Am inteles ca se va rezolva , urmeaza o reforma a invatamantului , sub noua conducere . Aseara am vazut ceva la TV , in timp ce serveam masa . 

Sa nu fie contrareforma.

Un student din Serbia m-a intrebat de ce spunem "revolutia din '89". cand este clar ca a fost contrarevolutie.

Link spre comentariu
Acum 36 minute, yo3fkc a spus:

Dap . Se va reforma reforma reformarilor .

... mai ales in invatamant!

Probabil ca reforma va fi urmatoarea: in orasele in care cu pseudo-licitatii lucrarile de renovari ale scolilor au fost date direct si cu supraevaluari firmelor de casa ale partidului aflat la putere, se va pastra acest obicei, iar in localitatile in care la mica intelegere intre potentatii locali s-au impartit in mod direct,  egal si tot supraevaluate aceste lucrari intre firmele de casa ale celor de la putere  firmele de casa ale celor de la opozitie, se va schimba treaba: imparteala se va face invers, adica intre firmele opozitiei si cele ale celor de la putere!

Link spre comentariu

Da , desigur . Sau macar probabil . Adica se va reforma . Si regretul ( personal ) ca am invatat intr - un sistem invechit , prost si neperformant , stand multe ( prea multe ) ore la scoala . Asta este , am prins si vremuri mai bune , ca student ( dupa '90 ) . Ma rog , era tot invechit ( juma' ... ) , dar se simtea vantul schimbarii . Dupa sistem U.E. , bineinteles ( credite etc . ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări