Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Eu sunt "sătul" de poveştile cu plachetele.Tata a avut câteva radiouri sovietice care nu s-au defectat niciodată.Eu am avut un Riga 4 la fel de bun.

Nu mai vorbesc de un mag Jupiter stereo pe care l-am dat după peste 15 ani de exploatare,fără probleme.Şi culmea câ n-a crăpat niciun conensator electrolitic,din ăia de-i "cãntă" toţi...

Link spre comentariu

Daca primul " pocket transistor " apare in state la 18 Oct 1954 pe numele lui "Regency TR-1" in Germania firma Telefunken introduce in 1955 modelul  "Telefunken TR-1" dupa o schema adaptata de Regency cu transistori PNP...

partner-vorserie-tr1-30331.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu

Aici e " concurenta " , bineinteles ca stim, e vorba de :

https://www.elforum.info/topic/131976-aparate-radio-tranzistorizate-dinainte-de-anii-90/page/29/

Acolo sunt aparate " fizice " detinute de colegi, reconditionate, cand voi avea ceva reconditionat/restaurat voi posta bucuros in sectiunea de mai sus ! 

Aici e pentru " clatirea ochilor ", amintirea unor aparate, raritati, [ hyperaritati ], care se incadreaza perfect la " OLD stuff" de care e bine sa stim ca au existat...

..................................................................................

Continuam, anul de gratie 1960 si felicitari colegului @vasile barsan pentru posesie, recte aparatul Нева (Neva) !

A fost primul PORTABIL din URRS " mass production " cu dimensiuni apropiate de Regency TR-1, MW & LW, 6 transistor 3x P402  3x P13A, alimentare baterie 9v

Neva-shtpk500x688.jpg

Neva-sht-chas640x493.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 4 ore, okean a spus:

Aici e " concurenta " , bineinteles ca stim, e vorba de :

https://www.elforum.info/topic/131976-aparate-radio-tranzistorizate-dinainte-de-anii-90/page/29/

Acolo sunt aparate " fizice " detinute de colegi, reconditionate, cand voi avea ceva reconditionat/restaurat voi posta bucuros in sectiunea de mai sus ! 

Aici e pentru " clatirea ochilor ", amintirea unor aparate, raritati, [ hyperaritati ], care se incadreaza perfect la " OLD stuff" de care e bine sa stim ca au existat...

..................................................................................

Continuam, anul de gratie 1960 si felicitari colegului @vasile barsan pentru posesie, recte aparatul Нева (Neva) !

A fost primul PORTABIL din URRS " mass production " cu dimensiuni apropiate de Regency TR-1, MW & LW, 6 transistor 3x P402  3x P13A, alimentare baterie 9v

Neva-shtpk500x688.jpg

Neva-sht-chas640x493.jpg

Multumesc  OKEAN ,iata un altul din colectia mea – pentru ca tot suntem la anii ’60- , este inca postat in ProRadio Antic ,aparatul l-am daruit intre timp unui bun prieten  (are o vitrina mai mare..)- cu rugamintea sa nu-l vanda.

Aparatul este cunoscut sub denumirea "S-632 T Electronica" si este primul aparat de buzunar fabricat in anul 1963. A fost importat set complet din Japonia si este cred unicul radioreceptor alimentat cu bateria de 9V ( 6F22) din tara. Receptioneaza gama undelor medii ( 188-468 m respectiv 1600-538 KHz) si este un RR foarte  rar. Fabricat numai cu piese japoneze, dupa  originalul MATSUSHITA T-53,pana la identitate . Oricum ele au fost in editie limitata,ce am inteles este ca le-ar fi retras licenta japonezii si de aceea nu s-au mai fabricat… pacat!

getpicw-1.jpg

getpicw.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări