Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

A fost odata, prin anii '70, o moda a radiourilor "de buzunar", cu dimensiuni cât mai mici. Am avut unul rusesc, nu mai stiu cum se numea, cu 6 (cred) tranzistori foarte mici, GT-uri. Pe Selari, Lipscani, in usile consignatiilor cu electronice, erau tigani care te imbiau cu "am radio din Hong-Kong!"

Link spre comentariu

1956 Franta primul receptor a fost cu 8 ! transistori produsi de COSEM dupa licenta americana, pe cablaj imprimat, pe numele lui " Solistor Transistor 8 " produs de Clarville CSF.

In anii urmatori si noi am luat " lumina " de la ei !

Magazine-article-de-presse.jpg

Link spre comentariu
La 07.07.2023 la 21:51, Budreala Radu a spus:

Asta il am si eu in colectie! 

Are difuzorul ros de șoareci în proporție de 30 la suta, dar chiar și asa are un sunet foarte plăcut... adevărate bijuterii, radiourile rusești!

image.thumb.png.e3ceecba6901633324686086ea9a78ed.png

Un radio care la vremea aparitiei 1960 ia cam " rupt " pe occidentali, 10 transistoare  8 x П-15  si 2 x П-423 cu Fmax 100Mhz !!!

Designul este cam inaitea epocii spectaculos chiar...

Spidola-in640x480.jpg

A fost primul multiband din URRS, primul exportat in west : Anglia, Germania...traditie care a continuat si cu VEF-urile mai noi...

S-a fabricat pana in 1964, a fost practic printre primele " world receiver " adevarate, pret de vanzare 73 ruble !

Manufacturat la VEF (Valst Elektrotechniska Fabrika), Riga, Latvia !

Editat de okean
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări