Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Nica.E o construcţie atipică,cu un motor de 1000 CP,pare-se şi cu sistem automatizat tragere.În plus asigura şi spaţiu generos echipajului.

Se bănuieşte că n-a intrat la serie deoarece era greu,cam 68 tone,şi foarte complex.Sovieticii au preferat ca în loc de un număr mic de tancuri "de lux" să producă altele ieftine şi în nr f f mare!...

Link spre comentariu

Sherman era mai bun? Mare cât o casa, deci tinta ideala, blindaj slab, tun saracut. Dar, ca sa parafrazam, proaste da' multe!

Cam pe aceeasi tema, americani, la adapostul celor doua oceane, construiau un B-24 pe ora, nemtii se chinuiau sa faca un FW-190 in paduri, mine si tuneluri de metrou!

Editat de icar
Link spre comentariu

In 1956, in timpul revolutiei din ungaria, revolutionarii au capturat un t55 si au intrat cu el in curtea ambasadei britanice , unde britanicii dupa surpriza initiala,  l-au studiat , concluziile nu erau deloc favorabile pentru nato, si s-au pus imediat pe treaba , peste cativa ani au produs la vickers tunul L7/ 105mm si o noua generatie de tancuri.

La fel cei de la rheinmetall au trecut de la tunul de 120mm/L44, la cel de 120mm/L55 in urma cu cativa ani si chiar la un calibru mai mare.Prin anii "60 , tancul t64 era capabil sa traga cu racheta antitanc (costurile rachetei erau f.f.mari)...

Link spre comentariu

Am regasit un 2n3055 de IPRS, necapsulat! Am cerut cindva de la Baneasa citeva bucati pentru a fi folosite in scop didactic si am oprit si eu unul. Am dat de el cind cautam un 3055 pentru o sursa.

poza nu e cea mai buna, este facuta cu telefonul.

frBP76J.jpg

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări