Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Vax, ti-am mai spus ca bati cimpii. Ioan Ursu a fost unul din cei ce sustineau practica de laborator. Liceul de fizica din Magurele si Universitatea de fizica aveau cele mai bune laboratoare. Datorita lui Ioan Ursu si Valentin Ceausescu. Ambii fizicieni pe bune. Ce interes avea Ursu sa distruga ceea ce a creat chiar el?

Tu te uiti ce scrii? Pai cum sa faci laboaratoare, auzi, festive, cind ...nu mai erau laboratoare! Nu nea Nicu si coana Leanta vorbeau de imbinarea teoriei cu practica? Nu stiu zau cine vorbeste ca sa nu adoarma! Nu se tineau ore de laborator separat, orele se TINEAU in laboratoare, cu materialul didactic in fata. Ca dupa 89 nu se mai tin, e vina profesorilor, nu a lui Ursu! 

Am zis sa nu mai raspund la aberatii de acest fel, dar vad ca nu ma pot abtine. O sa mai cujet!

Aha, abia acum am inteles cum e cu calimara irăsturnabila! (Sic!) Nu am vazut asa ceva, nu am avut...

Ceas inel sau inel ceas...

10489965_10202402936620191_536771261924439606_n.jpg

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 21 minute, icar a spus:

Vax, ti-am mai spus ca bati cimpii.....

De cum gandesti dumneata sunt lamurit.

Nu se intra domnule in laboratoare, toti profii se duceau la sala de clasa si predau materia, puneau note, etc. Nu puteai sa intri in laborator fara sa fie pregatit in prealabil, cu lucrarile si aparatura pe mese. Daca indrazneai sa deranjezi laborantul (omul de casa al directorului), te lua dracu. Dumneara stii despre ce este vorba ? Ca la electronica ziceai ca n-ai trecut de nivelul galenei.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, VAX a spus:

Nu se intra domnule in laboratoare, toti profii se duceau la sala de clasa si predau materia, puneau note, etc

Cred ca asemenea afirmatii ar trebui insotite si de date calendaristice. Si eu am prins vremea cand aveam o clasa stabila, unde ramanea un elev de servici, iar restul ne deplasam la cabinete/laboratoare. Profesorul era fix, in laborator, si se schimbau elevii. Asa am facut si fizica si chimia, istoria, limba romana, biologia, etc, in sali dedicate. Ma refer la perioada 70...79.  In clasa unde ne lasam bagajele, faceam dirigintia, desenul, muzica si alte obiecte care nu dispuneau de laborator. Cine a invatat la Lic National, pe atunci M Sadoveanu, in perioada mentionata,  poate confirma.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, VAX a spus:

De cum gandesti dumneata sunt lamurit.

Nu se intra domnule in laboratoare, toti profii se duceau la sala de clasa si predau materia, puneau note, etc. Nu puteai sa intri in laborator fara sa fie pregatit in prealabil, cu lucrarile si aparatura pe mese. Daca indrazneai sa deranjezi laborantul (omul de casa al directorului), te lua dracu. Dumneara stii despre ce este vorba ? Ca la electronica ziceai ca n-ai trecut de nivelul galenei.

Partial aveti dreptate, sigur nu prin toate satele uitate de lume scolile aveau laboratoare si laboranti, la oras si in satele mai rasarite erau! E adevarat ca si atunci erau destui profesori care erau in invatamint doar pentru vacantele prelungite si nu erau interesati de predare! Iar cuvintele subliniate de mine denota o acuta tendinta conspirationista, nu stiu daca datorita virstei, sau e mai de demult!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, VAX a spus:

Vorbesti sa n-adormi. 

Poate matale dormi cand vorbesti, adica vorbesti in somn.

Poate nu ne referim la aceleasi lucru ca asa e vag sa o dam cu la unele mai de soi era si la altele nu.

Eu cand eram in clasele 1-4 cumparam in pauze prajituri facute la liceul din apropiere.

Cand am ajuns la liceu nu mai erau orele de muzica si gospodarie in programa, proful de muzica ramasese, a predat atelier cativa ani pe urma a revenit in business cu cantarea romaniei, am prins-o in forta in ultimii ani de liceu, nu stiu cum era platit , dar elevii erau scosi de la alte ore, nu erau ore speciale pentru activitate corala.

Laboratoare am facut la generala, fizica, chimie, biologie. Depindea de prof cat era de puturos. La fizica stiu ca ne punea sa aducem materiale de acasa, trebuiau parintii sa cumpere izolirband si niste sigurante, ca nu erau in domeniu si nu aveam pe stoc in casa.

La liceu am avut laborator de fizica, am fost si la o olimpiada si era proba de laborator, deci se facea in toata tara laborator de fizica. La chimie am avut prof jalnic, era laborator , dar nu ne ducea, mai luam clorura ferica si acizi de la laboranta.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, icar a spus:

Liceul de fizica din Magurele si Universitatea de fizica aveau cele mai bune laboratoare. Datorita lui Ioan Ursu si Valentin Ceausescu.

Poate in anii '70, in anii '80 nu era deloc asa cum spui. La MF4 am petrecut mult mai putin timp in laboratorul de fizica decat in scoala generala.

Editat de octav_ro2002
Link spre comentariu

Apropo de fantanile alea publice , tasnitoare le zice mai sus ... In Ploiesti , au fost mai multe . In centru , cam la fiecare intretaiere de strazi , sau trasee de mers pe jos , parcuri etc . Dupa '90 , au disparut . Incet - incet , au ramas fara apa , apoi  cate una , cate una ,  au iesit din peisaj . Cred ca a fost o decizie a administratiei , mai multe nu stiu . Dar , acum doua saptamani , veneam pe jos din centrul orasului , si in parcul Mihai Viteazul , cel cu statuia domnitorului , surpriza ! Am vazut una , vopsita intr - un verde inchis , si functionala ! Mare surpriza ...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări