Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Fratii Montgolfier au fost putin mai iuti, inaltata un balon cu aer cald, la 19 octombrie 1783. La 21 noiembrie, balonul are si echipaj.

Editat de icar
Link spre comentariu

Rachetă particulară proastă!Şi ştirea e aiurea...Nu UK urma să fie prima ţară europeană care lansa satelit in spaţiu.Franţa are ani buni de când lansează din Guyana.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dumitrumy a spus:

1951.jpg

Probabil este o fotografie facuta la o "expozitie de arta gastronomica" Toate unitatile T.A.P.L. erau obligate sa participe lunar la asemenea evenimente. Se organizau lunar, erau gazduite prin rotatie, de diferite unitati de a limentatie publica.

Link spre comentariu

Și mie mi se par prea muncite ca aspect. Nu gaseai prea des la vânzare asa ceva, dar mâncarea pusa în vanzare la expres, asa zise impinge tava mai târziu, era foarte bună și ieftina. Prin anii 70 fugeam cu grupul de copii de pe strada unde locuiam, la un expres ce funcționa lângă casa tineretului la noi în târg. Era la 5 min de mers pe jos. Cu câțiva lei mâncam pe saturate. Și asta doar ca aventură,  nu ca nu aveam ce manca acasă. Ca sa nu ne agațe părinții la masa și sa nu ne mai lase afara.  Pana prin 85 se manca bine. Nu mai rețin când au fost desființate unitățile cu autoservire.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ovidanie a spus:

este o fotografie facuta la o "expozitie de arta gastronomica"

Nu confundati unitatile tip "Gosposina" cu expozitiile. La "Gospodina", asa arautau semipreparatele. Prin '70, trebuiau sa le vânda, prin '85 se cumpara ce gaseai.

Link spre comentariu

Mama a fost bucatar, angajata a unui restaurant.  Mi-a povestit ca erau obligati sa organizeze lunar asemenea expozitii si ani de zile chiar au facut-o...pana au gasit o varianta mai comoda, organizau expozitiile doar in unitatile mari, centrale. Prin rotatie, in fiecare luna tot alta unitate. Toti ceilalti participau cu diverse preparate la acea expozitie. 

Mama si acum isi aminteste cat muncea sa faca floricele de unt in cubulete de aspic...Asa era moda pe atunci, ornau cu aspic majoritatea preparatelor reci. Produsele erau expuse pana pe la orele amiezii si apoi erau scoase la vanzare.

Un director din T.A.P.L. avea un fix cu un preparat, galantina de pui cu sos alb de ciuperci, totul ornat din belsug cu aspic. Muncea mama cate 2-3 ore numai pentru floricelele din aspic, trebuia sa arate bine, doar era expozitie. Lunar trebuia sa fie faca un asemenea preparat, era cu dedicatie pentru director, idiotul nu accepta galantina facuta de altcineva.

Unitatile Gospodina erau subordonate restaurantelor, sau ma rog, arondate restaurantelor. Mancarea tot din restaurante venea.

Link spre comentariu

Cine a avut asa ceva? Este Ericsson 1018Acel S facea ca telefonul sa fie mult mai ravnit...

Foto din colectia proprie:

20230120-120933.jpg

20230120-121117.jpg

20230120-120843.jpg

Link spre comentariu

Eu am avut pe culoarea visinie, am intrat in posesia lui dintr-un accident, i-am spart displayul si era al unui coleg de munca si imi ceruse banii pe el cat daduse la mana a2ua dupa care ulterior ii cumparasem display si il facusem ptr mine, avea meniu in lb romana

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări