Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
Acum 39 minute, doru3160 a spus:

În afara de acea forma de MAVO, toate erau folositoare. În procent de 80% încă mai am scule în stare buna din acel inventar. 

Inseamna ca ai prins unelte "dintr-un lot bun" 

Ca sa-mi vad de treaba mea si sa nu-i mai car sculele din atelier, tatal meu mi-a adus o asemenea trusa, fara aparat de masura. Separat mi-a cumparat un MAVO2. Surubelnitele erau de proasta calitate, clestii erau intepeniti. Pe rand am schimbat multe in acea trusa, este plina de unelte, chiar daca nu respecta inventarul original.

Acum este exact invers, tata mi-a dat atelierul si eu i-am dat trusa de scule.

Link spre comentariu

Mda, cel mai fain era facutul inventarului anual la trusa aia...

Noroc ca aveau si ceilalti colegi truse la fel si pregateam una completa de inventar de la 2-3 formatii, orice am fi facut tot mai pierdeam rupeam citeceva prin interventii, ei la fel.

In general dupa o interventie incepeam toti sa scoatem sculele din gentute si sa intrebam a cui e asta ca nu-i a mea... si asa ne adunam fiecare sculele proprii.

Era mare geanta aia si preferam sa n-o luam cu noi, luam doar ce ne trebuia si apoi puneam inapoi.

Parca a noastra era cu minerele transparente cu albastre la scule, surubelnite nichelate insa moi...

Calitatea n-a fost punctul forte a ei.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ovidanie a spus:

Inseamna ca ai prins unelte "dintr-un lot bun" 

Nu cred ca am avut asa noroc. Șurubelnițe nu mai am, sau doar câteva ce nu le-am folosit prea des. Ma refeream la trusa de tubulare cu clichet, tubulare cu tija, chei fixe de la 3mm la 11mm. Cleștii nu erau cei mai buni, iar protecțiile din plastic de pe mânere erau sub orice critica, dar unii ii mai am cu termocontractabil în loc de acel plastic. Pompa de fludor sigur o mai am, dar nu mai știu cu siguranță care a fost. Am multe, și nu mai știu care a fost din trusa. O vreme am folosit geanta, reechipata pt munca de teren. Trusa aia a fost mai mult pt profil mecanic, chiar dacă ii zicea electronic. Cel mai nașpa a fost sistemul de închidere al genții. Ala a cedat la 3 truse câte mi-au trecut prin mana. 

Link spre comentariu

Pai da, da terenul nostru era de la Timisoara la Tintareni... :( si acolo in loc sa capeti scule ramineai fara ele daca nu erai atent...

Ca greu de intors daca ratai ceva si mai ales de dat explicatii ca:

- de ce tovarase ai consmat degeaba benzina statului??

- pai sa vedeti n-am avut LM324 la mine sa-l schimb pe ala defect sau n-am luat osciloscopul cu noi si era altceva decit siguranta sarita asa cum a banuit beneficiarul...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Draga, eu nu lucram in armata, ce povestesc este la inceputul activitatii, la electroputere craiova. In armata nu ieseam din atelier, poate la revizii la salile de specialitate, dar si acolo luam ce era de reparat in atelier.

Apropo de scule: la ultimul loc de munca, doi ani in Bucuresti, am observat (la inceput cu mirare) ca se lasau scule sau materiale de pe o zi pe alta, sau chiar pe alta data si niciodata nu a disparut nimic. si nu ca era vre-un satrap la conducere ci pentru ca oamenii lucrau impreuna de 2-3 decenii si se cunosteau bine intre ei! Asta m-a facut sa-i respect in mod deosebit si sa-i ajut de cite ori au avut nevoie dupa ce am plecat de la ei.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări