Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 49 minute, icar a spus:

Nu as putea sa definesc gustul lor. Trebuia sa ai experienta ca sa-i faci, adica cât de incins sa fie uleiul, când aruncai rondeaua inauntru, ca sa se expandeze optim.

Sigur! Eu nu aveam buletin cand ii prajeam :d si mancam din astia de pocneam. Dai focul la maxim, arunci rondelele si apoi le pescuiesti (fix ca la gogosi!). Gustul este foarte aproape de faina de grau prajita in ulei vechi (folosit de multe ori la prajit cartofi) + la sfarsit simti o aroma vaga de peste. Totusi era fain ca "se topeau" in gura ca pufuletii. 

Trebuie sa ai stomac sa mananci asa ceva, fiind foarte uleiosi ti se apleaca repede :85. Am avut colegi de copilarie care bagau din astia cu paine :hdgfhgdf

Editat de merck
Link spre comentariu

Merck, asa o fi cum le zici, dar reuseam sa expandez citeva rozete, si asta numai dupa ce-mi umpleam bucataria de fum si miros de ulei ars.:nerv La gust, cred ca ai gasit o descriere destul de reala!:rade:

Ca tot ziceai de iz de peste.

2962788632dff1efff7abc69efc7d62d0a92ae64

N-am reusit sa gasesc sticla aia colorata, "filtrul", ce se punea in fata ecranului.

Uneori ma intreb, cum de ne uitam la ecranul ala de 50 cm diagonala si era OK, iar acum nu ne mai ajunge unul de un metru juma'!!

Link spre comentariu
Acum 11 minute, icar a spus:

Merck, asa o fi cum le zici, dar reuseam sa expandez citeva rozete, si asta numai dupa ce-mi umpleam bucataria de fum si miros de ulei ars.

Uneori ma intreb, cum de ne uitam la ecranul ala de 50 cm diagonala si era OK, iar acum nu ne mai ajunge unul de un metru juma'!!

Asa-i ca nu nu mai aveai butelie? :scarpin Maica-mea a fost tare imbufnata cand a fost racordat blocul la gaz :d. Toata ziua o auzeam: nu's ce are cacatu' asta de gaz :85. S-a intamplat sa fie ea acasa cand a veni aia si au largit gaura la duza la ochiurile de la aragaz si maica-mea tot traia cu impresia ca nu le-a largit cum trebuie. 

Prin camine la resou abia le ieseau niste cartofi prajiti mai mult fierti in ulei decat prajiti.

Acum la plita cu inductie .... nici cartofi prajiti nu mai pot sa fac :rzb

Era mai mare de 50cm diagonala la TV-uri. As zice ca aveau in jur de 70cm marea majoritate (chiar si alea color rusesti aveau ecranul cu diagonala peste 50). 

Link spre comentariu
Acum 12 minute, merck a spus:

Era mai mare de 50cm diagonala la TV-uri. As zice ca aveau in jur de 70cm marea majoritate (chiar si alea color rusesti aveau ecranul cu diagonala peste 50). 

Mai sapa. La cele alb negru diagonala cea mai mare a fost de 69cm. Uzual, de la 51 la 61 cm. Alea de 69 erau mai rare. La lampi, 47...49cm era la ordinea zilei.

Acum 30 minute, icar a spus:

N-am reusit sa gasesc sticla aia colorata, "filtrul", ce se punea in fata ecranului.

Filtrul ca filtrul, dar mileul nu putea lipsi...

FB-IMG-1562949606842.jpg

Link spre comentariu
Acum 6 minute, doru3160 a spus:

Mai sapa. La cele alb negru diagonala cea mai mare a fost de 69cm. Uzual, de la 51 la 61 cm. Alea de 69 erau mai rare. La lampi, 47...49cm era la ordinea zilei.

Am zis in jur de 70. La lampi stiu ca diagonala a fost mai mica. 

TV-ul color Cromatic nu avea si ala ecran aproape de 70cm diagonala? (ca o fi avut 65, 67 sau 69 tot este cu mult peste 50cm)

Link spre comentariu
Acum 7 minute, merck a spus:

Asa-i ca nu nu mai aveai butelie?

Corect, aragaz pe teava, la bloc.

Nu stiu exact diagonalele, dar Rubin sigur era mic. Venus, cred, avea undeva intre 47 si 55 cm. Ultimul tv pe tub, a fost un Samsung color, de 51 cm.

Link spre comentariu
Acum 20 minute, merck a spus:

Prin camine la resou abia le ieseau niste cartofi prajiti mai mult fierti in ulei decat prajiti.

Prin camine era asa ceva...avea rol si de incalzitor central, sigurantele erau din nichelina, cablurile se ardeau des !

godin.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 2 minute, icar a spus:

Venus, cred, avea undeva intre 47 si 55 cm.

Venus a avut tub de 47cm, miraj de 49cm. Incepand cu hibridele au inceput diagonalele mai mari. Colorul rusesc a avut tub de 61 cm, dar au fost si mai mici. Nu imi aduc aminte sa fi fost modele cu tuburi mai mari de 69cm, inainte de 89.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări