Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 17 ore, cocochannel a spus:

vax le incurca, n-a scos nimeni laboratoarele. erau ore de lucru manual si muzica cu profesori de muzica, care au fost inlocuite cu ore de atelier.

Vorbesti sa n-adormi. 

Cand am intrat eu la liceu (1972 - industrial - electrotehnica) in programa scolara erau prevazute ore de laborator, separate de orele de curs (cele obisnuite). Profesorii (fizica, chimie) erau obligati sa-i duca pe elevi la laborator, pentru ca asa figurau in orar. Era o planificare la nivelul scolii, sa nu se suprapuna clasele la laborator. Asta a fost ca urmare a gandirii ministrului Mircea Malita (matematician), care tocmai venise din SUA, de la o misiune diplomatica. Leana l-a dat afara din post, la indicatia (fitilele) lui Ioan Ursu. A scos laboratoarele din programa scolara si de atunci elevii n-au mai calcat prin laboratoare decat la lectii festive (mascarada regizata). 

Am predat fizica la liceu intre anii 1987 si 1990, stiu exact ce se facea. Nici acum elevii nu calca prin laboratoare decat la unele licee mai de soi si doar la unii profesori. Normal este cum a fost inainte, ca in programa scolara sa se separe orele de laborator si sa fie obligatorii. Astfel s-ar dota laboratoarele, sa fie functionale, si copiii ar vedea fenomenele fizice, ar capata interes si pentru studiul teoretic. Acum doar tocesc, nu raman cu nimic in cap, nu stiu sa aplice ce invata.

Editat de VAX
Link spre comentariu

Am prins vremea cu laboratoare complete . Era si indrumator ( redactat ) , fiecare elev beneficia de unul . Asta la fizica . La chimie , faceam materie si experiente in afara manualului si a programei . Liceul era renumit , se batea la olimpiade cu cele de chimie - native . N - am vrut sa ma duc la olimpiada , si am tras ponoasele . Dar si foloase , ceva chimie stiu si acum . Am invatat de frica , un 5 ( cinci ) insemna 9 ( noua ) la un liceu normal . 

Link spre comentariu

Fereste - te de greci , chiar si cand vin cu daruri . Give up , mister VAX . Sunt uns cu toate alifiile , cu unele de mai multe ori . Sigur mai mult decat un prof de liceu . Macar pentru aia douazeci de ani prin banci , ca student . Si nu prea dormeam . De altele , nu mai aduc vorba . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 6 ore, icar a spus:

Gauss, crezi ca in cofetarii sau restaurante, chiar alea cu staif, se lucreaza altfel?

Nu-mi vine sa cred ca asa calatoream in Bucuresti!

dc3d37aadfac7343abdf008bcf4c43e2.jpg

Era cea mai favorabila situatie, nu mai trebuia sa hortzopim beletele!

Acum 3 ore, gauss a spus:

Nu stiu ce sa zic . O fi fost , nu zic nu . Termenul " proletara " ma cam pune in dificultate . Numa' ca aia de dadeau ora exacta nu prea aveau treaba cu proletariatul . Adica ceva cu munca , muncitori (sa) inteleg . Tov . Nicolae Ceausescu a fugit de - acasa adolescent fiind , si era ciorditor pe trenuri . Are si el o poza cu cartea de munca ? De complezenta , s - a raspandit vorba ca era cizmar . Eronat , era ( asa ceva ) taica - su Andruta , in timpul liber  . Adica in afara carciumii . Valabil si pentru tov . Elena Ceausescu , fosta Petrescu , cunoscuta sub numele Leana lu' Briceag , vindea seminte - n gara la Titu . A muncit ceva , pe undeva ? ...

sincer, acuma: chiar credeti prostiile astea, sau e doar asa la misto, sa treaca timpul mai repede?

Link spre comentariu
Acum 30 minute, gauss a spus:

Am prins vremea cu laboratoare complete . Era si indrumator ( redactat ) , fiecare elev beneficia de unul . Asta la fizica . La chimie , faceam materie si experiente in afara manualului si a programei . Liceul era renumit , se batea la olimpiade cu cele de chimie - native . N - am vrut sa ma duc la olimpiada , si am tras ponoasele . Dar si foloase , ceva chimie stiu si acum . Am invatat de frica , un 5 ( cinci ) insemna 9 ( noua ) la un liceu normal . 

iar un7 insemna desigur 16!

Link spre comentariu

Domnule Mare Savant , conform titulaturii , n - ar trebui sa fiti asa intransigent cu astia de la etajele inferioare ( figurat vorbind ) , sau chiar la propriu .  E o parere personala , nu obliga in nici un fel . Nici macar de a fi citita . Procedati cum si in ce fel si anumea doriti , v - am transmis si cu alte okazii . Daca aveti timp sa sanctionati postarile mele , e O.K. . NU ma deranjeaza . Daca nu , iarasi acelasi rezultat . Mai sunt amatori , dupa cum se cunoaste . Fiecare cu pasiunile lui , Inaltimea sa . Sau ( ori ) nu ? ... Periodic va transmit acelasi lucru . Ca fapt divers , obosesc greu . Am antrenament . daca n - ati aflat pana acum , e timp . Numai bine va urez !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Onorabile, la fel va reamintesc si eu periodic ca nu pierdeti ocazi sa ne spuneti cit de ocupat sinteti, ca nu va pasa si nu va intereseaza ce se scrie pe forum, dar nu trece mult timp intre postari, ceea ce dovedeste exact contrariul.

Referitor la faptul ca ''mai sint si alti amatori'' probabil ca si ei s-au saturat sa citeasca cum ca indiferent despre ce ar fi vprba, dv. ati avut la job citeva zeci de bucati si desigur mai aveti si acasa, personale alte citeva zeci! apropo, am avut un coleg care ne povestea cum urmarea el in armata extraterstrii cu elicopterul! Si mai avea una si mai misto, dar o las pentru data viitoare!

In rest, asa cum spunea alt coleg, va doresc tot ce-mi doriti si dv. mie!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Spor ! N - am scris ca nu ma intereseaza ce e in forum ( poate gasiti undeva , sa ma citati exact ) . Nu ma intereseaza ( in schimb ) parerile dvs . E altceva , nu ? Zic si eu . Mistouri am fumat destul(e) pana acum . Daca si spusele dvs . sunt , e O.K. Cateva plus - minus , nu inseamna nimic ! Totul e sa fiti perseverent . Numai bine inca o data va urez !

Editat de gauss
Link spre comentariu

De revista Sport si Tehnica va amintiti ? Cand eram la gimnaziu de acolo ma informam in materie de electronica, nu aveam carti tehnice acasa. 

Aviatie008m.jpg

Stiti de unde se pot  descarca scanari (pdf, djvu) cu revista respectiva ? Ma intereseaza numerele din '66 pana la final. Pe alea le-am citit.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, okean a spus:

Nu...si cred ca nu ar aprecia !

Cine stie ... Vine o vreme , cand ar putea sa aprecieze ! Zic si eu ...

Chiar acum, VAX a spus:

De revista Sport si Tehnica va amintiti ? Cand eram la gimnaziu de acolo ma informam in materie de electronica, nu aveam carti tehnice acasa. 

Aviatie008m.jpg

Stiti de unde se pot  descarca scanari (pdf, djvu) cu revista respectiva ? Ma intereseaza numerele din '66 pana la final. Pe alea le-am citit.

Sunt si eu interesat . Cateva numere ( scan - uri ) am , le voi posta .

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări