BRANCA Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Al naibii asta cu muzeul tehnic!Păi dacă nu se ştie a se face reclamă,propagandă,prin şcoli... Acu se "vizitează" festivaluri sau concerte de doi bani,mall-urile,supermarketurile,ş.a.m.d.Moştenirea istorică nu mai valorează nimic... Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Pai daca nu este "profitabil". Oare celelalte muzee din tara mai sunt "profitabile"? Link spre comentariu
icar Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Ce cretinitate! Si ce o sa faca cu acele unicate? "Donatii" catre alte muzee, de prin tarile mai calde? Asa ne trebuie cu un prim ministrul plagiator, cu "doctori" pe copiate si cu analfabeti in fruntea tarii! Un muzeu este rentabil pe cât il faci de ...rentabil! Bine ca ducem copiii si tinerii la "concerte" de doi lei si la "actiuni" de rahat, da' la muzee, ba! Intreb, pentru un prieten, muzeele nu renteaza pentru ca nu vând ..."timbre"? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Acum 2 minute, icar a spus: Ce cretinitate! Si ce o sa faca cu acele unicate? Fer. As pune chiar un pariu pe tema asta. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 Acum 10 minute, icar a spus: Bine ca ducem copiii si tinerii la "concerte" de doi lei si la "actiuni" de rahat, da' la muzee, ba! Intreb, pentru un prieten, muzeele nu renteaza pentru ca nu vând ..."timbre"? Exista cultura si cultura, sa nu o dam in proletarism cultural. Muzeele in Romania, unele extrem de bine "mobilate", nu-si fac cunoscuta prezenta si importanta patrimoniului. Pretul biletelor e un mizilic, ceea ce ar permite scolilor sa organizeze anual vizite de culturalizare. Dar, probabil ca nu iese nimic administratiei, nici celei de la scoli, daramite muzeului, sa nu deranjeze nimeni linistea angajatilor. In plus, orice muzeu serios are un magazin de suveniruri serios. Muzeul de istorie nationala, ala vizavi de CEC, are un magazin de suveniruri de exact 2x2m, impartit in 2 zone si nu intrebi decat daca esti incadrat in zona buna . Si 2 vanzatoare foarte amabile, probabil deranjate de prezenta vizitatorilor in zona lor de comfort zilnic. PS: cate muzee viziteaza romanii pe an? Link spre comentariu
okean Postat Iulie 11, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2022 Metal pretios din 3...FER, cred ca muzeele tin de Ministerul Culturii sau or fi varsate la autoritatea locala ? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 11, 2022 Partajează Postat Iulie 11, 2022 chestia e ca mare parte din exponate sint adapostite intr-o zona degradata din cauza acoperisului! sint intr-o zona care nu se viziteaza si pentru care n-au mai ajuns banii de reparatii! desi tinind cont ca este in administrea unei firme care intoarce banii cu lopata, s-ar putea renova. oricum, de apreciat faptul ca a sponsorizat pina acuma cheltuielile muzeului inclusiv sarariile angajatilor. si se pare ca s-a gasit o soluti ca sa nu se inchida! apropo, eu l-am vizitat adesea cind eram elev (faceam practica la Energoreparatii, cam peste drum de muzeu!) si acuma batrin am fost cu sotia si baiatul de citeva ori! Voi? Link spre comentariu
autom Postat Iulie 12, 2022 Partajează Postat Iulie 12, 2022 Acest muzeu face parte din viata mea,din copilărie mea, este impulsul meu in viata, inceputul vocației mele. Sper sa nu se distruga principalul punct de reper al viitorilor oameni de tehnica din România. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 12, 2022 Partajează Postat Iulie 12, 2022 N-am auzit ca s-ar închide feisbucul ;-) Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 12, 2022 Partajează Postat Iulie 12, 2022 Acum 4 ore, autom a spus: Acest muzeu face parte din viata mea,din copilărie mea, este impulsul meu in viata, inceputul vocației mele. Sper sa nu se distruga principalul punct de reper al viitorilor oameni de tehnica din România. Multe muzee, nu cunosc insa in România, au asociatii de suport formate din entuziasti si pasionati. De regula se numesc "prietenii muzeului". Rolul lor e sa participe la restaurari de exponate, contributii financiare (nu e musai sa deschida ei portofelul, dar organizeaza vizite ghidate de grupuri => se strang fonduri), etc. Aceste grupuri nu inlocuiesc neaparat administratia, insa lucreaza impreuna. La cat de nedusi sunt romanii la muzee, probabil vizite organizate de grupuri de elevi ar aduce un venit oarecare, cat sa ajute un pic. Apoi, batut la poarta marilor intreprinderi/firme in domeniu, cat sa obtii si de acolo niste bani, care oricum sunt mizilic pentru multe firme. Samd. Astea toate facute din dragoste... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 12, 2022 Partajează Postat Iulie 12, 2022 Acum 3 ore, Mircea a spus: La cat de nedusi sunt romanii la muzee, probabil vizite organizate de grupuri de elevi ar aduce un venit oarecare, cat sa ajute un pic. acum ceva ani, se mai tineau lectii de fizica, am intilnit grupuri de elevi, sau expozitii tematice! sa speram ca nu se va inchide, mai ales ca salariile totale ale angajatilor nu sint cit o pensie de neam prost pensionat la 45 de ani! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 15, 2022 Partajează Postat Iulie 15, 2022 Foarte interesante sunt si unele comentarii postate la acest filmulet pe iutub... https://www.youtube.com/watch?v=dnHdqPBrtH8 Link spre comentariu
okean Postat Iulie 16, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2022 (editat) Biblioteca ANR, Adevărul, 1 mai 1937, pag. 6 https://i.postimg.cc/FKP1TF6M/Biblioteca-ANR-Adevărul-1-mai-1937-pag-6.jpg Editat Iulie 16, 2022 de okean Link spre comentariu
Postări Recomandate