Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Pentru mine, prin natura muncii, este. Ce defineste dimensiunile acelor fuzibile este curentul de 200kA. Nu sunt genul care pune poze de la munca din considerente evidente. 

In sistemele de 400-600Vca nu e rar sa ai panouri electrice/switchgear cu bare concepute sa reziste la defecte de 40-65kA. Disjunctoarele sau fuzibilele folosite au curenti cel putin egal curentului barelor.

Daca sistemul de alimentare de 400Vca vine dintr-un traf de 2MVA cu o impedanta de 5%, pe barele de 400Vca ai cam 50kA curentul de scurt. 

Acasa in Romania parca se cere 5kA. Evident, impedanta cablurilor si folosirea elementelor de protectie cu limitare a curentului (current limiting) diminueaza mult acel curent de scurt cat sa-ti permita tie sa pui un disjunctor de doar 5kA plecand de la un curent mult mai mare.

Link spre comentariu

Type 2 “No Damage” Protection - What Is It and Which Fuses Are Best?

Type 2 protection, also referred to as “no damage” protection, simply means that if a short circuit occurs, the short circuit protective device will operate fast enough to prevent fault current damage to healthy equipment in the system. Tests show that current-limiting fuses are the best choice for the protection of the motor controllers if damage-free performance is required. To ensure that correct fuse choices are made, short circuit tests must be made on every possible combination of motor control and fuse. This sheet summarizes a major manufacturer’s motor starter and the Mersen time-delay fuses which give Type 2 “no damage” protection. All combinations are UL witnessed and certified.

https://ep-us.mersen.com/sites/mersen_us/files/DS-A2D-R-A6D-R-Class-RK1-Time-Delay-Mersen.pdf

Link spre comentariu

Și eu am pe la servici multe chestii ciudate pt mulți, dece nu pun poze cred ca intelegi, dar chiar dacă eu sint obișnuit cu ele tot ciudate/deosebite le consider. 

Link spre comentariu

chestii mai ciudate ca diverse facilitati nucleare din sua, ale caror imagini le gasesti pe internet? fara suparare, dar personal cred ca secretomania asta este inca o ramasita din vremurile vechi!

imi amintesc cum in ''civilie'' circulau echipamente radio inclusiv manuale si carti tehnice ale acestora, iar mai tirziu, in armata, la atelierele de reparatii se luau de la BDS pe semnatura si se predau la ora 14.30. daca era nevoie de ele mai multe zile, teoretic peste noapte trebuiau pastrate intr-un fiset care se sigila!

Link spre comentariu

Am facut armata la Brasov, AA, pe rachete rusesti, SS11 (daca mai tin bine minte). Mare secret mare datele tehnice ale rachetei: lungime, nr de trepte, combustibil, raza de actiune etc. Vin acasa, in permisie,  si gasesc, intr-o revista Modelist Konstructor, toate datele tehnice despre racheta si rampa de lansare! Iau revista cu mine si i-o arat comandantului de pluton. Se uita ala in revista, se scarpina in cap si zice: "nu conteaza, daca e ordin ca-i secret, asa e!"

Link spre comentariu

Era mult cretinism în armată... eu țin minte ca se făcea mare tam tam dacă te pozai cu arma din dotare. Era un amarat de pistol mitraliera cu pat rabatabil, cunoscut tuturor celor interesați, inca din timpul războiului. Nu exista nimic secret, dar nu aveai voie sa arăți asa ceva "dusmanului"... :rade:

Link spre comentariu

Dupa '90 s-a mai relaxat, ne facea poze cu arma plutonierul de companie, ca sa trimitem acasa....

Alb-negru, pe bani, evident....

PM md. 80....ce arma...

Link spre comentariu

in anii 80 nu am fost in situatia de a ma afla cu arma alturi de cineva cu un aparat foto! adica prin oras nu umblam de nebuni cu ele, iar prin curtea unitatii sau prin poligon nu prea vedeai civili cu aparate foto!

Link spre comentariu

Cine a zis ceva de civili cu aparate foto? Cred ca nu-și inchipuie nimeni ca venea fotograful ambulant cu maimuța prin unități militare, ca pe litoral. 

Link spre comentariu
Acum 19 ore, doru3160 a spus:

Era mult cretinism în armată... eu țin minte ca se făcea mare tam tam dacă te pozai cu arma din dotare. Era un amarat de pistol mitraliera cu pat rabatabil, cunoscut tuturor celor interesați, inca din timpul războiului. Nu exista nimic secret, dar nu aveai voie sa arăți asa ceva "dusmanului"... :rade:

Nu era nimic secret,  era rusinea mare...

Am intrebat +-

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Ovidanie a spus:

Rușine era dacă la nivel declarativ eram dotați cu arme laser, și în realitate aveam akm. Dar toată lumea știa dotarea armatei și chestii mult mai subtile. Asa erau ordinele, sa nu apară tehnica și armament în pozele pt familie...ca de obicei în armată, ordinul se execută. 

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Ovidanie a spus:

Am intrebat +-

Nu stiu de unde a aparut textul    "Am intrebat +-"  Nu l-am scris eu.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări