Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Nu, in general ca sa obtii o suprafata simplu sau dublu riglata se deplaseaza o linie paralela cu ea insasi pe o curba plana.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, Mircea a spus:

Multi artisti au murit in mizerie caci accesul la tehnologie se facea pe favoritisme si alte pile si relatii. 

ceva exemple aveti?

Link spre comentariu

Caz real  cu mine, eu intrasem chemat la " marire ", luasem decarul mic si regretatul profesor Botez imi spune :

- Nu se poate... la  GHIUS, recte Analiza Matematica, ai 10 - 10 si la mine nu poti decat  5 ia trage un bilet :rade:

Link spre comentariu
22 hours ago, norad said:

Reteaua de fire formeaza un hiperboloid cu o pânzã. Sau, cel putin, asa pare.

Hiperboloidul de rotatie. Exemple pe care le vedeti zi de zi - turnurile de racire. Sunt armate cu bare drepte, si-s al dracului de rezistente. Acum vreo cativa ani am vazut demolarea unuia, la Petrotel Lukoil, Ploiesti. O gramajoara importanta de explozibil bine plasat. Nu stiu daca mai am filmuletul, dar, daca il gasesc, il agat cumva pe aici.

Link spre comentariu

Sunt suprafete autoportante.

Un exemplu pe care l-a vazut multa lume fara sa stie ce vede e acoperisul garii Predeal (1969)

Link spre comentariu

Fortran și FC 1000 era de baza. Sistemul de backup pt alimentare cu energie, era un generator cu volanta, care asigura alimentarea a încă 5 min a sistemului. Ca să nu spun ca pe lângă sistem se învârtea un colectiv deloc mic, ce forma centrele de calcul. 

Link spre comentariu

Aveau si instalatie de climatizare, daca se depasea 19 grade " crapa sistemul ", expresie clasica intre operatori :)

Editat de okean
Link spre comentariu

pe la inceputul anilor 80 am participat la dezafectarea unui sitem de calcul care ocupa 2 etaje  intr-una din cladirile Uzinelor Electroputere Craiova! cele mai cautate au fost capacele de aluminiu ale (poate) sutelor de dulapuri cu in mare parte relee! panourile respective erau drepte si vopsite rezistent, mai misto ca tabla care venea pe tamburi folosita la anumite bobine de transformator! si ca orice chestie ruseasca, dupa doua-trei decenii de utilizare, inca mai exista o magazie plina de piese de schimb noi, in mare parte componente mecanice sau electromecanice. personal, am pastrat mult timp doua perforatoare de cartele, pina m-am prins ca ocupa locul in dulap degeaba!

p.s. Doamne, ce batrin sint!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări