Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

vax le incurca, n-a scos nimeni laboratoarele. erau ore de lucru manual si muzica cu profesori de muzica, care au fost inlocuite cu ore de atelier.

stiu sigur ca fetele faceau prajituri (am si mancat), tricotaje, chestii de gospodina s-ar putea zice. Baietii habar nu am ce faceau.

Link spre comentariu

In `70 la Timisoara era deja o sectie de Electronica aplicata.

La Bucuresti probabil mai repede.

Mda, 1953  Bucuresti dar specializari au fost mai inainte.

https://www.academia.edu/11513702/Scurt_istoric_al_Facultăţii_de_Electronică_Telecomunicaţii_şi_Tehnologia_Informaţiei_din_Universitatea_Politehnica_din_Bucureşti

"Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, FET din Bucureşti (în prezent - Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, FETTI, www.electronica.pub.ro) a fost înfiinţată în aul 1953, în cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti, IPB (în prezent - Universitatea Politehnica din Bucureşti, UPB, www.pub.ro), prin Hotărârile Consiliului de Miniştri, HCM, nr. 2688/ 1953, 2727/ 1953 şi prin Ordinul Ministrului Învăţământului, OMI, nr. 5108/ 1953. FET din Bucureşti s-a constituit prin contopirea Secţiei de Electronică şi înaltă frecvenţă (cu specializările Electronică industrială, Radiofrecvenţă şi Audiofrecvenţă) "

Aici:

https://www.academia.edu/11513702/Scurt_istoric_al_Facultăţii_de_Electronică_Telecomunicaţii_şi_Tehnologia_Informaţiei_din_Universitatea_Politehnica_din_Bucureşti

Mult mai detaliata istoria ingineriei electronice din Romania.

1941 Catedra de Radiocomunicatii.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

In dreapta sus , importu' ... , ala care propaganda spunea ca e facut din gandaci !

Altfel , " mancarea - i de fudulie , bautura - i de temelie ! " . In stanga , produsul ( rapid si sigur ) vandabil , nu s - a mai obosit nimeni sa  - l puna in raft . Manopera inutila , se golea rapid stocul , si se reimprospata ritmic !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu . E chiar sefa , statea la birou , nu se murdarea cu halat . Foto  e de propaganda , pentru gazeta de onoare , capacul de sticla al galantarului , unde se puneau banii si se dadea restul , tras cu mana , si marfa cumparata , e plin de cutii de branza topita in echilibru precar . In galantar e plin tot , si ordonat ... , nu s - a vandut ( inca ) nimic . Cartoanele cu preturi sunt pe produse ... , de fapt erau fixate vizibil , sa nu se piarda timpul cu manevrarea lor " la coada ". Cantarul e de import , foto e de prin '65 -'67 .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Biscuiti " Cotnari " , produs de lux , rotunzi cu crema , in dublu ambalaj cilindric gofrat , cu staniol , isi aminteste cineva de ei ? ...

P.S. - apropo de Eugenia ... , dupa vizionarea filmului respectiv , am scazut drastic consumul , ca sa nu zic altfel :

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da, erau cei mai scumpi parca in jur de zece lei...ambalajul e dat in urmarire ! Pana atunci despre " Eugenia "

Puţini sunt cei care ştiu că prima EUGENIE a “văzut lumina zilei” într-o fabrică din Constanţa, situată pe strada Theodor Burada, undeva pe la finalul anilor ’40. "

Editat de okean
Link spre comentariu

Gauss, crezi ca in cofetarii sau restaurante, chiar alea cu staif, se lucreaza altfel?

Nu-mi vine sa cred ca asa calatoream in Bucuresti!

dc3d37aadfac7343abdf008bcf4c43e2.jpg

Vine iarna

10489966_10202436964670871_415867957789781161_n.jpg

Pe vremea cind pe Carol l-au apucat nabadaile. Stiti despre ce vorbesc, nu?

6bucuresti_1941_2.jpg

Editat de icar
Link spre comentariu

Biscuitii erau de fabrica . Linie de fabricatie de import , se punea crema automatizat . La Eugenia lucrau persoane  condamnate la locul de munca . Dupa ce am vazut cum infigeau ghearele in crema , intre doua scarpinaturi pe ici - colo , mi - am reconsiderat optiunile . Altfel , in unele locuri era jale . La fosta Fabrica de Lapte , din cartierul Vest - Malu Rosu , la intersectie ( in Ploiesti ) , unde este acum  un Kaufland , in anii '80 niste tanti faceau baie in recipientele de inox cu lapte pentru pasteurizat . Nu fabulez ... , a aparut un serial pe tema ... , in ziarul local " Flamura Prahovei " , s - a lasat cu destituiri , dosare penale si puscarie . N -a fost un caz izolat , ci o practica curenta . Parca am mai povestit pe - aici cu painea scapata din navete in zapada ( zloata ) cand se aproviziona fostul local denumit colocvial " Umbrelutze " , ala care a disparut intr - o noapte ca nu i - a placut tov . Elena Ceausescu . Ploiestenii stiu ce spun , pot sa confirme . Asa ca ... , nu mi - am facut niciodata iluzii .

P.S. - autobuzul ala e lejer , nu stiu de ce va formalizati .

P.P.S. - oprirea circulatiei pe strazi s - a petrecut si incepand cu 1987 . La mine  in oras , unde erau sediile Securitatii , Militiei  Judetene , la Municipala , pe Bulevard ( strada paralel cu case nationalizate , alea boieresti , cu etaj ) , unde locuia primul secretar al C.J. erau 2 militieni la fiecare capat , zi si noapte , 24 din 24 , 365 din 365 . Ploiestenii iarasi pot sa  confirme ... , sau nu . Daca au si argumente , e si mai bine . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări