Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 22 minute, icar a spus:

Traforaj am avut si eu, dar nu tin minte sa fi avut atitea piese.

Erau si variante low cost. Am avut cu cadrul din teava, si din bara. Alea din platbanda erau mai bune, pt ca tensionau panza mai bine, in schimb nu permiteau folosirea ei pana ajungea de cativa cm. La cele din teava, le puteai strange pana taiai cu o panza de 5 cm. Am avut si panze rotunde, dar se gaseau greu. In truse puteai gasi mini masina de gaurit sau sfredel, tot in functie de tipul trusei. Dupa ce am terminat cu traforajul in placaj, am folosit masina de gaurit pt cablaje. Inca o mai am, chiar daca n-o mai folosesc.

Link spre comentariu

Astea marunte le-am avut "pe toate", vazand pozele imi amintesc acum. Majoritatea masinutelor cu baterii aveau inca un set de roti sub ele pe o platforma rotativa care atunci cand masina se lovea de ceva isi schimba directia. Masinile mecanice erau cu volanta sau arc si pe alocuri cu piatra ca sa faca scantei. Tragedia la mine era ca eu "salivam" dupa bicicleta aia mica pe doua roti (de copii) si totusi era prea scumpa sa mi-o cumpere (am primit dupa cativa ani buni un Pegas cu sa lunga in schimb), dar se compensa cu masinute. Mai tine cineva minte masinuta aia mica cu arc pe care o dai inapoi pentru amorsare si dupa ce-i dai drumul pleaca singura?:dsgfds

P.S.-cine a jucat "Asul Volanului" cu carti? A avut cineva dracia aia mica de tub cu bila numit "Hopa-Mitica? Ma fascinau jucariile care exploatau fizica intr-un mod inteligent.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 4 ore, doru3160 a spus:

.....Am avut cu cadrul din teava, si din bara....

Cu asta am mai ramas din trusa de traforaj dupa 48 de ani....

IMG_1744 (FILEminimizer).JPG

Editat de flomar60
Link spre comentariu
1 hour ago, dan-a2 said:

Ete s'un  radio :dsgfds

RADIO-ABC.jpg

Am avut de asta , l-am montat la 14 ani si a mers ......noaptea puneam sub perna ,sa nu impunga urechea si ascultam radioenciclopedia jazzului cu D-l Florian lungu ......

Link spre comentariu
Citat

Cu asta am mai ramas din trusa de traforaj dupa 48 de ani....

Ăsta era din setul românesc. Am avut un set RDG-ist, cu cadru din platbanda, și sfredelul cu filet cu 4 începuturi, nu doua cum erau la ale noastre. După asta am cumpărat mini bormașina și am trecut la traforaj electric. De asta am și avut curaj sa abordez turnul Eiffel. Era mult de tăiat la dantelaria aia, dar a ieșit. Se găsea placaj cu furnir de tei. Pana prin cl a VII-a am tot tăiat fel de fel, după care am început sa capăt gust de inodat sârme. Nu am păstrat nimic din trusa cu traforajul în afara de mașina de găurit manuala, cu care am rupt multe burghie de 1mm la cablaje, pana mi-am facut una electrica. 

20191023-150239.jpg

20191023-150227.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Pt. d-l Doru:

Spre surpriza mea,maica-mea a pastrat o "lucrare " traforata de subsemnatul in urma cu 46 ani!

Este un fund de cos de paine-la origine cosul a fost complet!- al carui desen a fost inspirat si adaptat dupa un desen publicat in revista Cutezatorii...

IMG_1746 (FILEminimizer).JPG

IMG_1747 (FILEminimizer).JPG

IMG_1748 (FILEminimizer).JPG

Link spre comentariu

Pe asta la prins careva? Vad ca nici exemplarul asta nu mai are becul. Era ceva deosebit un bec asa mic bașca si cu filet...din cate retin avea diametrul de 2,5...3mm. A rezistat pana au dat nepotii de la sora-mea de el si praful s-a ales.

74f4868583acbbb55f40b227f5e31524-3394874

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări