Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Una din nedreptăţile istoriei.Un profitor care a ştiut să exploateze comercial descoperirile şi munca altora.Declarat ca ,,inventatorul telegrafiei fără fir,,.Deşi doar a pus la un loc ce era mai bun din ce exista deja.

La începutul lui 1894, Nikola Tesla transmitea la o distanță de 80 km de la New York la West Point. Vezi site-ul PBS, "Marconi și Tesla: Cine a inventat radio-ul?

Link spre comentariu

În brevetul 649621, mentionat pe site-ul pbs, la pag. 2, alineatul care începe cu rândul 73, Tesla afirma ca transmisia energiei se face prin conductie si nicidecum prin radiatie. Or, la vremea respectiva se stia deja cum stau lucrurile.

Citez din site-ul amintit:

"When a coil is tuned to a signal of a particular frequency, it literally magnifies the incoming electrical energy through resonant action."

Oare asa stau lucrurile?

Editat de franzm
Link spre comentariu

Încercaţi să nu mai faceţi politică pe topicul ăsta şi eu voi încerca să nu dau pauze mai mari de o săptămână celor ce nu înţeleg, sau ignoră avertismentele..

Link spre comentariu

Componentele nu au fost turnate.

Turnul este realizat din zabrele din otel forjat imbinate cu nituri.

Poate o parte din otelul din care au fost realizate zabrelele sa fi fost adus de la Resita.

Link spre comentariu

Sigur că se poate, uite aici. https://ro.wikipedia.org/wiki/Fișier:Eiffeltower,_Forges_et_Usines_de_Pompey,_Fould-Dupont_fournisseur,_Des_Fers_de_la_Tour.JPG , dar este un mesaj ascuns, trebuie să aranjezi literele si să fi crezut cu tărie propaganda ceaușită. 

9 minutes ago, merck said:

N-am vazut asa ceva si o data am urcat pana la etajul 1 si pe scari. 

O poza se poate?

Golden Gate Bridge e dat cu policolor 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări