icar Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Pai se voia a fi un fel de casa memoriala, asta e legatura cu Eminescu. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Icar.Ce legătură cu istoria??Banu' vorbeşte! Iaşul a fost făcut praf de primarii neocapitalişti!Dacă ai fi văzut cum arăta înainte de '90 mi-ai fi dat dreptate... Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 (editat) Doru.Am făcut absolvit facultatea în '76 la Iaşi.Am fost în ' 86 la acolo şi ştiu cum arăta.Am mai fost şi după '90 şi m-am îngrozit!Nu vorbesc de complexul Tudor,ci de rest!Adică ăia înainte de '90 aveau habar de urbanism şi "neocapitaliştii" nu le au decât cu şpăgile?? Editat Aprilie 20, 2022 de BRANCA Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Da. Nu ca erau buni cei dinainte de '90 dar partea a doua este riguros adevarata. Plus o uriasa imbecilitate. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Da, atunci se justifica demolarea, chiar daca autorizarea a fost data pt reabilitare cladire. Hai sa vedem ce vor fi in stare sa faca acum in loc. Am asa o banuiala ca la ce arhitecti avem acum, va fi ceva plin de termopane, si nici cu multa bunavointa nu va semana cu ce a fost, cum au facut in 70. Citat Marţi seara, Hanul Trei Sarmale din Iași, la fel de celebru precum Hanul Ancuței, a fost demolat cu ajutorul unui buldo-excavator. Proprietarul, Fio Group Company SRL, a afişat în zonă un banner prin intermediul căruia anunţa că este un şantier în lucru şi că până la data de 12 decembrie 2023 vor fi efectuate „reparaţii capitale, refuncţionalizare, extindere Han Trei Sarmale, amenajare parcare, sistematizare, împrejmuire teren”. Primarul orașului a declarat miercuri că nu exista autorizație pentru demolare, iar prefectul a dispus un control. https://www.qmagazine.ro/hanul-demolat-ilegal-si-povestea-celor-trei-sarmale-din-numele-sau/ Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 21, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2022 (editat) Putem spune fara drept de a gresi " Hanul Trei Sarmale " R.I.P. e cazul de " oleaca " de PARNAIE, parerea mea ! De aducere aminte, cu placere zic, la acesta crasma ne-am dres in anul de gratie 88' vara in frunte cu PROFESORUL ALEXANDRU VALACHI si ASISTENT FLORIN HOZA ulterior PROFESOR [ R.I.P.], in coborare lenta pe jos de la complexul BUCIUM, cu ocazia banchetului de absolvire, am tras pe dreapta, natural, la " Trei Sarmale " pentru dregere ! Editat Aprilie 21, 2022 de okean Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 17 hours ago, BRANCA said: Doru.Am făcut absolvit facultatea în '76 la Iaşi.Am fost în ' 86 la acolo şi ştiu cum arăta.Am mai fost şi după '90 şi m-am îngrozit!Nu vorbesc de complexul Tudor,ci de rest!Adică ăia înainte de '90 aveau habar de urbanism şi "neocapitaliştii" nu le au decât cu şpăgile?? Si cine sunt neocapitalistii astia? Oare nu tot leprele fost comuniste ce au fost votate la vremea respectiva pt. o caldare si o sticla de ulei? Cat timp stam cu ochii beliti in tembelizor si aplaudam toti politrucii ce duc asa zisa lupta cu agenturile straine, ne meritam soarta. Mamaligari am fost, mamaligari o sa murim! Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 21, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2022 (editat) Eu sunt putin " nostalgic " , recunosc sunt si eu o curva batrana, totusi... esenta lu' capitalizmus cu "z" nu cu s, inseamna *PROFIT CU ORICE PRET*, restul e pistol cu apa ! Later edit : L-am avut ! Editat Aprilie 21, 2022 de okean Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 1 hour ago, okean said: Putem spune fara drept de a gresi " Hanul Trei Sarmale " R.I.P. e cazul de " oleaca " de PARNAIE, parerea mea ! Nu stiu daca pentru demolarea fara autorizatie a unei cladiri oarecare ajunsa in ruina se face puscarie, insa cladirea aia chipurile atat si atat de importanta nu era inscrisa in patrimoniul istoric. Iar daca ar fi fost treaba de puscarie, asta meritau mai ales cei ce au lasat cladirea sa ajunga in halul ala, cei ce nu au protejat-o si nu au inscris-o in lista monumentelor istorice si de patrimoniu pentru a o proteja daca chiar era asa de importanta precum atat de multi arata azi. Iar spus pe sleau, lasand numele istoric deoparte, in realitate cladirea aia din anii '70 nu pare a fi avut ceva de-a face si nici nu arata defel precum cladirea autentica de acu' 200 de ani din poza de mai sus, ci mai degraba arata ca un fost sediu de CAP dupa ce taranii au furat din el tot ce au putut: Situatia in acest caz este deci profund duplicitara, sa se boceasca dupa o cladire din motivul ca ar fi fost atat si atat de importanta doar si numai dupa demolarea ei, dar de care in realitate timp de ani sau decenii nimanui nu i-a pasat, nu a fost inscrisa in lista cladirilor istorice (daca ar fi meritat) si au mai si lasat-o sa ajunga in halul ala... duplicitatea asta e tipic romaneasca. Toata lumea e oripilata brusc acum ca a disparut ruina aia inutilizabila ca si cum taman si numai acum cand ajunsese in halul ala de ruina ar fi devenit brusc de maaaare importanta pentru toti... Iar atitudinea asta duplicitara prin care brusc ne smulgem parul aratandu-ne grav afectati emotional de niste treburi despre care timp ani si ani nu ne-a pasat sau la care am fost partasi chiar si numai prin nepasare, a existat si exista in toata Ro si inclusiv taranii bocesc azi cu lacrimi de crocodil dupa fostele CAP-uri ale caror sedii chiar ei le-au demolat cu mainile lor caramida cu caramida pe care le-au furat aducandu-le acasa noaptea cu carutele, asa cum bocesc si dupa canalele de irigatii ale caror dale din beton ce le protejau malurile au ajuns asa... din intamplare taman pe potecile catre WC-urile din fundul curtilor lor, poteci langa care erau (inainte de introducerea televiziunii prin cablu) si pilonii pentru antenele TV facuti din tevile din aluminiu de la... -ati ghicit!-... de la irigatii!... Seamana cu atitudinea babelor alora care dupa ce au mancat viata barbatului si i-au facut-o cat mai amara, dupa ce acesta dispare din peisaj ele bocesc zi si noapte dupa el prin cimitire povestind tuturor amintiri despre el si ce barbat bun au avut ele... Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 19 hours ago, yo8tot said: Cladirea demolata a fost construita in 1970. Cu atat mai mult! A fost ctitorie a epocii de aur. 3 hours ago, okean said: e cazul de " oleaca " de PARNAIE, parerea mea ! Noroc ca nu conteaza. Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Ca să nu mai citez tot postul colegului @Traian B.... Am întâlnit practic toate situațiile expuse de domnia-sa mai sus! ....am lucrat la sistemul de irigații 12 ani....la societatea agricolă fondată în locul fostului I.A.S local....bântuiam pe toate canalele de irigații și pe toate drumurile agricole din zonă așa că toate aceste aspecte le-am văzut....și,într-adevăr,cei care s-au ”aprovizionat”cu simț de răspundere au fost cei mai vocali în exprimarea regretului pentru epoca de aur dispărută....foarte mulți din cei în ”cauză” îi cunosteam personal...obișnuiau să vină la mine cu tv-urile la reparat...mulți dintre ei sunt în lumea drepților acum....nu s-au dezis până în ultima clipă de de părerea că a fost mai bine înainte de ”89....asta e, ei ne-au ”blagoslovit”atâția și atâția ani cu trandafirii roșii....cu urmările de rigoare....din păcate.... Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 1 hour ago, Traian B said: Iar daca ar fi fost treaba de puscarie, asta meritau mai ales cei ce au lasat cladirea sa ajunga in halul ala, cei ce nu au protejat-o... M-am intors si eu in Bucuresti, venetic fiind de prea multa vreme. Fiind si snob (nevasta, nu eu, eu as fi preferat Ferentariul probabil daca era alegerea mea), am zis sa stam la un Airbnb in centru, Piata Romana. Stupoare si teroare, cladirile sunt intr-o ruina generalizata. Noroc cu pancartele "Nu parcati, cad bucati din cladire"... PS: era adevarata munca de spargator de yale ca sa incui si descui usa la casuta inchiriata Airbnb. Si nu era ieftina... Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Nu e vorba de ce mai bine a fost înainte de '90!E vorba că am distrus,fără discernănt,ce a fost înainte!N-am fost în stare să alegen ce a fost bun şi ce a fost rău!! E bine acum că sunt suprafeţe enorme la străini,vândute pe nimic?? Poate mâine,când va fi criza de alimente globală,vom plânge...Dar va fi prea târziu!Românii vor mânca resturi din propria producţie agricolă... Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 9 minutes ago, BRANCA said: E bine acum că sunt suprafeţe enorme la străini,vândute pe nimic?? E bine ca acum sunt suprafete enorme cu proprietari romani care nu produc nimic? Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Aprilie 21, 2022 Partajează Postat Aprilie 21, 2022 Strainii sunt de vina, nu noi ca suntem invatati sa ne manance cainii din traista! Link spre comentariu
Postări Recomandate