adydep Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 O fi clește-preducea ca să dai găuri la curea cînd crește burta...sau scade. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Cleştele,cred,este pentru dat găuri în urechile vitelor pt plasare etichetă identificare. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 (editat) fabricat probabil de catre firma Heller din Schmalkalden, dupa cum arata stampila de pe cleste Editat Aprilie 14, 2022 de franzm Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Franzm, parca sunt adunate din tenebrele evului mediu! Totusi, la ce folosesc? Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Acum 12 minute, icar a spus: Totusi, la ce folosesc? Si eu sunt curios. Am identificat încă 2...3 modele din cutiile alea, care sălășluiesc la mine de multa vreme. Doar un clește tip foarfecă am folosit, iar cu cel pe care l-am postat, am dat gauri într-o husa de volan din piele la vechea mașină. Restul nu le-am folosit, ca nu am avut la ce, dar toate sunt fabricate de aceeași firma. Nu știu de unde le-a scos trusele alea, ca eu nu am dat de nici un fel de indiciu. E și scobitul pe net o artă. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 (editat) Sunt clesti folositi initial pentru modelism (modele de tabla), aeromodelism si, mai apoi, în constructia planoarelor metalice. Vedeti pag. 58 de aici. Si bineînteles ca se pot folosi si în tinichigerie. Clestele prezentat de @doru3160este un cleste de nituit. Clestii sunt pentru diversele operatiuni în timpul nituirii tablelor: tragator, capuitor, etc. Pe vremea aceea, vacile se marcau cu o clema de aluminiu si clestele semana oleaca cu cel prezentat. Acum 32 minute, doru3160 a spus: Nu știu de unde le-a scos trusele alea, ca eu nu am dat de nici un fel de indiciu. E și scobitul pe net o artă. Am copilarit într-un atelier de lacatuserie-tinichigerie iar strabunicu a fost mecanic de aviatie (în ambele razboaie). Editat Aprilie 14, 2022 de franzm Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 14, 2022 Partajează Postat Aprilie 14, 2022 Da, exista cumva o legatura...bunicul de la care am moștenit jucariile astea a avut atelier mecanic pana prin anii 50. A rezistat mai mult decat altii in forma privată, pt ca avea contracte cu armata. Dupa moartea lui, au nationalizat atelierul (mașinile și toate dotările cu utilaje) dar sculele marunte le-au luat baietii. Li s-a "permis" sa ia cât și ce doresc, "în marea lor bunătate" de comuniști. Erau scule de calitate, majoritatea americane si germane. Clestele prezentat cred ca este pt găurit, am unul care pare a fi pt nituit. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 15, 2022 Partajează Postat Aprilie 15, 2022 Ashtrays and coin-operated televisions in the Los Angeles Greyhound bus terminal, 1969 Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 17, 2022 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2022 S-au implinit ieri, 16 aprilie, 110 ani de la dezastru... Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Astea le-am găsit într-o troaca cu piese. Sunt noi. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 (editat) Asta dupa ce: Editat Aprilie 20, 2022 de merck Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Hanul_Trei_Sarmale Cam mic spaţiul disponibil.Dacă nu fac parcare mare va fi nasol... Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 O mânăreala imobiliara. În acte scrie reabilitare, iar în fapt a fost demolat și se va construi clădire noua, fără nici o legatura cu ce a fost. E ca și cum reabilitez Voronețul, dar mai întâi îl dărâm din temelii. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 20, 2022 Partajează Postat Aprilie 20, 2022 Cine a zis ce de Eminescu? Vorbeam de clădire, care a fost rasă. Link spre comentariu
Postări Recomandate