icar Postat Februarie 5, 2022 Partajează Postat Februarie 5, 2022 Pai aia sapa sant, nu ară! Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 5, 2022 Partajează Postat Februarie 5, 2022 Acum 2 ore, validae a spus: Ca ăsta ? Nu, zicea ca trecea lantul ala peste gramada si aproxima volumul gramezii. Link spre comentariu
draku Postat Februarie 5, 2022 Partajează Postat Februarie 5, 2022 Cu lantul aproxima cel de-al treilea parametru necesar pentru calculul volumului. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 5, 2022 Partajează Postat Februarie 5, 2022 Şi dacă ar fi folosit o sfoară şi o ruletă era mai rău ? Eu când am văzut alăturate cuvintele (săpat, cubat, şanţ) am presupus că omul săpa şanţuri cu un utilaj cu lanţ şi calcula apoi volumul săpat.Care e uşor de făcut la aşa săpătură... Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 6, 2022 Partajează Postat Februarie 6, 2022 Acum 13 ore, daniels a spus: Stie cineva cum arata? https://www.olx.ro/d/oferta/lant-20m-instrument-arhaic-pt-masurare-teren-vechime-peste-115-ani-IDdVGyE.html Link spre comentariu
draku Postat Februarie 6, 2022 Partajează Postat Februarie 6, 2022 Acum 9 ore, validae a spus: Şi dacă ar fi folosit o sfoară şi o ruletă era mai rău ? ... Nu era, dar sfoara e perisabila si nu usor de gasit pe un santier iar ruleta, probabil, mai greu de gasit pe vremea aia (pensionar...deci persoana in varsta, inseamna ca actiunea s-a petrecut acum mult timp, cand era in activitate) Lantul era mai fiabil si usor de gasit.. In fine, povesti... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 6, 2022 Partajează Postat Februarie 6, 2022 Dar îmi place ce preţ ridicol a pus tipul ăla pe ruginitura aia de lanţ ,,arhaic,,.Zici că-i vreun artefact arheologic.....cred că-i sună telefonul zilnic să întrebe de lanţ. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 6, 2022 Partajează Postat Februarie 6, 2022 Acum 2 ore, d2134 a spus: https://www.olx.ro/d/oferta/lant-20m-instrument-arhaic-pt-masurare-teren-vechime-peste-115-ani-IDdVGyE.html Cred ca asta e. Spunea ca are zale lungi si de lungime cunoscuta. De fapt ei numarau zalele. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 6, 2022 Partajează Postat Februarie 6, 2022 "Lantul" era o marime dar si un mijloc pentru masurarea terenului agricol. În însemnarile vechi n-o sa întâlniti notiunea de hectar sau ar ci mai degraba pe cea de lant (pe lânga altele, mai vechi). Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 11, 2022 Partajează Postat Februarie 11, 2022 1972 cel mai distins model. Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 11, 2022 Partajează Postat Februarie 11, 2022 Si cel mai fiabil. Link spre comentariu
okean Postat Februarie 11, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2022 Mercedes-Benz W115 bot de cal cel mai fiabil Link spre comentariu
Postări Recomandate