Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Şi dacă ar fi folosit o sfoară şi o ruletă era mai rău ? Eu când am văzut alăturate cuvintele (săpat, cubat, şanţ) am presupus că omul săpa şanţuri cu un utilaj cu lanţ şi calcula apoi volumul săpat.Care e uşor de făcut la aşa săpătură...

Link spre comentariu
Acum 9 ore, validae a spus:

Şi dacă ar fi folosit o sfoară şi o ruletă era mai rău ? ...

Nu era, dar sfoara e perisabila si nu usor de gasit pe un santier iar ruleta, probabil, mai greu de gasit pe vremea aia (pensionar...deci persoana in varsta, inseamna ca actiunea s-a petrecut acum mult timp, cand era in activitate)

Lantul era mai fiabil si usor de gasit..

In fine, povesti...

Link spre comentariu

Dar îmi place ce preţ ridicol a pus tipul ăla pe ruginitura aia de lanţ ,,arhaic,,.Zici că-i vreun artefact arheologic.....cred că-i sună telefonul zilnic să întrebe de lanţ.

Link spre comentariu

"Lantul" era o marime dar si un mijloc pentru masurarea terenului agricol. În însemnarile vechi n-o sa întâlniti notiunea de hectar sau ar ci mai degraba pe cea de lant (pe lânga altele, mai vechi).

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări