Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Vine din germana, dar varianta pe care o stiu eu contrazice articolul.

Povestea pe care o stiu este urmatoarea: Sasii transilvaneni treceau muntii in sud ca sa cumpere vin. Si se intampla ca dupa petrecerea care se dadea cu multa mancare si mai ales vin bun pe care intentionau sa il cumpere, sa ajunga mahmuri acasa si sa constate ca vinul pe care l-au cumparat si l-au transportat NU era cel din care bausera si pe care l-au platit.

Asa ca au decis ca unul dintre ei sa nu bea nimic la petrecere si sa guste vinul de dimineata, inainte sa plece cu el acasa.

Schmecker  inseamna in limba germana degustator. Asa ca vanzatorii de vin si-au spus ca nu mai pot pune in butoaie vin prost pentru ca vine șmecherul si il gusta (adica degustatorul)

Nu stiu daca e adevarata povestea, eu am auzit-o de la Emil Hurezeanu, dar sunt si altii care spun ca e fantezista.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus:

Din articolul ala tragem concluzia ca oltenii e isteti...

:d

Sincer sa fiu, eu cred ca suntem mai omogeni decat ne place sa credem. Fiecare are parti bune si parti mai putin bune, dar semanam al naibii de tare cu totii.

Link spre comentariu
La 26.11.2021 la 11:55, BRANCA a spus:

Tare de tot aia cu mutarea blocului din Alba Iulia!!Am văzut documentare cu mutat case la americani,da' bloc nu!!

Aveam şi noi tehnicieni capabili pe vremea aia...

Au tras cu locomotivă?

De fapt a fost un bloc care a fost taiat in doua si mutat in lateral pentru a se vedea catedrala de pe bulevard. Din spusele unei rude, se pare ca a fost mutat cu tot cu locatari. Adica i-au lasat sa stea in apartamente pe durata operatiunii.

Link spre comentariu
La 02.02.2022 la 23:06, cornel c a spus:

Adica i-au lasat sa stea in apartamente pe durata operatiunii.

Mi se pare firesc... dacă blocul se prăbușea, nu mai avea cine sa ceara despăgubiri. Eu nu cred ca i-au lăsat, ci le-au impus. :rade:

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări