Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

S-a mai fabricat si Dacia sport. Cu 2 usi si un plafon atat de jos incat daca aveai peste 1,5m in inaltime ori stateai aplecat (mai ales cei din spate) ori faceai gaura in plafon sa scoti capul. Vezi Doamne ca erau contruite pentru raliuri. Nu cred ca s-au vandut mai mult de 1000 de bucati. Pe strazi nu prea le-am vazut. Doar la cate unul care s-a pacalit cand a dat banii pe ea. Ori poate nu trebuia sa asteptii cu anii (dupa ce o achitai integral) pana o vedeai in fata casei.

L.E. Semana cu cea de sus.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Pe baza unui șasiu de Dacia Sport MD87, a făcut o altă caroserie, a coborât-o până la 1,07 metri înălţime și i-a construit un alt spate, confecționat din fibră de sticlă.

De la modelul de serie a păstrat doar radiatorul. De asemenea, motorul, transmisia au fost plasate în spatele mașinii, longitudinal, cum sunt construite mașinile de curse. În plus, modelul a fost prevăzut cu patru discuri de frână.

Frâna de mână era hidraulică, o premieră pentru vremea respectivă. Comanda cutiei de viteze se făcea printr-un levier ce mergea de la manetă până în extremitatea spate a automobilului, pe sub planşeu, care era protejat de un carenaj.

Pentru a beneficia de o rigiditate sporită, mașina a fost întărită cu două lonjeroane intermediare.

La interior, Dacia Sport MD87 avea doar două locuri, cu scaune refăcute, prinse în chingi, exact ca la modelele de raliu.

Din nefericire, proiectul n-a trecut de la nivelul de prototip la producția de serie, șefii IATSA respingând mașina pe motiv de lipsă de fezabilitate. Acestora le era frică că mașina nu se va vinde și astfel vor rămâne fără locuri de muncă.

Editat de merck
Link spre comentariu

S-au vindut, am avut prieten care a luat asaceva, avea doar 2 usi, in spate locul era mai inghesuit daca erai inalt dar a avut avantajul ca nu stateai cu anii dupa ea, el a trecut de la 1300 la sport si a luat-o in 6 luni.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, yokoono a spus:

S-a mai fabricat si Dacia sport. Cu 2 usi si un plafon atat de jos incat daca aveai peste 1,5m in inaltime ori stateai aplecat (mai ales cei din spate) ori faceai gaura in plafon sa scoti capul. Vezi Doamne ca erau contruite pentru raliuri. Nu cred ca s-au vandut mai mult de 1000 de bucati. Pe strazi nu prea le-am vazut. Doar la cate unul care s-a pacalit cand a dat banii pe ea. Ori poate nu trebuia sa asteptii cu anii (dupa ce o achitai integral) pana o vedeai in fata casei.

L.E. Semana cu cea de sus.

De asta vorbesc.

Link spre comentariu

Fotografiate pe peretii unei cabine de proiectie dintr-un cinematograf.

y4mbojFrV2SHNJxl62YStjeA2B7JK610y2s469Lx

y4m2hBLpaoefvK-BuXtTucWnVIuCXndRWTtH51wZ

y4meNgNYeYhokpmqmwfQBvQd_yrtf7LXYbK3E6Fa

y4mYefaAkYIHI3Y5C1dYZqy-kMWyJdNbESmWdmgi

y4m7uYCTlT9wpG1lnLqbBgIvs6Tte2VvxDS94xJ2

y4msOUOYNoOlBSAjYmABRptWc8QZsK2oozhSy8P1y4mCnqtvzPHVHT_FAXK2f4boDVLKsJ2D05qegi_t

y4mTB7GuQNCCsXdUnro7BJeHGX0kRyEhaIyfoBy-

y4mqoqY5lZxR2sws-OlBG5wwT0WNiMpRCgoryaur

y4mI2qc1f2os32cuAGhKzwdWZI9Jg9f8b5cROdK8

y4m_py0Vz4M_yTjPgkWU0RrfqcQwsg-pnYrz9h1T

y4mRNHVneskXqQfQG2O4ffGUGtss5pJST6hCgjB_

y4mVvYQ9xVf5uM9ef6DWB-2X35Igio9GGHM-tdC1

y4mVZ0xZdyVGzc6YNFMw-uYsYBf6AgE-QwqxFLoz

y4mzaQN1iPMEEh7Scyg2JZtNUdWIDw1saPem8KHb

y4mUpGv2rJQh4Bh_Onn-1b615TV02_TernXeg7jf

y4mtpfW2X_ZFJij1yBE499dGWzxxUYV-99OJLbeW

y4mgR3V96FfeW5PUVvU_7Vgm02CpdNtcQxXIOrXB

y4m5IWRB8dcJIIDUdSJ6ba-k59-bOpPXElEz1M5p

y4m-vjc2MnjdQ_QW6y85CVsKDqnOYn_L1nuKSIRg

y4m_7LwyxuowL_y-DCwnsnMU-enQLaIFHAnMz5Gg

y4mTDqBtH8qf34RMoG6rRlJDRkMB-N9lUM8Tz71Q

y4mK5IO-YwVaHeRREyisrTj-8ogZqafLgXijQOKl

y4mCyWd97YKi6ez48p7IIGLYKa2Zg3wNQnYA_wkn

y4mIQZQedDey-n_dHBML82SRoONq50t-lY5xlDUm

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
Acum 1 oră, icar a spus:

Interesant, sunt multe filme romanesti de care nu am auzit.

Daca te pasioneaza filmele romanesti, "frecventeaza" un pic canalul TV Cinemaraton, dau numai filme romanesti, inclusiv unele foarte interesante sau mai putin cunoscute.

Link spre comentariu

Oho, ma uit la el de vreo doi ani! Si la Comedyest, Cinetube (excelente documentare si filmari de epoca!!!!), Cinethronix.

Pacat ca nu dau si "O scrisoare pierduta", desi la secvente apare. O excelenta comedie, "Femeia cu cravata neagra", film romanesc din 2016.

Aseara am revazut "Faleze de nisip", dupa 39 de ani. Am apucat sa-l vad, inainte de ai cadeade-a curmezisul, lui Ceausescu.

Editat de icar
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări