Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Pot fi pentru contra afirmatiei de mai sus?

In astia mi-am petrecut tineretile! :rade: Alea de pina la 7 ani. Nu te lasa in gradinita fara asa ceva. Aveam fiecare o bocceluta, atirnata de un cuier, unde aveam un prosopel, o bucata de sapun (cheia!) si celebrii botosei.

Screenshot_20191104-193306_Samsung Internet.jpg

Cine stie ce-i?

Screenshot_20191104-193218_Samsung Internet.jpg

Editat de icar
Link spre comentariu

Frumos rol . Ma rog , la noi asa  - i zicea . Pentru zugravit ... Cel de cauciuc , cu model , se gasea de vanzare , in diverse variante . " Aurul " , adica praful de bronz , se trafica ...

P.S. - tenesii si baschetii chinezesti , aia adevarati , vi - i amintiti ? Ramaneau mici , dar nu se rupeau ... 

P.P.S. - la gradinita am avut si o farfurioara , de plastic albastru . Si o cana , din cele comune . Alba , fara model , doar o dunga albastra in partea de sus . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da, rol se numea. Zugravii aveau in dotare citeva modele. Se zugravea cu var, cu bidineaua, mai tirziu qcu huma. Apoi se tragea modelul cu rolul, dupa care, sus, se trasa dunga. Initial se marca cu o ata murdarita cu pigment, care se intindea pe perete, se ciupea si pigmentul se scutura, lasind urma. Apoi, cu o pensula, o rigla si o mina sigura, se trasa dunga. Uneori, la colturi, se faceau imbinari florale, mai sofisticate. A disparut cind a venit moda cu calcio-vechio, mai apoi, vinaromul. Ai batrini, cind intrau in camere vopsite in crem, monocrom, fara modele pe pereti, strimbau din nas: parca-i spital!

Link spre comentariu

N - am vrut sa scriu , ca se isca zavera . Cu un set ( complet , bine reprezentat , cu dubluri ) am avut astazi de - a face , am fost ( cu treaba de la job ) la o multinationala . De unde si postarea mea , am prelucrat ( mi - a venit bine la fileu ) o parte din postarea d  - lui Okean . Mai exact " set papagali " !

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 39 minute, gauss a spus:

Condensatorul variabil e prost . Adica de calitate foarrte scazuta , si total nefiabil . Difuzoarele nu distorsionau .

Eu consider ca acel condensator variabil este chiar bun. Depinde de ce vrei sa faci cu el. Pentru reglarea reactiei, pentru un BFO, la ceva didactic, etc merge "brici". Nu este ca cele din aparatura militara, cu aer, pe calit, cu mecanica robusta, dar pentru amatori este OK.

Iar difuzorul chiar distorsioneaza. Are magnetul (metalic) mic, cu zona de camp omogen (in care se misca bobina) prea mica. Mai bune erau difuzoarele de la trusa Electron M, dar cu magnet ceramic (mare).

Link spre comentariu

Dane, scumpe rau! De, de colectie!

De bascheti imi aduc aminte, aparusera la noi pe la inceputul anilor 60. Erau destul de scumpi pentru acea vreme, 25 de lei. Pe locul unde venea rotula de la glezna, vorba unui clasic in viata, era sigla cu "trademarc". Aia insemna ca erau originali! Cind, un bun prieten si vecin, si-a cumparat prima pereche, alerga demonstrativ prin curte, sa ne arate ce viteza baga el cu bașchetii! Normal, cu tenisi sau orice alte incaltari,  alerga mult mai incet!:rade: Bașchetii erau tot chichirezul!

Editat de icar
Link spre comentariu

Desigur . As raspunde , dar mai bine ma abtin . Folositi variabilele  , si poate ne spuneti cum se descurca . Daca nu sunt deja compromise . Eu le - am comparat cu alte C.V. rusesti , cu dielectric solid ( folie ) , de la receptoare miniatura  , nu cu cele cu aer . Despre difuzoare  , n - am vazut difuzor rusesc prost . Ca nu e pe placul oricui , asta nu inseamna ca distorsioneaza . E un difuzor pentru un radio miniatura , nu audiofil . Cu  3 clase ( absolvite ) peste cel de Cora , si mult mai bun decat multe kinezarii . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări