Ion_Bumbu Postat August 19, 2021 Partajează Postat August 19, 2021 Bagabondu`, Raj Kapuc cu pantalonii rupti in cur! Link spre comentariu
okean Postat August 20, 2021 Autor Partajează Postat August 20, 2021 La 08.08.2021 la 10:14, BRANCA a spus: Frumos!Cam pe atunci am trecut şi eu pe acolo.Ne-a plimbat un unchi de-al soţiei,din Constanţa.Era şofer pe unul din autocarele Mercedes cu care erau plimbaţi turiştii nemţi veniţi la noi... Okean.Pune şi imagini din Costineştiul vechi.Ce superb era atunci şi ce "bidonville" este acum!Probabil unul din cele mai urâte din RO...Şi se cheamă "staţiune"!! Costinesti anii 70' Link spre comentariu
ratza Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 La fel de bine putea fi o poză de ieri. Link spre comentariu
okean Postat August 20, 2021 Autor Partajează Postat August 20, 2021 Si o poza din acelasi unghi din data de 12 aprilie 2017... Link spre comentariu
icar Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Deci...nu prea putea fi una de ieri! Link spre comentariu
okean Postat August 21, 2021 Autor Partajează Postat August 21, 2021 Ceva dulce... Link spre comentariu
icar Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 A fost cel mai bun zahar din acea vreme. Zaharul de acum, habar nu am cum si din ce e facut. Link spre comentariu
core Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 Brifcor - Băutură Răcoritoare Indigenă Fără Cofeină Originar Româneasca Portocale pe eticheta, in fapt nici urma de ele, dar gustul foarte apropiat. Esenta bazata pe muguri sau ace de brad la o temperatura foarte bine controlata. Pacat ca reteta nu a fost publicata vreodata, macar in scop educational, avand in vedere ca nu mai produce nimeni asa ceva. Link spre comentariu
okean Postat August 23, 2021 Autor Partajează Postat August 23, 2021 1935 Mercedes-Benz LO 3100 streamliner bus... Link spre comentariu
Spitfire Postat August 23, 2021 Partajează Postat August 23, 2021 Citat A fost cel mai bun zahar din acea vreme. Zaharul de acum, habar nu am cum si din ce e facut. Zaharoza pura chimic, extrasa din sfecla de zahar?! Mai ieftin nu prea se poate... Link spre comentariu
icar Postat August 23, 2021 Partajează Postat August 23, 2021 Spitfire, ma lovesc de zaharul de acum, cind fac dulceata sau gem: nu se leaga, oricat l-ai fierbe. Cel mai prost este cel numit Margaritar! Link spre comentariu
dan-a2 Postat August 23, 2021 Partajează Postat August 23, 2021 (editat) Editat August 23, 2021 de dan-a2 Link spre comentariu
d2134 Postat August 23, 2021 Partajează Postat August 23, 2021 Acum 25 minute, icar a spus: Spitfire, ma lovesc de zaharul de acum, cind fac dulceata sau gem: nu se leaga, oricat l-ai fierbe. Cel mai prost este cel numit Margaritar! Zaharul de azi este foarte bine rafinat de aia leaga mai greu. Pe vremuri, cind nu se insista pe puritate, ramineau urme de pectina (hetero-polizaharida de origine vegetala). Acum se vinde zahar gelifiant cu adaus de pectina. Foloseste cu incredere! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 23, 2021 Partajează Postat August 23, 2021 Problema este un pic diferita, cel putin asa cred eu, pectina trebuie sa fie in fructe nu urme de gelatina in zahar de la rafinare. Sotia mai pune gemuri, compoturi si o singura data am patit-o cu niste gutui, anul acela n-am avut urma da gutui in gradina si am cumparat de la o taraba de pe marginea drumului din Paulis, gutui frumoase, toate la fel coapte, dupa cum spunea vinzatorul aduse din Ungaria, el de acolo se aproviziona. Le-a pus si a iesit ceva gen compot de gutui taiate...nu s-au inchegat deloc alea, anii urmatori cu gutui din gradina si aceeasi reteta...beton! Ca zahar ca tot timpul folosim exact Margaritar, ala ii place sotiei si mie la cafea! Link spre comentariu
icar Postat August 23, 2021 Partajează Postat August 23, 2021 D2134, poate fi adevarat ce spui, cu zaharul prea rafinat, dar acel gelifiant este chimicala curata. Cu gutuile, iar e un bai, cred ca soiul e de vina, pentru ca gutuia contine foarte multa pectina, care ajuta la inchegarea dulcetii. Indiferent de zahar, cu gutuile nu am avut propleme! Acel gelifiant gasit in comert se zice ca e extract de gutui. Asa o fi, dar asta inseamna sa creasca gutui si la Polul Nord. Dr. Oetker sa traiasca! Ma intreb, daca zaharul de acum este atât de rafinat, de ce costa doar 3 lei kilu, pe când ala de pe vremea impuscatului costa 9 lei kilu. Cine pierdea si cine câstiga? Link spre comentariu
Postări Recomandate