Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

La 08.08.2021 la 10:14, BRANCA a spus:

 Frumos!Cam pe atunci am trecut şi eu pe acolo.Ne-a plimbat un unchi de-al soţiei,din Constanţa.Era şofer pe unul din autocarele Mercedes cu care erau plimbaţi turiştii nemţi veniţi la noi...

 Okean.Pune şi imagini din Costineştiul vechi.Ce superb era atunci şi ce "bidonville" este acum!Probabil unul din cele mai urâte din RO...Şi se cheamă "staţiune"!!

 

Costinesti anii 70'

 

Mamaia-Sta-iunea-Costine-ti-n-anii-70.jp

Link spre comentariu

Brifcor - Băutură Răcoritoare Indigenă Fără Cofeină Originar Româneasca

627x0_56153400.jpg

6cb6e1bec54be515c0c53d00f3bed759-221287-

Portocale pe eticheta, in fapt nici urma de ele, dar gustul foarte apropiat. Esenta bazata pe muguri sau ace de brad la o temperatura foarte bine controlata. Pacat ca reteta nu a fost publicata vreodata, macar in scop educational, avand in vedere ca nu mai produce nimeni asa ceva.

Link spre comentariu
Citat

A fost cel mai bun zahar din acea vreme. Zaharul de acum, habar nu am cum si din ce e facut.

Zaharoza pura chimic, extrasa din sfecla de zahar?! Mai ieftin nu prea se poate...

Link spre comentariu
Acum 25 minute, icar a spus:

Spitfire, ma lovesc de zaharul de acum, cind fac dulceata sau gem: nu se leaga, oricat l-ai fierbe. Cel mai prost este cel numit Margaritar!

Zaharul de azi este foarte bine rafinat de aia leaga mai greu. Pe vremuri, cind nu se insista pe puritate, ramineau urme de pectina (hetero-polizaharida de origine vegetala). Acum se vinde zahar gelifiant cu adaus de pectina. Foloseste cu incredere!

Link spre comentariu

Problema este un pic diferita, cel putin asa cred eu, pectina trebuie sa fie in fructe nu urme de gelatina in zahar de la rafinare.

Sotia mai pune gemuri, compoturi si o singura data am patit-o cu niste gutui, anul acela n-am avut urma da gutui in gradina si am cumparat de la o taraba de pe marginea drumului din Paulis, gutui frumoase, toate la fel coapte, dupa cum spunea vinzatorul aduse din Ungaria, el de acolo se aproviziona.

Le-a pus si a iesit ceva gen compot de gutui taiate...nu s-au inchegat deloc alea, anii urmatori cu gutui din gradina si aceeasi reteta...beton!

Ca zahar ca tot timpul folosim exact Margaritar, ala ii place sotiei si mie la cafea!

:d

Link spre comentariu

D2134, poate fi adevarat ce spui, cu zaharul prea rafinat, dar acel gelifiant este chimicala curata.

Cu gutuile, iar e un bai, cred ca soiul e de vina, pentru ca gutuia contine foarte multa pectina, care ajuta la inchegarea dulcetii. Indiferent de zahar, cu gutuile nu am avut propleme! Acel gelifiant gasit in comert se zice ca e extract de gutui. Asa o fi, dar asta inseamna sa creasca gutui si la Polul Nord. Dr. Oetker sa traiasca!

Ma intreb, daca zaharul de acum este atât de rafinat, de ce costa doar 3 lei kilu, pe când ala de pe vremea impuscatului costa 9 lei kilu. Cine pierdea si cine câstiga?

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări