okean Postat August 7, 2021 Autor Partajează Postat August 7, 2021 Simplu, estetic, functiolal...Eforie Sud, 1963 ! Link spre comentariu
merck Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 (editat) Esti sigur ca in 1963 de chema Eforie Sud? Eu cand eram copil (deci peste 20 de ani mai tarziu) inca se mai vedea in gara scris cu vopsea Vasile Roaita. In 1961 circula aceasta ilustrata: Editat August 7, 2021 de merck Link spre comentariu
okean Postat August 7, 2021 Autor Partajează Postat August 7, 2021 (editat) Cu celebrul " Vasile Roaita " a fost o statue in centrul Bacaului care intr-o noapte a disparut pe sest... la obiect, in 63' era deja Eforie Sud : " Între 1950-1962, localitatea a purtat numele „eroului” ceferist Vasile Roaită.[2] Abia în 1962, în cadrul marii operațiuni de destalinizare la nivel simbolic, localitatea a primit numele Eforie Sud.[3]" @merck frumoasa ilustrata ! Editat August 7, 2021 de okean Link spre comentariu
BRANCA Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 În anii '60 se înteţineau drumurile de acces şi se tăia iarba!Pun o imagine "fresh" din 2021 de la Eforie Sud.Păcat că nu apar gunoaiele din boscheţi!! Link spre comentariu
okean Postat August 7, 2021 Autor Partajează Postat August 7, 2021 Eu as spune ca "degeneram" ! Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Acum 5 ore, okean a spus: Simplu, estetic, functiolal...Eforie Sud, 1963 ! Am observat ca nicaieri, cind se fac comparatii, litoral atunci vs. acum, nu se spune nimic si de numarul de locuri de cazare. Citi turisti puteau face un concediu la mare atunci si cit pot acum! si cum pamintul nu se poate intinde, oare ce solutie a ramas pentru a construi vile, hoteluri si locuinte private? Link spre comentariu
validae Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Păi dacă primarii nu dau nimănui socoteală ce au făcut în timpul mandatului, aşa se întâmplă.Unii nu fac nimic, alţii fac investiţii păguboase, de genul terenurilor de fotbal în pantă sau a parcurilor de distracţii în sate cu cinci bătrâni, etc.. Link spre comentariu
d2134 Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 (editat) Acum 19 minute, Marele Savant a spus: si cum pamintul nu se poate intinde, oare ce solutie a ramas pentru a construi vile, hoteluri si locuinte private? Mai exista locuri unde se poate construi. mai exista si palja si faleza nu foarte inalta care se poate transfoarma in plaja. In anii '70 s-au construit statiunile de la nord de Mangalia si s-a dublat numarul de locuri de cazare . Atunci nu existau ONG-uri care sa poarte de grija calutilor de mare si nici interese de genul "daca nu pun mina eu pe terenul asta, sa nu puna nimeni...". Editat August 7, 2021 de d2134 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Acum 6 minute, d2134 a spus: Atunci nu existau ONG-uri care sa poarte de grija calutilor de mare Cam este cazul să lăsăm căluţii de mare in pace. Distrugem natura ca să ne facem loc să ne căcăm si pişăm in Mare. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Nu e vorba de nicio extindere.Pur şi simplu sunt degradate aproape toate şoselele şi aleile în staţiuni.Şi nu e întreţinut spaţiul verde. În '71 când am fost prima dată la mare mi se părea totul scos ca din cutie! Nici eu nu sunt de acord cu faptul că nu sunt staţii de epurare şi se aruncă dejecţii în mare!Cel puţin are Constanţa staţie,nu ca Beirutul... Link spre comentariu
merck Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Tiriac serveste litoralul romanesc . Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 Acum 3 ore, validae a spus: Păi dacă primarii nu dau nimănui socoteală ce au făcut în timpul mandatului, aşa se întâmplă.Unii nu fac nimic, alţii fac investiţii păguboase, de genul terenurilor de fotbal în pantă sau a parcurilor de distracţii în sate cu cinci bătrâni, etc.. stii probabil ca ''terenuri de fotbal in panta'' au fost de fapt unul singur, iar gargara a aparut in timpul lucrarilor cind se lucra la amenajarea terenului, nu a fost finisat si livrat asa! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 7, 2021 Partajează Postat August 7, 2021 (editat) In panta o fi fost dar mai stiu eu unu facut in ...balta, o portiune de teren unde cind ploua mai abundent se face o balta in care in anii ploiosi mai prindeai si pesti, broastele erau default! Unu in panta au facut in Bihor, sat Brusturi. Editat August 7, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
yokoono Postat August 8, 2021 Partajează Postat August 8, 2021 (editat) Satul in care s-a nascut bunicu este in curs de parasire. In jumatate din case nu locuieste nimeni (dintr-un total de vre-o suta). Scoala s-a inchis de multa vreme din lipsa de elevi. A ajuns o darapanatura. Preotul nu face decat inmormantari. De vreo 20 de ani nu a mai fost o nunta sau un botez. Este usor sa fii popa in acel sat: nu trebuie sa stii decat slujba de inmormantare. Si slujba de la pomana. In schimb satul are PARC PENTRU COPII cu balansoare, leagane, tobogan etc. Editat August 8, 2021 de yokoono Link spre comentariu
merck Postat August 8, 2021 Partajează Postat August 8, 2021 Ce inseamna un primar cu viziune! El este sigur ca in viitor va musti satul de copii! Link spre comentariu
Postări Recomandate