icar Postat Iulie 29, 2021 Partajează Postat Iulie 29, 2021 (editat) Cica era folosita de palmasii care munceau pe santier! Probabil nici altii nu se fereau sa o guste. Editat Iulie 29, 2021 de icar Link spre comentariu
okean Postat Iulie 30, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2021 Asa se pare, fara bere piramidele s-ar fi construit mai greu Cei bogati beau vin, prima vinificatie a fost in Mesopotamia apoi in Egypt ! Grecii au preluat " patentul " astfel vinul a devenit marfa de export ! Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 30, 2021 Partajează Postat Iulie 30, 2021 Berea nu s-a raspândit din cauza alcoolului ci din cauza ca a fost mult timp una din putinele surse de lichid potabil în aglomerarile umane, AKA orase. Atât din cauza ca amestecul se sterilizeaza prin fierbere cât si datorita efectelor terapeutice ale drojdiei. Link spre comentariu
okean Postat Iulie 31, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2021 Calea Victoriei, vara 1955... Link spre comentariu
okean Postat August 2, 2021 Autor Partajează Postat August 2, 2021 Freedom On Sugar ! Rationalizarea la zahar, in Anglia, a tinut pana in 1953... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2021 Partajează Postat August 2, 2021 Acum 8 ore, okean a spus: Rationalizarea la zahar, in Anglia, a tinut pana in 1953... ... si traducerea ei din engleza in romana, care s-a facut cu vreo 40 de ani intarziere!: Link spre comentariu
franzm Postat August 2, 2021 Partajează Postat August 2, 2021 Da. Dar e ordine si disciplina. Le-am dat clasa la capitalisti si la capitolul asta ;-) Link spre comentariu
Mircea Postat August 2, 2021 Partajează Postat August 2, 2021 Plus ca nu ne obliga nimeni, o faceam de buna voie. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 2, 2021 Partajează Postat August 2, 2021 Prin anii '50 englezii o luaseră în freză de la iranieni!Ăia vroiau creşterea preţului la petrol.UK era dependent total de Iran atunci... S-a rezolvat prin finanţarea unei revoluţii iraniene "democratice"...Ce înseamnă "înalta democraţie" de la care "luăm lumina"!... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Acum 16 ore, franzm a spus: Da. Dar e ordine si disciplina. Le-am dat clasa la capitalisti si la capitolul asta ;-) Corect, era o coada de pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie. Dar nu era mereu asa si mai ales nu peste tot, eu pana in '88 am trait la tara si am vazut si salbaticia in care ne impingeau minunatili conditii. La vederea pozei aleia din Anglia, parca imi rasunau in urechi tipetele ce se auzeau uneori cand se producea busculade... Se mai nimerea vreun copil la coada care era bine impins in tocul usii magazinului sau frecat de zid, iar unii neinspirati ce se bucurau ca sunt in fata si ca deci sigur or sa apuce ceva, puteau avea placerea ca la deschiderea usii magazinului, impinsi fiind din spate, sa cada, ori aveau placerea ca impinsi fiind d ela spate, sa ia cu mare entuziasm patriotic clanta usii direct in burta sau in piept, dupa caz... atunci se auzeau strigatele cele mai entuziaste de multumire pentru minunatili conditii de munca si viata... Poza de mai sus, asa cum probabil unii deja stiu, a fost realizata de arhitectul Andrei Pandele. Intr-un documentar-interviu realizat de TVR, printre muuulte alte lucruri foaaarte interesante, acesta povestea despre niste anume "impresii" scrise de unii dintre "vizitatorii" expozitiei organizate cu acele fotografii... urmariti fragmentul cu atentie si o sa vedetii ce fel de cetateni "interesanti" inca mai existau in Ro (si inca exista!) si ce anume "texte" au scris ei in caietul de impresii al expozitiei de la Teatrul National... nu uitati ca era vorba atunci nu de anul 1984 ci de anul de gratie 2007, deci cand tara se pregatea sa intre in UE: Documentarul merita urmarit in intregime, cu maaaare atentie. Printre altele, acolo exista una dintre foarte putinele estimari asupra costului real al Casei Poporului venita de la unul dintre cei (cat de cat) in tema, respectiv de la Florea Dumitrescu fost guvernator al BNR intre anii 1984 si 1989 care povesteste ca numai pe covoare s-au spart acolo fiind platite de el din conturile BNR 1,5 miliarde lei si ca intreaga dementa inutila etalata acolo ne-ar fi costat 5... 6 si pana in 10 miliarde de dolari. Daca acea estimare este macar apropiata de realitate, ar insemna ca de fapt toata treaba cu foamea facuta pentru plata datoriei ar fi o gluma si ca in realitate am strans cureaua mai ales pentru indeplinirea poftelor demente ale Raposatului (de fapt inclusiv plata datoriei a fost dementa sa personala). Aceasta ar putea fi si un raspuns la observatiile pertinente ale unora care s-au mirat ca plata datoriei de numai 11 miliarde ne-a luat aproape un deceniu: de fapt in deceniul ala a trebuit sa platim muuuulte altele, inclusiv si mai ales dementele de acest fel. Link spre comentariu
okean Postat August 4, 2021 Autor Partajează Postat August 4, 2021 (editat) Da, interesant...istorii ! Am ajuns in 1904, ce frumusete, Quadrant Carette 2x3hp tricycle ... Editat August 4, 2021 de okean Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2021 Partajează Postat August 4, 2021 Am pus ceva la rece.... Link spre comentariu
okean Postat August 4, 2021 Autor Partajează Postat August 4, 2021 Pastrati una la rece si pentru mine...din 62' un an in fata mea !!! Link spre comentariu
merck Postat August 4, 2021 Partajează Postat August 4, 2021 La 02.08.2021 la 16:38, franzm a spus: Da. Dar e ordine si disciplina. Le-am dat clasa la capitalisti si la capitolul asta ;-) Serios? Tu nu vezi ca usa este inchisa?! Trebuia facuta o poza si cand se deschidea usa sau mai ales cand se termina marfa! Link spre comentariu
Postări Recomandate