Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Okean.De aia nu-mi plăcea la Mamaia,intrai o droaie în mare ca să poţi înota!Mai apoi,ca şi azi,era vorba de "fiţele" staţiunii ce generau preţuri locale mult mai mari ca în alte staţiuni!

Am preferat totdeauna fie zona Eforie,fie mai mult zonele Neptun-Venus.Saturnul nu mi-a plăcut niciodată...

Link spre comentariu

Unui prieten ,mare fumator ,i-am fabricat un mic cadou: doua pachete de tigari retro ,in varianta cartonata ( nu a existat asa...din Carpati ).Inclusiv si tigarile ,din tutun legal din magazinul de specialitate :tutun de rulat aromat Django ,amestecat cu tutun de pipa Tilbury nr3 -vanilie.Este plecat in concediu ,sunt curios ce fatza face cand vine saptamana viitoare ,nu stie ce primeste....

2pack10.jpg

https://www.fanatik.ro/cum-a-fost-pus-pe-butuci-tutunul-romanesc-carpati-snagov-marasesti-tigarile-ucise-de-investitorii-adusi-sa-le-salveze-19511699

cum-a-fost-pus-pe-butuci-tutunul-romanes

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
La 16.06.2021 la 21:37, EusebiuSE a spus:

Profit de ocazie ca sa va intreb daca stiti cumva ce substanta era in tuburile acelea pe care le-am colorat . Am un tub identic , are corpul din plastic alb , capacul oranj si o pudra alba in interior . Sunt curios ce este si la ce se folosea . Multumesc !

221.jpg

In acele borcanele se afla Metebisulfit de potasiu. Avea rolul de conservant in solutiile de prelucrare foto.

Am luminat poza si am indicat cateva identificari.

Magazin-Foto-Muzica-1976 expl..jpg

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Усилитель a spus:

In primavara anului 1982 a fost o criza mare de tutun. Criza a venit imediat dupa scumpirea ce se impunea (tigarile si bautura nu s-au mai scumpit de vreo 30 de ani ...

Cu ocazia respectivei scumpiri am aflat ca in Romania se fabrica mult mai multe feluri de tigari decit stiam noi fumatorii...

Link spre comentariu

Reptilienii erau la o bere !

Cea mai veche fabrică de bere din lume, in Egypt, datând de acum aproximativ 5.000 de ani !  Fabrica datează din vremea regelui Narmer și descoperirea ar putea reprezenta "cea mai veche fabrică de bere de mare capacitate din lume" cca 22.000 litri pe zi !

Luxor-sakara-bottles.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări