Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

La topicul cu vechituri trebuie sa amintinm de ultimul radioemitator neelectronic (cu alternator) in functiune. Va emite duminica viitoare pe 17,2 kHz, probabil cu 40 kW ca si vara trecuta. 

http://www.southgatearc.org/news/2021/june/saq-grimeton-transmission-on-july-4th.htm#.YNo1QdUzYr9

Poate fi ascultat in toata lumea. Rapoarte de receptie recente sunt in harta interactiva din: https://alexander.n.se/

Eu l-am receptionat de zeci de ori cu diverse aparate, vara trecuta cu un receptor simplu cu reactie si o antena activa in balcon.

Incercati sa-l auziti, nu se stie cat timp va mai functiona.

Link spre comentariu

miniatura generatorul , fata unde lucrez eu, foarte imens generatorul,bineinteles generatorul este invartit de un motor 6,6 MW:rade:

Editat de alexy
Link spre comentariu

Da, și eu l-aș ruga să o reposteze. Era un receptor cu reacție având ca element activ un BC109 și o antenă cu 2 electrozi plus un  preamplificator ce conținea 3 tranzistori BC548. Ieșire pentru vizualizare pe calculator.

Ușor de realizat practic și cu bune performanțe (dl. @puriu a recepționat stația în cauză cu acest receptor de concepție proprie).

Link spre comentariu

Toate amanuntele le-am dat in topicul cel mai potrivit, "Receptoare VLF", la inceputul lunii iulie 2020. Topicul asta s-a mutat de colo-colo si a ajuns probabil la gunoi ("Aici ajung subiectele fara noima, subiecte vechi si off topicurile."). Scormoniti in pubela si-l veti gasi, nimic nu se pierde.

Receptorul cu reactie a fost facut din ambitie, la repezeala, si a iesit bine. Am auzit SAQ cu 539-549 si am copiat corect toate caracterele mesajului. Nu-l recomand oricui, constructia si operarea unui receptor cu reactie bun nu este usoara. Se pot prelua din el unele solutii utile pentru alte aplicatii.

Link spre comentariu

Am scormonit si eu in pubela si mi-am gasit postarile in discutie. La pagina 8 a pubelei, jos, se afla topicul "Receptoare VLF". La sfarsitul paginii 28 a topicului incep postarile.

Adaug si mesajul SAQ receptionat in 2020:

280681798_MESAJ2020.thumb.png.93d41885a620567fc427246ba1ad2ac3.png 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări