okean Postat Iunie 16, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2021 Magazin Foto Muzica, 1976... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Era oferta, dar cel putin la camere foto nu imi aduc aminte sa fi fost atata abundenta. Predominau rusoaicele. Dar daca voiai sa te ocupi de foto si sa-ti faci propriul laborator acasa, aveai cu ce, mai ales la alb/negru. Link spre comentariu
icar Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Doru, oferta de aparatura foto era destul de mare, e drept, in marea majoritate, din doua surse: URSS si RDG. Dar era aparatura de calitate. Apoi, contractul cu ORWO, aducea pelicula a/n si color, dia sau negativ, de calitate, plus o serie larga de chimicale, solutii si accesorii necesare prelucrarii filmului/hârtiei foto. Abia dupa anii 85, când nea Nicu a taiat importurile, a fost nasol. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 (editat) Corect, erau aparate bunisoare de vinzare, ce se vede acolo sint aparate uzuale, la mina doamnei este un Beirette, linga este un Liubitel, celalat negru nu-l cunosc, ar putea fi un Smena, alea au fost de multe feluri si nu le mai stiu. Jos sint niste doze de developare cu banda Corex, se vede si banda, aia alba. Erau solutii foarte bune, hirtie, tot ce doreai pentru foto, timp si bani sa fi avut, eu aveam timp dar bani...ba! Editat Iunie 16, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Acum 2 ore, icar a spus: in marea majoritate, din doua surse: URSS si RDG. In marea majoritate, URSS permanent, RDG mai pe sub mana. Eu am lucrat foarte bine cu filme azomures. Imi placeau mai mult decat orwo. E drept ca am prins microbul prin 78...80. Investitia initiala era mare, dar ma cuplasem cu un prieten si toate cheltuielile le imparteam la 2 , daca era vorba de investitii. Materialele si le cumpara fiecare, pt ce si cat lucra. Hartia tot de azomures, foloseam carton raster sau filigran., mai putin modelul lucios. Link spre comentariu
icar Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Acum 2 ore, doru3160 a spus: RDG mai pe sub mana. Poate, cum spuneam, dupa ce nea Nicu a redus importurile. Din aceasta cauza, dia si negative color sau a/n ORWO, se gaseau foarte greu spre deloc. In schimb, aparate foto, rusesti sau RDG-iste, obiective, hirtie a/n solutii, no problem. Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Profit de ocazie ca sa va intreb daca stiti cumva ce substanta era in tuburile acelea pe care le-am colorat . Am un tub identic , are corpul din plastic alb , capacul oranj si o pudra alba in interior . Sunt curios ce este si la ce se folosea . Multumesc ! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Eu nu stiu, foloseam doar solutii gata preparate, de preferat revelator A49 sau F09, Atomal sau Final pentru filme si fixator tot preparat. Comod era Rodinalul R09, era bun la hirtie dar si la film insa granulatia era mai mare. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Acum 41 minute, EusebiuSE a spus: Profit de ocazie ca sa va intreb daca stiti cumva ce substanta era in tuburile acelea pe care le-am colorat . Am un tub identic , are corpul din plastic alb , capacul oranj si o pudra alba in interior . Sunt curios ce este si la ce se folosea . Multumesc ! Dacă pui o poză de aproape sau copiezi măcar ce scrie pe el, sigur ne amintim... Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 (editat) Fabrica Forte 1948 Film Forte Hartie Fortepan , se mai gasea la noi la Foto-Muzica Apropo ,pe OLX cineva cere 165 lei pt 100 coli hartie foto Azomures ,marime carte postala... Editat Iunie 16, 2021 de Усилитель Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Acum 10 minute, validae a spus: Dacă pui o poză de aproape sau copiezi măcar ce scrie pe el, sigur ne amintim... Pai asta e problema , ca al meu nu mai are eticheta , dar este plin . Sunt sigur ca e substanta originala in recipient pentru ca era impreuna cu alte substante "NIB" (Revelator si fixator in cutii originale nedesfacute din 80) . Speram sa fi recunoscut cineva sticla , dupa aspect Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Acum 11 minute, Усилитель a spus: pe OLX cineva cere 165 lei pt 100 coli hartie foto Azomures Si chiar daca nu sunt voalate, expirate fiind, nu pot fi lucrate. Deci inutila achizitia. Si mie mi-au ramas ceva cartoane nelucrate, dar cum restul le-am aruncat, chiar sa vreau si nu mai am cu ce lucra. Am si placi din sticla in cutii sigilate. Foloseam sticla de 1,5mm pt aparate de masura analogice, dupa ce le dadeam jos stratul fotosensibil. Nu se mai electrizau ca cele din plastic. Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Si eu mai am niste hartie foto expirata de mult, poate o sa fac un test intr-o zi sa vad daca mai poate fi folosita . Poza cu chimicalele de care aminteam , plus altele Link spre comentariu
icar Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 (editat) 1 oră în urmă, EusebiuSE a spus: daca stiti cumva ce substanta era in tuburile acelea Poate fi orice, toate chimicalele folosite erau pulbere alba: hidrochinona, metabisulfit, tiosulfat de sodiu, metol etc. In astfel de sticlute era metabisulfit. Am folosit multa hârtie Forte. Filmele se numeau, parca, Fortepan. Hârtia sau filmul vechi, au un voal de vechime, asta scazând contrastul. Cu revelatoare speciale, se mai pot folosi. Editat Iunie 16, 2021 de icar Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Multumesc pentru informatii ! Link spre comentariu
Postări Recomandate