Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

1 oră în urmă, Marele Savant a spus:

cu si mai mult regret , va informez ca povestea este total incredibila!

Domnule, doresc sa comentez doar un lucru, nu ati intilnit oameni cu principii, unii din noi le ziceau la mod peiorativ  "batuti in cap".

Asta va face experienta de viata doar mai saraca.

Link spre comentariu
Acum 55 minute, okean a spus:

Bucatarie clasica anii 60' cu figider " Fram " si aragaz 1Septembrie  de Satu Mare...

10455840_10202402936420186_3330282423845297533_n-450x304.jpg

Numai clasica nu e, daca ne luam numai dupa dimensiuni si terminand cu nr de ochiuri ale aragazului. Fram-ul e din decorul fiecarei bucatarii de atunci, restul seamana cu ceva specializat din acele vremuri, ceva de stat, nu particular.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 1 oră, VAX a spus:

Am si acum doua truse din astea, dar le-am separat piesele (rezistoarele la rezistoare, tranzistoarele la tranzistoare, etc). Foarte utile (in unele situatii) sunt transformatoarele (miniaturizate, cu miez de permalloy). Util este si condensatorul variabil, cu care se pot construi anumite montaje (ma intereseaza mai mult chestiile didactice). Difuzoarele cam distorsionau.

Condensatorul variabil e prost . Adica de calitate foarrte scazuta , si total nefiabil . Difuzoarele nu distorsionau . Sunt comune la multe truse , unde se comportau excelent . De asemenea , la radioreceptoare comerciale , de fabrica . Sunetul distorsionat putea proveni de la prea multa reactie pozitiva , reglaje deficitare , si faptul ca schema e (si) reflex . Am pus si eu cateva in functiune , unul personal si inca vreo trei de la amicii care ( aproape ) le  - au distrus , trusa a fost cea mai cotoioasa din ce s - a vandut in Romania . 

P.S. - camionul din foto e o corcitura , sasiul e militar ( a se vedea farurile cabinei ) . Masinile militare cu uzura se transferau in economia nationala . Ma rog , autovehiculele , nu cele de lupta . Desi am vazut si cateva cu senile , demilitarizate .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Citat

caretele pentru alimente, frigu

Mare savant, ieri am auzit o stire la teve, cum ca 40% din populatia tarii sta in frig. O fi o stire de dinainte de 89 si au dat-o abia acum? Ca doara acum traim in democratie si ne e foarte bine!

Mereu avem tendinta de a clasifica ceva privind, nu fin punct de vedere al epocii respective, ci din cea in care traim. V-am mai spus, in anii 70 aveam dolari si marci, nu multi, cu care puteam cumpara produse de la shop-ul de linga cinema Patria, maruntisuri, de. De la Unic, vizavi de Patria, luam orice produs doream (carne, salam, ulei, zahar, peste, coniac, detergent etc), la orice ora din zi care se incadra in programul de functionare. In 1980, se stingea lumina 2 ore pe zi. Carnea disparuse din rafturi, uleiul, zaharul erau pe tabel de arondare. 

Calculator

calculator.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marele Savant a spus:

cu si mai mult regret , va informez ca povestea este total incredibila! adica poate crede cineva ca o bunica nu ducea nepotului o jumatate de piine pentru ca nu ar mai fi putut dormi noaptea!!! exceptind situatia in care in familia respectiva nu se simtea lipsa piinii! si presupunind prin absurd ca ar fi existat un asemenea exemplu de corectitudine, in cel mai scurt timp ajungea sa scrie fabule la Vintu de Jos! Iar ''cota'' era de 400 de grame nu de 250!

Ce-mi plac mie omniscienţii ăştia care le-au trăit pe toate şi comentează inclusiv ce nu cunosc... Lipsa pîinii am compensat-o cu biscuiţi vărsaţi, d-ăia ca piatra, care se găseau la liber. Dacă chiar are relevanţă, jumătatea aia în plus însemna că cineva nu-şi mai primea porţia pentru ziua respectivă, într-o comunitate mică, în care toată lumea se ştia cu toată lumea. O jumătate de franzelă era un prilej numa' bun de trimis un denunţ.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări