puriu Postat Iunie 3, 2021 Partajează Postat Iunie 3, 2021 E greu de furat o locomotiva, chiar si un vagon. Pe unele linii necirculate s-au furat sinele, dau au ramas sub vagoane. Link spre comentariu
icar Postat Iunie 3, 2021 Partajează Postat Iunie 3, 2021 Acum 9 ore, +_Florin_+ a spus: Marea furăciune s-a executat la câțiva ani după revoluție Dupa 1947, rusii au luat toate IAR-urile, Messerschmitt-urie, B-24 si FW-ul si le-au carat la ei. Asa, acum, nu mai aven nici un IAR in muzee. Ce fain ararata un IAR-81 linga un Bf-109 G6 sau E3 si un FW-190! Link spre comentariu
okean Postat Iunie 3, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2021 Sarbatorim astazi 3 iunie pentru prima data " Ziua Nationala a Bicicletei " Link spre comentariu
icar Postat Iunie 3, 2021 Partajează Postat Iunie 3, 2021 Maria Mihaiescu, mai cunoscuta dupa numele de Mița Biciclista, a fost prima femeie din Romania care a cutezat sa incalece o bicicleta, prin 1898. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 4, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2021 1913 - workers assembling a Model T Link spre comentariu
icar Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 Ford a fost primul care a inteles avantajele asamblarii pe banda. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 4, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2021 Se zice ca a fost inspirat de vizita la un abator... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 La 03.06.2021 la 9:07, icar a spus: Dupa 1947, rusii au luat toate IAR-urile, Messerschmitt-urie, B-24 si FW-ul si le-au carat la ei. Asa, acum, nu mai aven nici un IAR in muzee. Ce fain ararata un IAR-81 linga un Bf-109 G6 sau E3 si un FW-190! Chiar ar fi arătat bine. Puteam expune altă părticică de istorie ... Ar fi furat rușii și locomotivele dar n-aveau ce face cu ele ... liniile lor de cale ferată au ecartament mai mare comparativ cu stas-ul european (din motive strategice), norocul nostru! Cu vagoanele s-au descurcat în epocă, le ridicau rapid și le schimbau boghiurile (așa trecea garnitura din URSS în România și invers), dar cu locomotiva nu ținea figura... Link spre comentariu
icar Postat Iunie 4, 2021 Partajează Postat Iunie 4, 2021 In unele parti, au rezolvat-o prin montarea unei a treia sine. Link spre comentariu
NICA Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 11 ore, icar a spus: In unele parti, au rezolvat-o prin montarea unei a treia sine. Nu stiu cum au procedat nemtii ca au avut zeci de mii de vagoane care duceau materiale in rusia. Au transbordat totul? Ar fi fost tare ineficient. Dar locomotivele ? Link spre comentariu
okean Postat Iunie 5, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2021 O imagine rara..Escadrila de Luptă Nr. 11 „Tecuci”, 28 Martie 1918 Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 1 hour ago, NICA said: Nu stiu cum au procedat nemtii ca au avut zeci de mii de vagoane care duceau materiale in rusia. Au transbordat totul? Ar fi fost tare ineficient. Dar locomotivele ? Eu asa am auzit odata la o emisiune ca nemtii aveau garnituri ,inclusiv locomotivele care aveau rotile deplasabile pe osie ,asa se putea "muta"pe linia ruseasca... Link spre comentariu
NICA Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 41 minute, Усилитель a spus: Eu asa am auzit odata la o emisiune ca nemtii aveau garnituri ,inclusiv locomotivele care aveau rotile deplasabile pe osie ,asa se putea "muta"pe linia ruseasca... Da, e logic. La meticulozitatea si tehnica nemtilor ar fi normal. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 2 ore, NICA a spus: Nu stiu cum au procedat nemtii ca au avut zeci de mii de vagoane care duceau materiale in rusia. O parte din raspuns se gaseste aici. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Si aici https://www.hgwdavie.com/blog/2018/3/9/the-influence-of-railways-on-military-operations-in-the-russo-german-war-19411945 Link spre comentariu
Postări Recomandate