Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 9 ore, +_Florin_+ a spus:

Marea furăciune s-a executat la câțiva ani după revoluție

Dupa 1947, rusii au luat toate IAR-urile, Messerschmitt-urie, B-24 si FW-ul si le-au carat la ei. Asa, acum, nu mai aven nici un IAR in muzee. Ce fain ararata un IAR-81 linga un Bf-109 G6 sau E3 si un FW-190!

Link spre comentariu

2907090965d2fa63572a0f0e86da1efed3660f05

290709088362384a44cacf981207fa28477bf63e

Maria Mihaiescu, mai cunoscuta dupa numele de Mița Biciclista, a fost prima femeie din Romania care a cutezat sa incalece o bicicleta, prin 1898.

Link spre comentariu
La 03.06.2021 la 9:07, icar a spus:

Dupa 1947, rusii au luat toate IAR-urile, Messerschmitt-urie, B-24 si FW-ul si le-au carat la ei. Asa, acum, nu mai aven nici un IAR in muzee. Ce fain ararata un IAR-81 linga un Bf-109 G6 sau E3 si un FW-190!

Chiar ar fi arătat bine. Puteam expune altă părticică de istorie ...

Ar fi furat rușii și locomotivele dar n-aveau ce face cu ele ... liniile lor de cale ferată au ecartament mai mare comparativ cu stas-ul european  (din motive strategice), norocul nostru! :rade:

Cu vagoanele s-au descurcat în epocă, le ridicau rapid și le schimbau boghiurile (așa trecea garnitura din URSS în România și invers), dar cu locomotiva nu ținea figura...

Link spre comentariu
Acum 11 ore, icar a spus:

In unele parti, au rezolvat-o prin montarea unei a treia sine.

Nu stiu cum au procedat nemtii ca au avut zeci de mii de vagoane care duceau materiale in rusia.

Au transbordat totul? Ar fi fost tare ineficient.

Dar locomotivele ?

Link spre comentariu
1 hour ago, NICA said:

Nu stiu cum au procedat nemtii ca au avut zeci de mii de vagoane care duceau materiale in rusia.

Au transbordat totul? Ar fi fost tare ineficient.

Dar locomotivele ?

Eu asa am auzit odata la o emisiune ca nemtii aveau garnituri ,inclusiv locomotivele care aveau rotile deplasabile pe osie ,asa se putea "muta"pe linia ruseasca...

Link spre comentariu
Acum 41 minute, Усилитель a spus:

Eu asa am auzit odata la o emisiune ca nemtii aveau garnituri ,inclusiv locomotivele care aveau rotile deplasabile pe osie ,asa se putea "muta"pe linia ruseasca...

Da, e logic.

La meticulozitatea si tehnica nemtilor ar fi normal.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, NICA a spus:

O parte din raspuns se gaseste aici.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări