sesebe Postat Iunie 2, 2021 Partajează Postat Iunie 2, 2021 Pe alea de la noi le-am vazut si admirat de nenumarate ori. Ideea este ca aia pare reconditionata si dece sa o mai reconditionezi daca tot o duci la fer........... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2, 2021 Partajează Postat Iunie 2, 2021 Acum 29 minute, sesebe a spus: dece sa o mai reconditionezi daca tot o duci la fer. Cand au reconditionat-o nu stiau ce soarta va avea. Trebuiau cheltuiti niste bani. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 2, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2021 Acum 6 ore, sesebe a spus: Din ce an este poza? Intr-o vreme treceam destul de des pe acolo si nu am vazut-o. Poza este din luna Mai 2021 ! Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2021 Partajează Postat Iunie 2, 2021 1 oră în urmă, okean a spus: Poza este din luna Mai 2021 ! Sper! Trebuie sa trec si eu sa o admir. Link spre comentariu
vlad228 Postat Iunie 2, 2021 Partajează Postat Iunie 2, 2021 Este actuala poza cu locomotiva din Pascani. Au reconditionat-o special pentru a fi expusa acolo un cinstea/amintirea trecutului legat de industria feroviara a orasului Pascani. Este expusa de cel putin 6 luni. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2, 2021 Partajează Postat Iunie 2, 2021 Acum 2 minute, vlad228 a spus: Este expusa de cel putin 6 luni. De aia...n-au vazut-o balaoachesii inca. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 2, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2021 Nici o sansa pentru " magneti ", la 3m vizavi e sediul Politiei TF, e amplasata strategic Link spre comentariu
okean Postat Iunie 2, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2021 Acum 49 minute, vlad228 a spus: Este actuala poza cu locomotiva din Pascani. Au reconditionat-o special pentru a fi expusa acolo un cinstea/amintirea trecutului legat de industria feroviara a orasului Pascani. Este expusa de cel putin 6 luni. E de prin Decembrie 2020 amplasata cu ocazia sarbatoririi a 150 de ani de la infiintarea caii ferate Itcani/Suceava – Roman ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2, 2021 Partajează Postat Iunie 2, 2021 Acum 4 ore, okean a spus: la 3m vizavi e sediul Politiei TF, Daca ies pe profit, o fura cu tot cu organe... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 2, 2021 Partajează Postat Iunie 2, 2021 Acum 14 minute, doru3160 a spus: Daca ies pe profit, o fura cu tot cu organe... ... n-am ajuns chiar în faza asta de corupție, părerea mea e că nu mai poate fura nimeni "fer" din locomotivele cu abur expuse în gări. Marea furăciune s-a executat la câțiva ani după revoluție. Atunci s-a "topit" parcul de locomotive cu abur (poate câteva sute?), întru îmbogățirea unor personaje. Puținele exemplare rămase sunt azi plantate prin gări și datorită demersurilor insistente ale unor asociații de "entuziaști", care au oarece "trecere" la factorii de decizie ... e bine și așa. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2021 Partajează Postat Iunie 2, 2021 In depoul garii iasi sau pe liniile alea din spate, sub pasarela pietonala se mai puteau vedea citeva locomotive cu abur vechi si la citiva ani dupa 2000. Cred ca au fost vizibile acolo pina prin 2004-2005. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 3, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2021 (editat) Si la Bacau in depoul CFR era o colectie de cca 50 de aburoase, daca nu mai multe, nu a ramas nimic ! Ultima se pare ca a plecat in Germania... Editat Iunie 3, 2021 de okean Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 3, 2021 Partajează Postat Iunie 3, 2021 Acum 8 ore, +_Florin_+ a spus: Marea furăciune s-a executat la câțiva ani după revoluție. Atunci s-a "topit" parcul de locomotive cu abur (poate câteva sute?), întru îmbogățirea unor personaje. Totusi, ce-ati fi vrut sa faceti cu sutele de locomotive care rugineau pe unde apucau? Sa le tineti în stare de functionare, calde, în eventualitatea unui razboi care nu a mai avut loc? Sau poate ca exista vreo posibilitate de a le deghiza în TGV, ICE, Transrapid, Shinkansen, Frecciarossa, AVE, Sapsan? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 3, 2021 Partajează Postat Iunie 3, 2021 (editat) Exista posibilitatea să păstram mult mai multe pentru muzee și trenuri de epocă. Așa cum s-a întâmplat în alte țări civilizate. Restul într-adevăr n-aveau altă variantă decât topitoria, dar nu în stilul în care s-a făcut. Am mai discutat pe temă și nu mai reiau. Motivul pentru care fostul regim nu le-a topit (acel eventual război mondial) a incetat să existe în noul context istoric și unii au profitat de asta. Editat Iunie 3, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 3, 2021 Partajează Postat Iunie 3, 2021 Asta e nimic pe lângă zecile de mii de vagoane topite... Link spre comentariu
Postări Recomandate