Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

Lacomia e mare. Melteanul nostru cand se vede pe functie, uita ce trebuie sa faca, si vrea sa profite la maxim. Ca sa nu spun ca de multe ori, trebuie sa se revanseze fata de cel care l-a trantit in scaunul ala.

Nu mai stiu acum cum e, dar prin 97...2000 cam asta sport se practica, si de cei de la pompieri, si de cei de la garda financiara, si in general de toti care sunt obligati sa vina in control si sa remedieze neajunsurile, iar acolo unde nu se poate, sa amendeze. Nu, ei veneau focusati sa gaseasca cat mai multe nereguli, si pe urma te faceau sa intelegi ca se poate si fara amenda, sau cu una simbolica, asa ca sa stie toata lumea ca s-a facut control. Am avut un prieten bun din copilarie, pe urma coleg de scoala, care dupa 90 s-a bagat pe piese auto. Dacia era inca la putere. A venit de la garda in control, un var de al lui. Var bun, si i-a tras o amenda modesta si au fost la o masa consistenta in oraș, udata din belșug, ca între neamuri. Dupa ce au mancat si baut pe saturate, la un pahar de vorba il intreaba de ce l-a mai si amendat. I-a explicat ca daca nu dadea el amenda, era o situatie suspecta si trimeteau pe altcineva, care cu siguranta ii dadeau o amenda mult mai mare. Asa ca sa se multumeasca ca a scapat cu atat. De pompieri nu mai zic...venea ditai colonelul cu un locotenent dupa el, care nota. Si incepea asta mare sa tune si sa fulgere, ca nu exista sa nu gaseasca nereguli. Intr-un magazin de piese auto, la parter de bloc, plasticaraie si caucucaraie depozitate, pericol mare, ia foc blocul. Vopsele si diluanti. Daca mai gasea si ceva carburant depozitat pt masinile firmei, era cireasa de pe tort. Ziceai ca inchide magazinul si altceva nu. Pe naiba. Dupa ce pleca val vartej, ramanea locotenentul ca un facut in urma si dadea discret o lista de piese, care trebuia pregatita in max 2 ore. Aveai sau nu cele de pe lista, era problema ta, le faceai rost.Dupa 2 ore venea trepadusul, nu mai venea ala mare, lua lista pe verificate, si completa un proces verbal semnat deja de barosan, ca totul e in regula. Nu mai era nici un pericol, toate bune si frumoase. Daca lista nu era completa sau lipsea, tot pe aceeasi semnatura completa dupa caz. La o faza din asta am fost martor, nu vorbesc din auzite...s-a intamplat sa fiu acolo cu ceva treburi. Ma intreb, ce-i lipsea umflatului ala de se lacomea la o spaga cam cat salariul lui pe o luna? Ca nu cerea 3 becuri si 4 bujii...nu tata, era lista serioasa, cu set motor, arbore si cuzineti, brate echipate cu pivoti, alternator, demaror, adica numai consistente, nu prapadea cerneala pe lista cu fleacuri.Astia suntem ca natie...probabil se vindeca si asta, dar peste cateva generatii, daca avem influente bune. Sunt 20 ani de atunci si nu mai stiu daca tot asta e procedura, dar din cate se vede si aude, nu cred ca s-a schimbat mare lucru. Am in vedere cazul Colectiv, care e ceva mai proaspat decat istoria mea.

Link spre comentariu

 Doru.Nu s-a schimbat nimic!Până nu o să-i salte,cu flagrantul,unul după altul şi direct la zdup nu se va rezolva nimic!!Lanţul e putred de jos până sus...Mai e şi problema dacă are cine să-i salte.Se aude că şi pe la ăia sunt destule probleme...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Mircea a spus:

E stiut ca firmele nu fac atatia bani din profit declarat, cat din bagat tigai si altele chestii similare pe "protocol". Am dat doar un exemplu de conturnare legala a platii taxelor. Legala, dar nu si corecta. 

 Este de asemenea stiut ca procentul de ''protocol'' permis de legislatie este mic (2% * (profit contabil + cheltuielile cu impozitul pe profit +cheltuielile de protocol)), deci trebuie o cifra de afaceri foarte mare pentru ca protocolul ala sa insemne ceva cit de cit consistent!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, ratza a spus:

Tot legat de "Old stuff", în speță fiind vorba de mentalități vechi, ce nu se vor schimba prea curînd: de curiozitate, s-a uitat careva la legislația legată de asociațiile de proprietari? E practic imposibil să NU iei vreo amendă.

 

Exact! Si cite asociatii de locatari sint intr-un oras............

Link spre comentariu
45 minutes ago, Marele Savant said:

 Este de asemenea stiut ca procentul de ''protocol'' permis de legislatie este mic (2% * (profit contabil + cheltuielile cu impozitul pe profit +cheltuielile de protocol)), deci trebuie o cifra de afaceri foarte mare pentru ca protocolul ala sa insemne ceva cit de cit consistent!

Era un exemplu simplu, imi aduc aminte de termenul "protocol". Nu cunosc mecanismele contabile. Dar de aveai de platit ceva impozit, si reduceai profitand de acel "protocol" era ceva nu?! Nu e cat adaugi in buzunar, ci cat nu dai din buzunar. 

Link spre comentariu
Acum 16 ore, BRANCA a spus:

"...Meda Prod 98, unul dintre liderii de piață în domeniul mezelurilor, societate cu aproape 600 de angajați care achita, numai anul trecut, dividende în valoare de trei milioane de euro, din profitul ultimilor doi ani și cu o cifră de afaceri de peste 11 milioane de lei."

Eu înteleg sa obtii profit fabulos din vin fabricat din apa, alcool si chimicale. Dar din mezeluri?

Link spre comentariu

Apa e gratis, sarea are un pret modic. Imbibarea cu apa sarata se face de catre un robot deja platit... profit maxim. 

Link spre comentariu
7 hours ago, doru3160 said:

Ma intreb, ce-i lipsea umflatului ala de se lacomea la o spaga cam cat salariul lui pe o luna? 

Pentru un trai decent, nu-i lipsea nimic. Problema este ca si el la randul lui trebuia sa ii unga pe sefii de la Bucuresti (si asta era valabil inca de pe vremea lui ceasca). Nu putea sa o faca din propriul salar, deci trebuia sa "ciuguleasca" de la altii.  Odata ce "mana grebla se facu"(si asta a inceput din regimul trecut) nu are cum sa se mai lepede de acest "sport". 

Foarte multi mici intreprinzatori care nu aveau pile au pus lacatul pe usa din cauza "greblangiilor". 

Link spre comentariu

Era imediat dupa revolutie. Peste tot se batea tam-tamul despre corupti, spagari, mita. Aveam un vecin (nu pot spune ca eram prieteni dar ne respectam) care lucra la politia economica. In prostia mea credula i-am spus ca in el imi pun speranta sa scape tara de spagari. Ce naiv am putut fi. In cateva luni omul si-a renovat tot apartamentul, televizoare color in toate camerele, masina, casa la munte.

Link spre comentariu

 O ştiţi pe aia cu "mai e mult până departe"?!Ajungem vreodată ca în SUA să te controleze fiscul şi să trebuiască să justifici şi banii cheltuiţi,cu bonuri fiscale?!!Nu mai vorbesc de locuinţe,maşini,ş.a.

 În România nu s-a implementat încă sistemul unificat electronic.De ce?Nimeni nu-l doreşte că sar în ochi averile!...Aţi văzut cum răsar ca ciupercile viloaiele?Afară te-ai trezi că rapid un cetăţean vigilent ţi-a şi făcut o sesizare la Fisc.Şi vin ăia şi te întreabă:"De unde"!...

Link spre comentariu
La 20.05.2021 la 6:33, franzm a spus:

"...Meda Prod 98, unul dintre liderii de piață în domeniul mezelurilor, societate cu aproape 600 de angajați care achita, numai anul trecut, dividende în valoare de trei milioane de euro, din profitul ultimilor doi ani și cu o cifră de afaceri de peste 11 milioane de lei."

Eu înteleg sa obtii profit fabulos din vin fabricat din apa, alcool si chimicale. Dar din mezeluri?

este legal ca mezelurile sa contina 11% apa. mi se pare ca la pestele congelat ambalat e mai mult.

cu niste ani in urma, pe cind mai traia fondatorul ANGST, a fost o discutie pe tema aditivilor din produsele alimentare. atunci am aflat ca in produsele de panificatie se pot pune 26 de aditivi diferiti (nu neaparat toti odata)

   

Link spre comentariu

Mai cu ceva vreme in urma, prin 95 cred, fosta sotie m-a rugat sa iau un pui, sa-l facem la punga, dar sa fie mic, sa-l mincam tot, ca rece sau reincalzit nu-i asa bun. Ma duc prin alimentare si "supermarketurile" de atunci, dar nu gaseam decit pui congelati, cât un curcan de mari! Ce sa fac cu ditai puiul? Pina la urma, o sun si ii spun ca nu gasesc decât mari, asa ca am luat unul, in idea ca mâncam doua zile din el. Il tratez cu mirodenii, il bag in punga si la cuptor cu el. Dupa timpul necesar gatirii, deschid cuptorul si vad tava plina cu apa! Mai sa fie! Desfac punga si...puiul nu a ajuns nici pe maseaua aia stricata! 

Un amic mi-a spus ca baga niste prafuri in carne, ca dintr-un kil de carne, fac doua de sunca! Intr-o vreme cumparam kaizer, il taiam feliute si il prajeam in păpăradă. Acum nu mai tine, când se incinge, explodeaza de zici ca-i bomba atomica!

Si când te gândesti ca ne plângeam, ca pe vremea impuscatului, am mâncat salam cu soia!

Link spre comentariu
Acum 10 minute, icar a spus:

Si când te gândesti ca ne plângeam, ca pe vremea impuscatului, am mâncat salam cu soia!

Acum soia e lux. Un kg de supro, produs din soia pt preparate din carne, are cam acelasi pret per kg cu 1kg de carne. Avantajul e ca acel praf amestecat cu apa produce echivalentul in carne de 4 ori mai mare. E ca la gazul de la masini, consumi mai mult, dar platesti mai putin per km.

Daca aveau la indemana atatea fainosaguri pt umplut matul, fii sigur ca si comunistii aveau sa ne indoape cu fel de fel, dar la ratie, sa nu faci burta si gusa.:rade:

Link spre comentariu

 Ciudată povestea lui Icar.Nu ştiam decât de injectarea cu apă şi sare!E maşina aia cu sute de ace...Folosită şi la pui sau găini şi la carne de porc.

Link spre comentariu

 

Acum 37 minute, BRANCA a spus:

E maşina aia cu sute de ace

Care o fi aia? Eu am numarat vreo 24 la cea pe care am avut-o in exploatare.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări