Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Aşa a murit un dobitoc la noi acum ceva ani....a făcut pariu că dă pe gât dintr-o suflare o sticlă de rachiu.A reuşit, a câştigat pariul, dar a fost ultima chestie pe care a făcut-o...

Link spre comentariu

Aia cu spirtul sanitar e nimica!E sticlă mică!În Severin ştiu un tip care a băut tacticos 1 litru de spirt sârbesc de peste 90°!!După care s-a dus să-şi "spele" gâtul cu nişte bere!...

Aici date despre fosta concubină a lui "Jiji Nìţoiu",cea de la Vincon Vrancea.

https://www.stiridefocsani.ro/actionarul-majoritar-al-vincon-vrancea-locul-20-topul-intocmit-de-forbes-romania

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Усилитель a spus:

acum 2 saptamani a fost amendata ca nu avea trecut pe sacii cu nisip termenul de valabilitate.....

Sper ca-i banc....

Acum 7 ore, yokoono a spus:

Dupa cate se stia era facut din alcool si arome.

Se zice ca-si recolta alcolul intr-un mod inedit. In cisternele de cale ferata, de cite 20 de tone, ramineau intotdeuna, pe fund, zeci de litrii de alcool, care prin mijloacele "de la bord", ca sa zic asa, nu puteau fi scosi. Oamenii lui, puneau vata pe un bat, o imbibau in alcool, apoi storceau vata intr-un vas. Se zice ca aduna sute de litrii de alcool.

Am luat si eu vin de la el, pentru ziua mea, l-am tinut in balcon citeva zile, dar nu au fost probleme. A fost baut cu mare placere. Atunci au vrut colegii sa ma imbete, dar...s-au imbatat ei!:rade:

Acum 6 ore, BRANCA a spus:

Nu i-au amendat!!I-au consiliat şi le-au dat termen de rezolvare!

La noi nu tine asta. Vezi atitea circiumi care sunt in neregula, tocmai pentru ca li s-a dat o ...derogare!

Stiu si o alta poveste. Un tinar expert, pus pe treaba, controla, la sange, dughenele din piete,  prin '92. Vesnic le gasea, pe bune, nereguli, mai ales cu actele. Curgeau amenzile, dar degeaba. In astfel de patron, cind inspecorul era in control la dugheana lui, a platit un hot de masini, ca sa-i deschida portbagajul, la ticsit cu bunataturi, apoi a chemat politia, pe motiva ca e terorizat de cenzor, care mereu vine dupa pesches. Normal, tipul a fost gasit cu portbagajul plin si s-a ales cu dosar penal.

Link spre comentariu
20 minutes ago, icar said:

Sper ca-i banc....

Nu ,nu e banc , erau cam disperati ......afacere mica ,amenda mare...degeaba au incercat sa lamureasca .....controlul : conform legi xxx se va afisa termenul bla bla...

( la noi amenzile sunt o sursa de bani la buget , toate "organele " trebuie sa dea cat mai multe amenzi......asta in scris nu este ,doar se insufla ...) nu conteaza ca amenda poate pune pe butuci o afacere ,din care traiesc cateva persoane.

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Merk, bine a zis betivanul ala la congresul airsoft: moldovenii si moldovencele beau tot ce curge!

Validae, fostul combinat de prelucrare a lemnului din oras, a fost construit cu suedezi. Seara de seara, se strangeau pe insula, unde beau pina cadeau sub masa. Intr-o zi, unul nou venit, a zis ca tuica noastra e vax fata de whisky lor. A pus pariu ca bea o sticla intreaga, fara sa aiba nimic. A baut-o si....a facut coma alcoolica, fiind trimis acasa, in sicriu de plumb. A fost un scandal monstru, desi singurul vinovat era suedezul si colegii lui!

Link spre comentariu

Păi eu când vă spun că sunt o droaie de javre la control.Fie aşteaptă şpagă,fie dau amenzi.Da' nu dau la cine trebuie,îi găsesc pe ăi mici care n-au spatele asigurat!

Să spun una bună din Severin.S-a trezit unul cu pompierii că vin şi trebuie să-i dea amendă."Pentru ce şi de ce",întreabă omul."Avem acţiune de plan de amenzi pe firme",vine răspunsul."Păi eu am desfiinţat firma acu' câteva luni" zice omul!!...

Link spre comentariu
Acum 4 minute, BRANCA a spus:

Păi eu când vă spun că sunt o droaie de javre la control.Fie aşteaptă şpagă,fie dau amenzi.

Problema asta e foarte mare in Ro ...vine unul si-ti da o amenda pur si simplu pentru ca poate .

Chestia ca legile sunt scrise de asa natura sa-i ajute sa- ti dea o amenda (e un lant intreg ce se intinde pana la partidele politice)

Prinu Uk am lucrat cam 3--4 ani intr-un magazin de depanare IT electronice si nu l-am vazut pe patron speriat niciodata de pompieri,taxe,etc .

Vin aia de la control,si incep sa verifice iar daca ai o problema iti fac un raport, ceva sa rezolvi problema aceea sa fii legal iar daca nu stii cum sa facii tot ei te ajuta cu informatii (sau orice altceva legat de problema aceea).

Iar dupa acea tu arati ca ai rezolvat problema in timpul stabilit si asta e toata lumea fericita ....daca nu ai rezolvat te ard si ei :-)

Au venit aia de la pompieri ne-au aratat ce trebuie sa avem si tot ei ne-au ajutat sa punem extinctoarele  (au baut un ceai) fara sa plateasca patronul nimic in plus .

Nu zic ca au o societate perfecta dar daca vrei sa faci o afacere e usor (totul online).

Nu inteleg de ce sa-ti dea unul o amenda (vb de Ro) daca nu te ajuta sa rezolvi problema respectiva .

Nu vorbesc de cazurile fiscale dovedite .

Pui la pamant o afacere mica in loc sa o tii functionala.

Link spre comentariu

Cat folclor de autobaza cu amenzile... 

Ca si cum daca ai jumate de porc in portbagaj, apoi e furat sau spaga. Mai taiati din coada... 

Apoi ala de zice ca au plan la amenzi... Cat de prosti ii credem noi pe ei, atat de prosti suntem aia de credem. 

Link spre comentariu

Chiar au plan la amenzi. Am platit si eu de mi-a curs sange din nas.

Puteau sa-mi dea un avertisment sau o amenda in valoare mai mica. Dar nu! Daca nu am cotizat, m-au ars! Vorbesc de amenda luata pe persoana juridica.

Acum 7 ore, validae a spus:

Aşa a murit un dobitoc la noi acum ceva ani....a făcut pariu că dă pe gât dintr-o suflare o sticlă de rachiu.A reuşit, a câştigat pariul, dar a fost ultima chestie pe care a făcut-o...

Asta merita premiul Darwin - https://en.wikipedia.org/wiki/Darwin_Awards

Editat de norad
Link spre comentariu

Mircea, fosta sotie facea contabilitate la o firma, ce vindea calculatoare si piese de schimb, din Giurgiu. (De, zona libera, sediul si depozitul in Giurgiu, birourile in capitala). Veneau inspectorii in control, cu lista de ce aveau nevoie si plecau cu straița plina. In caz contrar, se gasea ceva, acolo, de o amenda grasa!

Link spre comentariu

Toate problemele cu amenzile apar la firmele mici.Cu alea mari nu au curajul să se pună...Mai există apoi firmele protejate de diverşi "factori" locali gen politic,poliţieneşti,ş.a.

Teoretic zici că dacã eşti corect fiscal şi respecţi normele impuse eşti ferit.Nici gând!Îţi găsesc ei oricând un nisip "expirat"!

Da' mai depinde şi de oameni.Aveam un prieten la control care nu dădea amenzi decât în cazuri f f rare.Da' o mulţime din colegii lui dădeau de rupeau!Şi mai era ceva acolo,sectoarele "grase",de unde pica "ceva",erau date numai unor "aleşi"...

Link spre comentariu

Tot legat de "Old stuff", în speță fiind vorba de mentalități vechi, ce nu se vor schimba prea curînd: de curiozitate, s-a uitat careva la legislația legată de asociațiile de proprietari? E practic imposibil să NU iei vreo amendă.

Link spre comentariu
1 hour ago, icar said:

Mircea, fosta sotie facea contabilitate la o firma, ce vindea calculatoare si piese de schimb, din Giurgiu. (De, zona libera, sediul si depozitul in Giurgiu, birourile in capitala). Veneau inspectorii in control, cu lista de ce aveau nevoie si plecau cu straița plina. In caz contrar, se gasea ceva, acolo, de o amenda grasa!

Tata a tinut contabilitatea un deceniu la o firma a unui coleg de munca. 

E stiut ca firmele nu fac atatia bani din profit declarat, cat din bagat tigai si altele chestii similare pe "protocol". Am dat doar un exemplu de conturnare legala a platii taxelor. Legala, dar nu si corecta. 

Nici o firma nu e 100% corecta in acte. Nu atat din incompetenta, din nestiinta si dorinta sa mai ciupeasca pe ici si pe colo. 

In final tata a renuntat cu schimbarile saptamanale din lege. Nu mai citea ziarele cat statea cu nasul in Monitorul Oficial. 

PS: comentariul meu era cu legatura la "portbagajul" plin. E greu de crezut ca in ultimii 30 de ani mai poti fi acuzat de portbagaj plin. Orisicine poate avea zilnic portbagajul plin. D-aia, eu zic ca astea sunt legende urbane. 

Link spre comentariu

Evident ca nimeni nu umple portbagajul zilnic, dar macar o data pe saptamana tot ai 2-3 sacose de rafie pline, cat sa umpli portbagajul. Depinde si cu ce umpli, ideea ca nu mai poti fi acuzat, ca pe vremuri, de specula sau similare. 

Cat despre cazuri de mita cu dedicatie (cu filmare), exista, cum sa nu. Nu numai in România. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări