Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 44 minute, yokoono a spus:

Auzit si vazut cu ochii si urechile mele. Sau invers. Na ca m-am imbatat.

Și de aici concluzia fireasca... toți fac la fel, știu, au mai zis și alții. Luați voi vin cu eticheta, ca ala e bun, din sursa sigura. 

Link spre comentariu

Doru.Vrânceanu care mi-a relatat "tratarea" vinului la cramă era foarte simpatic...Zicea:"Ti duci la dânsul şi ti întreabî,di cari vrei"?"Muscat"?"Şi ia o linguriţî di praf,îl bagî în vin şî gata"!"Nişiunul n-ari din aista în vii da tăţi vând"!!

Nu ştiu dacă am reprodus exact spusele lui...Pe vremea aia,dacă mi-aduc aminte bine,de crame se ocupa soţia lui "Jiji Niţoiu".Aşa îi zicea moldoveanu lui Gigi Neţoiu...Ce-o mai face sforarul dinamovist?!

Link spre comentariu

Acum 59 minute, BRANCA a spus:

Nu ştiu dacă am reprodus exact spusele lui...

Folclor urban.

Voi confundati micul producator care prelucreaza proprii struguri, cu producatorii mari, adica fabricile de vinificare, unde ai sanse sa bei vin din surcele, si sa comanzi aroma care iti prieste.

Link spre comentariu

Era un banc:

- Sefu, am terminat etichetele de Muscat otonel!

- Nu-i nimic, pune de Cotnari!

De Stefanescu va mai amintiti? Bun vin avea!

Un vin bun, facut ca la carte, din via proprie, nu se compara cu nimic din alimentara! Un vin din alimentara, care are termen de valabilitate, numai vin nu e. Ce vin poate fi ala de 7 lei litru? Stiu oaneni care au vin, din via lor, si de 10 ani, si e exceptional.

Apropo de termen de valabilitate, hreanul e un conservant, nu? Atunci de ce hreanul din pravalie are termen de valabilitate?

Link spre comentariu

Icar.Înainte de '90 aduceau vaporenii în Severin "vin" la sticlă de 2 l.Ziceau că îl iau cu 1-2 mărci!!

Relatarea din Vrancea e reală.Mi-a confirmat şi altcineva,din zonă,o chestie similară.V-am zis că din cauză că s-au trezit cu moşteniri de vii fără să aibă vase de depozitare apelau la crame consacrate.Cât timp a durat asta n-am de unde ştii!

Un unchi de-al soţiei are vie în Panciu.În fiecare an culege via şi o bagă la rachiu!!N-are unde să facă şi să depoziteze vinul!Nici măcar rudele din partea răposatei soţii n-au posibilitatea să-l ajute...

Mai apoi vreau să vă zic că vinul de altoi e foarte pretenţios la preparare.Cine crede că merge ca la ăl de buturugă se înşeală amarnic!...

De asta apar unii specialişti în surogate făcute cu alcool,apă,zahăr şi prafuri.Merge f f uşor!...

Link spre comentariu
32 minutes ago, bolek said:

Sarea alimentara expira in cativa ani, dupa cateva milioane de ani petrecuti in zacamant... Apa minerala la fel....

O cunostinta  are un mic magazin de materiale de constructii ,acum 2 saptamani a fost amendata ca nu avea trecut pe sacii cu nisip termenul de valabilitate.....

Link spre comentariu
1 oră în urmă, icar a spus:

De Stefanescu va mai amintiti? Bun vin avea!

Am luat de la el. Pentru nunta. Facuta la tara. Ne-am dus cu vreo saptamana inainte sa cumparam vreo 200 de litri. Nu ne-a dat. Ne-a chemat cu maxim 3 zile inainte. Stia ca nu rezista mai ales ca era vara. A fost singura nunta la care am vazut toate femeile bete. Evident ca nu era vin natural. Dupa cate se stia era facut din alcool si arome. Era si un banc atunci cand a fost condamnat. Cica a intervenit pentru el, pe langa Ceausescu, papa de la Roma. Pentru ca doar el si Isus au reusit sa faca, din apa, vin.

Link spre comentariu

Cu amenda e clară treaba."Nu cotizezi amendă vezi"!!

Asta e boala în RO:şpaga!Am văzut un documentar cu un control la un mic punct de preparate alimentare,în SUA.Aveau probleme cu depozitarea neconformă,d.p.d.v norme sanitare.Nu i-au amendat!!I-au consiliat şi le-au dat termen de rezolvare!Au şi menţionat clar că scopul lor,ca organ de control,nu e să închidă afaceri ci să le ajute...Altă optică...

Link spre comentariu
Acum 21 minute, BRANCA a spus:

..Altă optică...

Exact asa, alta optica. Ia vezi unul care are butic de fast food și îți vinde mâncarea cu muște în ea. Consiliază-l și du-te peste 2 saptamani sa vezi dacă a mișcat un deget. Ca ai impresia ca lui consiliere ii trebuie ca să afle ca trebuie respectate normele de igienă... mai trebuie sa vezi și pe cine consiliezi.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări