Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Prin 75 aveam drum, in interes de serviciu, la Focsani. Dupa ce terminam treaba dadeam fuga pana la un sat de langa  Odobesti. Dupa vin, la nea Musat. Galbena de Odobesti. Cumparam pentru toti colegii. Venea nea Musat cu niste damigene din sticla de 50 de litri. Pe fundul damigenii nu era nici un pic de mizerie. Recunostea ca il trateaza. Daca erai betiv de meserie 1 litru te punea jos. Daca nu erai betiv un pahar era suficient sa te adoarma. Mama nu putea sa doarma de la reumatism. Bea seara un paharel si dimineata nu mai auzea ceasul. De atunci pentru mine vinul se imparte in 2 categorii: galbena de Odobesti si ...restul.

Link spre comentariu

Ciudat!Eu când am băut Galbenă de Odobeşti,după un litru,n-am simţit nimic!Puteai liniştit să bei vinu în loc de apă!...

Link spre comentariu

Prin anii '60 am vizitat fabrica "Fructexport" din Focsani (langa gara). Faceau vinuri pentru export. Cand vinul era prea slab (vara ploioasa) il concentrau in bazine cu instalatii frigorifice. La suprafata bazinului se aduna zapada pe care o eliminau.

1 oră în urmă, okean a spus:

Sifoane...

La noi sifoanele aveau la iesire doi colti in forma de gura de sarpe pentru ca oamenii sa nu-si mai faca clisma cu sifonul si apoi sa-l schimbe. Autentic!

Link spre comentariu
Acum 13 minute, BRANCA a spus:

Ciudat!Eu când am băut Galbenă de Odobeşti,după un litru,n-am simţit nimic!Puteai liniştit să bei vinu în loc de apă!...

Aveam un coleg mare rau. Ne-a tratat nea Musat cu branza cu ceapa si, sa treaca saratura de la branza, cu o carafa cu vin.  Stateam pe pat iar in fata era masa. Pe coleg l-a trecut treaba mica. S-a ridicat si a cazut pe spate cum cad copacii in padure cad sunt taiati cu drujba. Sa-l ridicam a trebuit sa ne fortam toti. Nu era de vina vinul ci fumul de la tigarile noastre. Asa a zis el. Eu n-am vazut pe nimeni sa cada lat de la fumul de tigare. Si eram la inceput, nu se incinsese treaba.

P.S. Aduceam din delta, pentru nea Musat, icre negre. Pentru mine erau prea scumpe. Pentru el nu. Sau poate asta era cea mai buna combinatie: icre negre si vin de Odobesti.

Link spre comentariu
Acum 19 ore, doru3160 a spus:

somelier spune asa, nu am de gand sa-mi schimb obiceiul.

Fiecare bea vinul cum ii place, no problem! 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, puriu a spus:

mai faca clisma cu sifonul si apoi sa-l schimbe. Autentic!

Tare na tem ca-i legenda! Pai, daca scapai pedala, la presiunea sifonului, iti iesea clisma pe gura! Da' io nu te contrazic.

Apropo de vechituri, am auzit azi o stire interesanta: nu stiu ce firme, vor lansa pe piata televizoarele Diamant, frigiderele Fram si biciclete Pegas. Televizorele, nornal, nu vor fi cu tub, dar vor avea diagonala ca si Diamantul, cutia, frontal, va semana cu cea originala. La frigidere, se va pastra aspectul original, instalatia fiind insa, moderna. Pegasul va fi ca cel pe care il stim noi, astia cu mai multe amintiri. Acu', ce sa zic, asta am auzit, asta v-am relatat, adica, mint aia, mint si eu!:scarpin

Link spre comentariu
Acum 11 minute, icar a spus:

Apropo de vechituri, am auzit azi o stire interesanta: nu stiu ce firme, vor lansa pe piata televizoarele Diamant, frigiderele Fram si biciclete Pegas. Televizorele, nornal, nu vor fi cu tub, dar vor avea diagonala ca si Diamantul, cutia, frontal, va semana cu cea originala. La frigidere, se va pastra aspectul original, instalatia fiind insa, moderna. Pegasul va fi ca cel pe care il stim noi, astia cu mai multe amintiri. Acu', ce sa zic, asta am auzit, asta v-am relatat, adica, mint aia, mint si eu!:scarpin

Biciclete pegas se fabrica de multa vreme. Sunt exact ca alea care se faceau pe vremuri si erau copiate de la altii...

Frigidere bombate se gasesc si acum. Facute in alte tari si cu alte denumiri. Se asorteaza cu mobilier "mid-century".

https://www.google.com/search?q=mid+century+modern+refrigerator&rlz=1C1AOHY_enRO766RO766&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwivk5uJntPwAhVmiYsKHWk-BQsQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1366&bih=653

Probabil ca si televizoare tot in aceiasi idee s-ar cumpara.. https://ro.pinterest.com/pin/170010954667369273/

Link spre comentariu
31 minutes ago, okean said:

e cum trebe' facut

Da , asa , dar traditia zice ca tre sa fie virgine......cam greu....de gasit....:ops

Link spre comentariu

Apropo de vinuri....că tot se discută aici despre vinuri de ceva ore și multe postări!....în podgoria Segarcea,înainte de ”89 exista un soi de strugure numit frontinian....nu cunosc originea denumirii și nici de unde provenea soiul respectiv de strugure....ca descriere era un soi de tămâioasă rozalie cu aromă și conținut de zaharuri mai mare ca la strugurele de tămâioasă româneasca .....cred că cunoașteți marea majoritate dintre dvs strugurele de tămâioasă românească....gustul,aroma și dulceața inconfundabilă a bobului auriu...!!...e, acest frontinian era tămâioasă românească la superlativ!....și,o situație amuzantă petracută prin ”88 , acasă la o cunoștință, cu ocazia depanării unui radio ”Traviata”....după depanare gazda scoate o carafă din aceea de sticlă cu mâner,de 2 litri, de vin de frontinian ...și un lighean de nuci....la propriu,adica vreo 5kg de nuci!....fiecare cu ciocănelul lui de spart nuci și paharul în față....exista și sifon dar...la minunea aia de vin era sacrilegiu să pui sifon!....s-a terminat carafa...a mai venit alta....totul în regulă ,minte limpede,conversație spumoasă....e,și a trebuit să merg la toaletă!....domnilor,nu mai funcționau comenzile!...de la brâu în jos!...trimiteam comandă la picioare să se miște și nimic!....cu chiu cu vai,ajutându-mă de brațe am reușit să ajung în poziția verticală....după asta a fost ușor....în timp,m-am reîntîlnit cu gazda de mai multe ori dar acel soi de vin nu mai exista....a fost sacrificat în favoarea unei culturi de viță de vie modernizată cu soiuri de struguri franțuzești...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări