Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 3 minute, dragostalpau a spus:

Acolo unde vindeau masiv drept vin bauturi facute cu arome importate din China

Fix din ala cumpar, nici nu stiu cum de ai ghicit si il fugaresc pe cumnatu' cand vine cu bidonul de 2 deca la Iasi. La ei asa se spune, 2 deca, nu 20 l.

Link spre comentariu

Doru.Poate iei vin capsat de producător.Am băut vărsat de Vrancea.O culoare superbă,gust bun dar tărie ioc!Mi-a povestit un vrâncean,întâlnit la mare,cum e cu o bună parte din vin.Aveau cantităţi mari şi erau nevoiţi să le depoziteze la cramele lui Neţoiu,contracost.Beneficiau însă de opţiunea "îmbunătăţirii"...Se băgau prafuri în vin care schimbau aromele la greu!

Şi eu consum câte un pahar de vin local,de Oprişor.Bun la gust dar zic că n-are 10° tărie...Chiar aş fi curios din ce şi cum e făcut!

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Nu stiu ce ati fumat de nu intelegeti ca am neamuri care fac vin din struguri (adevarati) din propriile gradini. Ce treaba sa aiba cu prafuri si arome ca sa faca vin pt uz personal, chiar nu inteleg. Nu fac vin pt vanzare.

Link spre comentariu

Doru.Cam toţi din Vrancea fac pentru vânzare.Au prea mult!

Am uitat să zic că am un fost coleg de facultă ce are o vie mică la Odobeşti.Numai pentru consum propriu..Cred că nici la 50-60 de lei sticla nu poţi bea un vin din comerţ la nivelul celui făcut de el!

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Mi se pare cel mai corect, macar sti ce bei. Si eu imi fabric singur vinul de anu' trecut, cumpar struguri si de rest ma ocup. Azi mai am 5 deca, zilele urmatoare trebuie sa-l trag la sticle. Nu stiu ce tarie are, dar stiu ca nu are metabisulfit sau alte chimicale. Doar struguri (feteasca alba).

Link spre comentariu
Acum 4 minute, BRANCA a spus:

Cam toţi din Vrancea fac pentru vânzare.Au prea mult!

Bine, o sa-i informez, poate e asa, si ei nu au aflat.

Acum 2 minute, yo9hrb a spus:

Nu stiu ce tarie are, dar stiu ca nu are metabisulfit sau alte chimicale.

Vinul nobil musai trebuie tratat daca nu vrei sa risti sa-l pierzi. Acum cat si cum se trateaza, e alta discutie. Doar cel producator nu il trateaza, dar daca il tii in cana jumate de ora, se face maro din rubiniu.Cel nobil este tratat cat trebuie si nu sunt probleme. Abuzuri nu am mai facut de mult. Ma mai uit din cand in cand in buletin, ca sa stiu de ce, dar sprit de vara merge, mai ales dupa ora 20 cand nu mai exista riscul de a iesi cu masina.

Link spre comentariu
Just now, doru3160 said:

Bine, o sa-i informez, poate e asa, si ei nu au aflat.

Te conversezi cu unul care mereu zice ca ne vorbesc si ne vor strainii de rau... toti palesc in fata negativismului si cenusii de ne-o pune el in cap. E cauza pierduta. 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, doru3160 a spus:

....

Vinul nobil musai trebuie tratat daca nu vrei sa risti sa-l pierzi. Acum cat si cum se trateaza, e alta discutie. Doar cel producator nu il trateaza, dar daca il tii in cana jumate de ora, se face maro din rubiniu. Cel nobil este tratat cat trebuie si nu sunt probleme. Abuzuri nu am mai facut de mult. Ma mai uit din cand in cand in buletin, ca sa stiu de ce, dar sprit de vara merge, mai ales dupa ora 20 cand nu mai exista riscul de a iesi cu masina.

Nu-l pierd, Dorule, si nici nu sta in cana juma' de ora. Ar fi o blasfemie.... :)

In doua luni oricum nu mai e.

Link spre comentariu

O vreme cumparam si eu feteasca si otonel, si faceam max 150l vinul meu, dar dupa ce am pierdut o damigeana de 50l pt ca mi s-a casat, am invatat lectia, si il tratam de fiecare data cand faceam. Bagam o sticluta de penicilina de bisulfit sau ce o fi fost, pt ca mi-l dadea cineva de la agronomie (nu mai stiu cat are, cred ca 20ml) la o damigeana de 50l. Nu stiu cum e la altii, dar la noi ne intalneam la hahaiala, si se intampla sa se mai schimbe vinul la culoare in cofer, daca e sa vorbim de vin netratat. Nu am facut concurs de golit coferul niciodata :rade:

Cumnatii il tin in butoaie, si doar dupa ce dau cep, trag in damigene pe masura ce se consuma. De ceva ani nu am mai facut vinul meu, pt ca nu reusesc sa beau nici cat imi aduc ei cand vin la iasi la nepoti in vizita.

Link spre comentariu

Vin bun şi natural, nu am mai băut din vremea adolescenței:

Anii de grație "80-90".

Vie crescută şi îngrijită în curte, nu la cîmp.

Cam 40% zaibăr, ceva 1000 unu, algeriană, alte feluri de struguri, care îmi scapă acum, dar ieşa un vin de toată plăcerea.

Doar struguri, şi din vie

nealtoită şi tratată doar cu ,,zeamă bordeleză".

Să aveți poftă!

Link spre comentariu
10 hours ago, Mircea said:

Germana mea e cam ruginita... 

Te alinti, ai!? :rade:

Goethe was sitting at the table and drinking spritzer, which is why the gentlemen sitting at the next table mocked him. Then Goethe scribbled the following verse on the tabletop, which you could read under a glass plate until 1935:

Water alone makes you mute,
as the fish in the brook show.
Wine alone makes you stupid,
see the gentlemen at the table.
Since I don't want to be either,
I drink water with wine.

Schorle is a German beverage made by diluting juice or wine with carbonated water or lemonade. 

Vielen Dank, herr @franzm!

P.S. Care este intelesul cel mai des folosit in germana pentru cuvantului Spritze? Ca eu stiam ca este injectie si il tin minte si de prin filmele XXX :rade: (dar n-am dibuit ce ar insemna exact), da nu banuiam ca este folosit si pentru vin + apa. 

Link spre comentariu
10 hours ago, BRANCA said:

Doru.Poate iei vin capsat de producător.

Bre, iti spune @doru3160 ca vinul il procura de la cumnatul din Vrancea si tu ii tot dai inainte ca poate ia vin capsat de producator. :57

Link spre comentariu
10 hours ago, doru3160 said:

Nu stiu ce ati fumat de nu intelegeti ca am neamuri care fac vin din struguri (adevarati) din propriile gradini. Ce treaba sa aiba cu prafuri si arome ca sa faca vin pt uz personal, chiar nu inteleg. Nu fac vin pt vanzare.

Da ce bre, nu trebuie sa moara si capra ta? :rade: Daca ei nu au acces decat la vinuri "capsate de producator" tu cum de-ti permiti sa bei ceva mai bun! Fuga mars la supermarket, ca sa intrii in rand cu lumea!!!:85

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări