Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

1 hour ago, okean said:

Ps. Pentru puristi exista Borsec la sticla de sticla ...

Nu prea este elegant să ai intr-o carciumă mai selectă PET-ul pe masă sau in frapieră.
Si parcă merge mai bine vinul cand auzi sunet de sticlă si nu de plastic.

Link spre comentariu

Vinul nu se bea cu apă minerală!Îi strică gustul,din cauza conţinutului de diferite săruri.Corect se foloseşte sifon.Sau şi mai bine nicio apă!!

Link spre comentariu

Da, că sifonul e mai bun cu clorul de la robinet...iar cui îi place şpriţul îl bea aşa.Nu te poţi c..ca în gustul omului zice o vorbă.

Link spre comentariu
11 minutes ago, BRANCA said:

Vinul nu se bea cu apă minerală!Îi strică gustul,din cauza conţinutului de diferite săruri.Corect se foloseşte sifon.Sau şi mai bine nicio apă!!

CORECT ! 

din pacate sifon e cam greu de facut rost ,a iesit "de la moda ".Pe vremuri umblau vanzatori ambulanti cu troscoleta pe roti impinsa cu mana de obicei de tineri ,aveau la ei cam200 de sticle sifon ,faceai schimb gol/plin + 1leu , sunau din clopotel ca sa stii ca vin .Erau si cateva actionate de pedale ,carucioarul combinat cu juma spate de bicicleta.

Mai am o buc sticla "soda "

Badacsonyi_bor_r%C3%A9gi%C3%B3.jpg

Link spre comentariu
Acum 46 minute, BRANCA a spus:

Vinul nu se bea cu apă minerală!

Unde scrie? Cine vrea sa evite apa minerala, poate face sifon acasa, sunt destule variante. Doar trebuie cautate. Eu raman la parerea mea, Borsec nu vireaza gustul vinului. In ultimul timp, prefer un sprit de vara, sau lung cum i se  mai spune, cu un vin din sursa sigura, vs o bere sau mai multe. Incerc sa scot berea din menu si imi reuseste. E mult mai sanatos asa, numai cand ma gandesc cate chimicale are berea comercializata la noi.

Link spre comentariu
2 minutes ago, icar said:

Vinul nu se amesteca cu apa sau sifon! Apa se pune alaturi, in alt pahar.

Asta este o zicere putin gresită. Si rămasă si pomenită asa.
La ce panarame de vinuri am ajuns să avem prin Romania... coada sus mai trebuie sa ţinem :)

6 minutes ago, doru3160 said:

Borsec nu vireaza gustul vinului

Aprob pozitiv !

Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Unde scrie?

Intreaba orice somelier!

Liviu, nu e deloc gresita. Nu beau, dar am auzit asta de la oameni care stiu ce vorbesc. Adica, exact cu asta se ocupa.

Link spre comentariu

Bine, atunci sa ne fie iertata stangacia unor amatori care consuma ocazional si numai ce le place. Eu nu am indemnat pe nimeni sa faca precum fac eu. Doar pt ca un somelier spune asa, nu am de gand sa-mi schimb obiceiul.

Link spre comentariu

Nu stiu de cand si mai ales de ce s-a inceput sa se puna sifon in vin, dar asta nu-i important, important este sa ii placa consumatorului.

Somelierul isi face treaba lui si ofera recomandari, dar .... nu sunt litera de lege ce trebuie respectate.

Asa pot aduce in discutie si friptura din carne de vita, pe care francezii o consuma in sange si noi foarte bine prajita. 

Un vin bun il mai bea omul si fara sifon, dar o carne de vita in sange nu ti-o mananca nici 10% din romani! :85

chateaubriandtwo768w.jpeg

Asta e mai greu de mancat:

chateaubriand-570-500x462.jpg

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 3 ore, icar a spus:

Vinul nu se amesteca cu apa sau sifon! Apa se pune alaturi, in alt pahar.

Şpriţ sau carcalete cum îl faci dacă nu amesteci vinul cu de toate?

Link spre comentariu

Mai e un aspect.La cât de botezat e vinul vărsat de la noi mai trebuie apă?!În fapt fiecare poate să consume vinul cum vrea,cald,rece,cu apă sau fără,cu Pepsi,etc...

Nu recomand consumul zilnic de apă minerală.Aceasta,deoarece conţine săruri stresează rinichii şi îi pot îmbolnăvi!Nici eu nu ştiam până nu am văzut un doctor ce prezenta acest aspect...

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 1 minut, BRANCA a spus:

La cât de botezat e vinul vărsat de la noi mai trebuie apă?

Cine a zis ca bea vin cu eticheta din targ? Hai sa nu luam din nou extremele ca sa aratam ca avem dreptate. Am si spus, consum doar vin de origine cunoscuta. Adica din Vrancea, cu soi de vie cunoscut.

Link spre comentariu
dragostalpau
Acum 2 minute, doru3160 a spus:

Cine a zis ca bea vin cu eticheta din targ? Hai sa nu luam din nou extremele ca sa aratam ca avem dreptate. Am si spus, consum doar vin de origine cunoscuta. Adica din Vrancea, cu soi de vie cunoscut.

Din Vrancea ? Acolo unde vindeau masiv drept vin bauturi facute cu arome importate din China si ceva zahar si alcool romanesc ? Poate doar daca ai rude sau prieteni in Vrancea, in rest ...

https://monitoruldevrancea.ro/2015/04/03/doua-milioane-de-litri-de-vin-contrafacut-vandut-in-mai-multe-judete/

https://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/ultimele-stiri/1588804524-arme-confiscate-de-la-producatorii-de-vin-contrafacut.html

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări