Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Si eu sunt fan Borsec cu bulbuci, de la plata tot am senzatie de sete. Din cand in cand bag plata alcalina PH 9.2,mai scad aciditatea organismului. 

Borsec face bine la stomac. 

Link spre comentariu

Borsec este singura apă minerală care nu schimbă gustul unui vin făcut șpriț (părerea mea).
Nu stiu care este cauza.
LE: Poate este una dintre putinele ape care inc
ă nu provine din izvoarele de apă naturală minerală cu apa potabilă din Bucuresti si imprejurimi :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus:

Corect, Borsec-ul la 1.5 l rămâne preferatul meu (și al familiei), merge la consumul obișnuit de după masă dar și la șpriț.

Eu în general nu beau decât Borsec minerala nu plata. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Усилитель a spus:

plata alcalina PH 9.2,mai scad aciditatea organismului. 

Si cum ajunge apa la pH 9,2? Si ce se intâmpla când o amesteci cu apa acidulata?

Editat de icar
Link spre comentariu

Mamaia Digul, asa arata in 1963, era propus inca de anul trecut pentru demolare, anul asta s-a hotarat conservarea prin " innisipare "...mai bine decat distrus !

Mamaia-Digul-1963.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 16 ore, doru3160 a spus:

Nu o găsești permanent și în toate magazinele. Borsec o cumpăr în magazinele din drumul meu, nu ma duc special pt asa ceva undeva anume. 

Deci, la obiect :

Borsec 1,5l pret 2lei si ceva, compozitie [mg/l ]:

Hidrogencarbonat HCO3 .....1892

Calciu .......................................311

Magneziu..................................114

Sodiu.........................................82,1

Co2minim................................2500

PH..............................................5,6

Biborteni FORTE 2l pret sub 2lei

Calciu..................................283,2

Magneziu.............................94,19

Sodiu...................................243,1

Potasiu................................30.93

Co2minim............................3000

PH.........................................6,2

Spritz.jpg

Sprituri reci de vara  cu Borsec, Biborteni sau sifon va doresc ...esential e sa fie RECE !

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 22 ore, Усилитель a spus:

Din cand in cand bag plata alcalina PH 9.2,mai scad aciditatea organismului. 

Cum se intituleaza apa aia cu 9,2?

Link spre comentariu
Acum 6 ore, okean a spus:

Deci, la obiect :

Biborteni FORTE 2l pret sub 2lei

Eu am baut apa din aia insa nu era nici un forte pe ea, pe vremea cu sticla de 1l, ladita de lemn cu 10 sticle si avea un miros de oua clocite, sa nu zic altceva, de te indoia.

Noroc ca n`am luat decit o sticla, in mod normal luam Buzias sau Lipova dar nu era in magazin decit Biborteni si Saratele, cu Saratele deja o patisem.

La ora actuala tare multe ape minerale in fapt sint cu mult adaos de Co2 ca un sifon imbuteliat.

Aveam in masina permanent apa minerala, in perioadele foarte calde primeam de la firma, dupa citeva zile daca mai si raminea masina in soare si era bine scuturata avea apa aia un gust de parca beam din Somes!

:d

Link spre comentariu

Interesant studiu.
Problema mea este că atunci cand văd un astfel se studiu care nu specifică si care a fost sursa care a finantat lucrarea, am ceva retineri in a-l accepta.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări