Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Ai dreaq turci, i-au furat și grătarul ! :rade:

Sigur că e o glumă, grătarul ăla nu pare construit în sec 15 - 16 și pariez că lui Stefan i se gătea carnea la proțap.  Iar mititeii s-au inventat mult mai târziu.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Acum 11 minute, +_Florin_+ a spus:

Sigur că e o glumă, grătarul ăla nu pare construit în sec 15 - 16 

Tocmai la suduri m-am referit și nu numai. La vremea aia clar nu se producea OB de 8 și nici tablă de fier !:)

Link spre comentariu
16 minutes ago, +_Florin_+ said:

Iar mititeii s-au inventat mult mai târziu.

Dar kefta/kafta exista de multa vreme, Deci, nu sunt micii prea recenti, decat in continutul de pre****tive (sic!) alimentare.

Link spre comentariu

Privitor la profile oţel nu fiţi prea siguri că nu se produceau artizanal!

Există o mulţime de obiecte de metal vintage extrem de bine şi frumos executate!

Link spre comentariu

@Mircea, pe plăcuța din fața grătarului scrie "Mici preparațion device". Deci se referă la "mici" adică preparatul tradițional românesc inventat pe la sfârsitul sec 18 într-un restaurant din București care rămăsese fără mațe pentru cârnați. 

Că se făceau diverse chiftele asemănătoare pe la turci ori prin regiunile slavone, cu mult timp înainte, e adevărat. 

Diferea poate și forma și compoziția. Și rețetele actuale de mici diferă oarecum față de cea din sec 19, trăim în epoca pre****tivelor :rade:

Link spre comentariu
Acum 3 minute, BRANCA a spus:

Până la urmă Ştefan mânca aşa zişi "mici"?Şi cum le ziceau ălora atunci?!

Probabil că mânca și vreun soi de chiftele care își aveau originea prin Turcia sau aevea. Habar n-am. Rețetele culinare cred că se adoptau reciproc, ca urmare a interacțiunilor diverselor popoare.

Dar din ce cunosc și am citit în perioada medievală carnea se frigea la proțap în majoritatea situațiilor. Nu zic că sunt deținatorul adevărului absolut.

Acum 20 minute, BRANCA a spus:

Privitor la profile oţel nu fiţi prea siguri că nu se produceau artizanal!

Există o mulţime de obiecte de metal vintage extrem de bine şi frumos executate!

De acord că se produceau chestii interesante în regim artizanal, totuși am mari rezerve că în sec 15- 16 erau laminoare artizanale (apropo de bara OB care pare de 8 sau de tabla din componența acelui grătar).

Cred că erau profilați mai degrabă pe săbii :)

Link spre comentariu
Vizitator

Dacă pe un forum cu ceva pretentii intelectuale gen "elforum" apar indoieli si discutii privind autencitatea grătarului,
nu vreau să mă găndesc câtă lume scotea in stradă o astfel de stire prezentata la cele doua posturi TV-anti-Romania.
Si cum ar fi sunat scandările pe la Universitate sau Piata Victoriei :)

Apropo de Arthur, fostul urs:

Noi le-am mâncat lebedele.
Ei ne-au împuscat ursul.
Suntem chit ?

Link spre comentariu
Vizitator
5 minutes ago, dragostalpau said:

Aia cu lebedele a fost o stire falsa promovata de un tabloid britanic

Si ai certitudinea ca asta cu Arthur este altceva ? :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări