Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Cum spuneam, eu nu am baut, nici, nici. Dar colegii mei beau cu stacana, ca era doar un ceai nitel mai inchis la culoare, cu aroma naturala (cum se zice acum, in recmame) de cafea. Defapt, ea nu avea nici o legatura, nici cu finul, nici cu cafeaua. Era facuta din cicoare, de aici si, uneori, resturi de "paie" in punga. Prin anii 55 - 65, Cicoarea (Franck cafe), alaturi de Mocca, se gaseau in alimentare, ca surogat de cafea, adica cafea fara cofeina. O puteau bea si copiii, amestecata cu lapte.

download.jpeg-1.jpg

images.jpeg-2.jpg

Link spre comentariu
Acum 3 ore, franzm a spus:

Sunteti norocos. Oare îsi mai aduce aminte lumea de termoplonjoare, ibrice, resouri de care erau pline fabricile si birourile?

Care termoplonjon, 2 carbuni de repartitor legati cu fir saritor la inaltime diferita si un borcan de sticla.

Incalzea rapid, doar contorul stie cit consuma.

Link spre comentariu

Cafea am baut , si beau in continuare . O perioada am baut de nevoie , exact pentru scopul pentru care a fost promovata de sute si mii de ani .  Am deschis si un topic , tot la Bodega , denumit chiar asa : Cafeaua ... A esuat , dupa ceva timp . Din lipsa de contribuitori cu postari . 

P.S. - inlocuitor mai rafinat de cafea ( sub forma solubila ) au produs , si produc inca polonezii . Celebra INKA . Ca fapt divers , cafeaua e primele trei produse vandute si cumparate la nivel mondial , clasament functie de sumele totale vehiculate . Celelalte doua sunt petrolul si armamentul si tehnica militara .  

P.P.S. - la nevoie , se poate fierbe apa rapid cu 2 lame de ras , conectate ( cu precautie ) la reteaua de curent alternativ casnic , si cufundate pana aproape de capat in lichid , cu spatiu ( destul ) intre ele . Ma rog , are un gust ( un pic ) ciudat , se produce si ceva electroliza , dar la rigoare orice e mai bun decat nimic . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

S - au vandut si dupa Revolutie , mai intai aduse de vecinii de peste Prut , apoi avalansa din China . Acum , si - au pierdut din popularitate , ca omu' a devenit ecologist , vegan , si altele . La moda e plasticu' din sticle ( particule ) , ala omoara sigur , latent si insidios . Asta dupa decenii de folosire de astfel de recipiente , inca sunt 90 % din ambalajele de la hipermarket - ul nostru cel de toate zilele .

Link spre comentariu

Mda, acum te omoara plasticul din sticle si faptul ca nu bei un pahar de apa la fiecare 40 de minute! Fereaca sfinta ca E-urile sa-ti dauneze, noooo, alea in nici un caz! Sau tonele de zahar inghitite cu sucurile "naturale" sau cu aroma...naturala. Singurul suc pe care il beam in copilarie era socata.

La institut aveam fierbatoare cu discuri din inox. Puneam apa, bagam in priza, fierbea in citeva secunde si...gata ceaiul. Din cind in cind, curatam discurile de calamina. Mi-aduc aminte de un coleg care aflase ca daca folosesti apa distilata la cafea, e mai buna. A pus apa distilata in fierbator si...nu a functionat. A desfacut fierbatorul sa vada ce are, crezind ca s-a stricat!!!!! I-am aruncat doua granule de sare si gata, s-a reparat!

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus:

2 carbuni de repartitor legati cu fir saritor

Ooh, amintiri din scoala de telecomunicatii. Dar acolo n-aveam nevoie de cafea. Ne trezea tensiunea de apel.

Cicoarea se gasea si presata sub forma de tablete, vreo 3-4cm în diametru si cam 1,5cm înaltime. Erau ambalate una peste alta ca monedele în fisic.

Link spre comentariu

Mai timpuriu , cetatenii R.P.R. beneficiau de asa - zisele puncte . Cu care puteai sa cumperi orice . Orice se gasea in magazine . Numai ca se scadeau , pe masura achizitiilor . Si nu erau prea multe . Cartele am avut si in '89 . Numai la paine nu , si m - ar fi ajutat . Asa , stateam ca boul la coada , sau asteptam sosirea marfii . Numai ca pana - si umpleau oropsitii de tarani sacii , dura ... Mai simplu in alte orase din Prahova ... , 0,5 kg /zi . Pana acasa o mancai , si scapai de griji . A fost si varianta cu 0,3 kg , mai avansata .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Punctele alea se cistigau, functie de aportul adus la munca de partid si cea stahanovista. Daca aveai multe, puteai sa-ti cumperi un palton sau rochie. Totusi, treaba ar fi normala (acum e greu de inteles), daca ne gindim ca eram imediat dupa razboi, cu o imensa datorie de razboi, ce trebuia platita. Asta pentru ca marile puteri ne-au tras pe sfoara. In fine, nu asta discutam aici.

Pe astea le mai stiti?

bilete-tren.jpg

Deseori se dadeau doua pentru acelasi loc!

Editat de icar
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări