okean Postat Martie 20, 2021 Autor Partajează Postat Martie 20, 2021 Art Deco at its best... Oceanic-surcouf-rare-french-radio Link spre comentariu
okean Postat Martie 21, 2021 Autor Partajează Postat Martie 21, 2021 București, Bloc Scala, anii '30... Link spre comentariu
alcon Postat Martie 21, 2021 Partajează Postat Martie 21, 2021 La 19.03.2021 la 11:21, okean a spus: Obiect 279 este un tanc construit special de Uniunea Sovietica in anul 1959 anti atomic ... Îmi place! Link spre comentariu
puriu Postat Martie 21, 2021 Partajează Postat Martie 21, 2021 La 18.03.2021 la 23:04, BRANCA a spus: România a câştigat Dobrogea,în care românii erau sub 20%,înainte de 1900,şi a pierdut Basarabia,în care românii erau peste 60%. Mai precis, rusii au castigat Dobrogea dupa razboiul din '77-'78, iar Moldova a castigat sudul Basarabiei dupa razboiul Crimeii. S-a facut un schimb intre cele doua teritorii si asa a ramas. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 21, 2021 Partajează Postat Martie 21, 2021 Puriu.N-am zis cum a câştigat România Dobrogea...Era pe cale să piardă,pe de altă parte, şi Gurile Dunării.Erau locuite aproape numai de slavi.Dar acolo au apărut şi interesele Marilor Puteri care au vrut să taie macaroana ţarului... În Dobrogea alipită românii au ajuns treptat de la 20% la peste 90%... Istoric,în aproape 2000 de ani ,Ţara Românească nu ştiu să fi stăpânit 100 de ani Dobrogea.A fost sub romani şi otomani. Link spre comentariu
saptemari Postat Martie 21, 2021 Partajează Postat Martie 21, 2021 Prin tratatul de la Bucuresti din anul 1812, imperiul rus a luat sub stapanire Moldova orientala. https://ro.wikipedia.org/wiki/Tratatul_de_la_București_(1812) Dupa cum se afirma in josul paginii, acest tratat a si fost denuntat in anul 1921. Dobrogea e un teritoriu multi etnic si nu stiu daca ar fi corect sa consideram ca alt popor are mai multa indreptatire sa il detina. Poate ca erau doar 20-30% romani (eu stiu de 30-33), dar conteaza daca erau majoritari. Altfel stau lucrurile cu Cadrilaterul, unde populatia romaneasca era de doar 2-3 procente in anul 1913. Am fost foarte mirat insa cand am intalnit vorbitori de romana foarte departe de granita cu Romania, intr-un satuc la sud de Burgas. L-am intrebat de unde stie limba romana si mi-a raspuns "noi de aici, stim". Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 21, 2021 Partajează Postat Martie 21, 2021 Teritoriile locuite de vlahi in evul mediu depaseau granitele actuale in toate punctele cardinale... Link spre comentariu
morarul Postat Martie 21, 2021 Partajează Postat Martie 21, 2021 (editat) Cumva, ca o acoladă, la discuțiile referitoare la răspîndirea vorbitorilor de limba romănă în arealul Balcanic şi in afara granițelor stabilite după sfîrşitul WW2, o mare vină o au, autoritățile comuniste, impuse de ,,cizma sovietică", care au dorit şi au impus o istorie falsă. Romăni, erau doar cei ce trăiau in limitele graniței Statului Romăn. Aşa vedea Ivan, reprezentat de Stalin, politica, istoria şi geografia acelor vremuri. Să nu dea Dumnezeu, să mai trăim astfel de vremuri! Altfel, există romăni stabiliți in toate cele patru puncte cardinale ale globului. Principalul este să nu-i renegăm, ci să încercăm să-i ținem aproape. Sunt frații noştrii de sînge, chiar dacă unii rău voitori, vor să ne dezbine. În asta constă puterea unei nații sau al unui popor: Să nu-ți renegi frații şi surorile, oriunde s-ar afla! Exemplul cel mai la îndemînă, este statul Israel. Pentru acesta, toți fii rătăciți în negurile vremii şi ale istoriei, rămîn fii statului, în care s-au născut şi au crescut! Pentru un astfel de stat, cu o asemenea viziune politică, cred că succesul este garantat. Să aveți o seară bună! Editat Martie 21, 2021 de morarul Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 21, 2021 Partajează Postat Martie 21, 2021 Întradevăr vlahii se întindeau şi la sud de Dunăre până în Albania şi Grecia.Se mai întindeau în Serbia şi Ungaria,în Basarabia,Bucovina şi stepa Ucrainei.În Dobrogea nu prea...Un paradox dat find faptul că primii locuitori acolo zice-se că au fost geţii. Demografia Dobrogei începând cu 1878. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dobruja Link spre comentariu
okean Postat Martie 22, 2021 Autor Partajează Postat Martie 22, 2021 3 cylinders, 2 strokes... Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Acum 38 minute, okean a spus: 3 cylinders, 2 strokes... Se trage din DKW 3=6 https://www.google.com/search?q=dkw+3%3D6+&tbm=isch&ved=2ahUKEwieh8__mMPvAhVz8eAKHaYaDGcQ2-cCegQIABAA&oq=dkw+3%3D6+&gs_lcp=CgNpbWcQAzICCAAyAggAMgIIADIECAAQHjIECAAQHjIECAAQHjIECAAQHjIECAAQHjIECAAQHjIECAAQHlDLaFjLaGDla2gAcAB4AIABV4gBV5IBATGYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=yi5YYJ76B_PigwemtbC4Bg&bih=653&biw=1366&rlz=1C1AOHY_enRO766RO766 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 In fapt DKW este stramosul... https://en.wikipedia.org/wiki/IFA_F9 Link spre comentariu
saptemari Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Acum 17 ore, BRANCA a spus: Întradevăr vlahii se întindeau şi la sud de Dunăre până în Albania şi Grecia.Se mai întindeau în Serbia şi Ungaria,în Basarabia,Bucovina şi stepa Ucrainei.În Dobrogea nu prea...Un paradox dat find faptul că primii locuitori acolo zice-se că au fost geţii. Demografia Dobrogei începând cu 1878. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dobruja Interesanta evolutia structurii populatiei dupa 1956 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2021 Partajează Postat Martie 22, 2021 Aia nu-i nimic. In numai cateva decenii Ro a pierdut 90% din minoritatea germana de pe teritoriul ei si a pierdut cvasitotalitatea minoritatii evreiesti... ce in total insumau inainte de razboi peste 1 milion de suflete. Comunitati importante in istoria acestor meleaguri si care timp de secole au trait si muncit aici in Ro, au disparut in doar cateva decenii. Au ramas dupa ei doar cetatile sasesti si bisericile in care nu se mai tin slujbe dar cu care azi ne mandrim tare, au ramas cimitire vechi de secole cu nume pe care nu mai are cine sa le citeasca, case vechi ocupate repede de majoritari si trase-n poza de turisti, cateva sinagogi goale si degradate, toate vizitate uneori de fiii si de nepotii dornici sa vada si ei o data-n viata locurile in care s-au nascut, au copilarit si au trait parintii si bunicii lor si despre care respectivii parinti si bunici le-au povestit de multi ani... Morti in razboi, ucisi in holocaust, plecati de nevoie din cauza dementei raposatului, vanduti pe valuta ori plecati de bunavoie, etc., cumva ne-am descurcat si am scapat de ei, intru realizarea visului de aur al unor nebuni frustrati, adica al unora dornici sa nu mai existam p'aici decat numai si numai noi romanii 100% neaosi, si toti numai si numai ortodocsi... Cine anume zicea oare ca vrea asa ceva prin zona, adica numai romani si numai otodocsi?... Aaaa... taman (z)Garda de Fier, "patriotii" anilor '30-40', unul ce odinioara se plimba prin sate calarind un cal alb ca sa impresioneze pe saracii cu duhul ca sa-i convinga astfel sa-i voteze, precum si urmasii lui? Nu stiu de ce, dar contrar a ceea ce ne asigurau "patriotii", se pare ca nu germanii si nici evreii nu ar fi fost vinovatii pentru situatia tarii si de aceea in realitate plecarea si disparitia lor din zona nu a facut sa fie mai bine tarii, astfel incat dupa 1990 aproape 4 milioane de romani au trebuit sa plece si ei aiurea-n lume... Cumva astfel istoria s-a razbunat? O fi invatat cineva ceva din asta, sau cumva o fi cazul sa mergem acum sa mancam un gulas sau kurtos "de la mama lui", cat se mai gasesc prin zona? Nu de alta, dar astia cu gulasul au ramas cam ultimii care mai pot fi invinovatiti pentru toate relele ce ni se intampla, iar cu Covidu' asta,... deja nu se stie cine va fi scos vinovat! Link spre comentariu
Postări Recomandate