Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

De multe ori ma întreb, dacă nemții ar fi ieșit câștigători ai războiului, cum ar fi fost relatate toate crimele de razboi comise de ei, inclusiv holocaustul. 

Link spre comentariu

Cind a aflat bunicul meu despre crimele legionarilor nu erau nici comunistii, nici nemtii nu cistigasera razboiul.

Sint lucuri pe care le stia si le povestea cu noi.

Link spre comentariu
Acum 37 minute, doru3160 a spus:

De multe ori ma întreb, dacă nemții ar fi ieșit câștigători ai războiului, cum ar fi fost relatate toate crimele de razboi comise de ei, inclusiv holocaustul. 

S-ar fi laudat si cu crimele si cu holocaustul. Pentru ei astea erau realizari si acte de vitejie. Atit i-a dus mintea.

Editat de d2134
Link spre comentariu
33 minutes ago, doru3160 said:

Uita-te in Est, milioane ucisi de bolsevism pe motive politice. Crime imense comise de catre comunisti dupa si pe durata WWII - in multe tari europene (din pacate si la noi), cu toate astea nimeni nu sufla o vorba la fata locului - crimele nu sunt si nu vor fi niciodata recunoscute. Manifestatii de sarbatorire a victoriei insa sunt in fiecare an, samd. Un popor care s-a complacut in crima.

Nu cred ca comportamentul nazistilor ar fi fost diferit, erau doar o alta specie de criminali. 

Numai gandul ca poti ucide un copil in numele rasei mi se pare o enormitate. 

Link spre comentariu

Despre simbolul incriminat, vechi de mii de ani,  un documentar interesant, bine documentat, realizat de Dl.Mark Felton, gasiti pe youtube...(The story behind imagery).

P.S. : a fost folosit si de divizia 45 infanterie americana pana la inceputul ww2....

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Mircea a spus:

Nu cred ca comportamentul nazistilor ar fi fost diferit, erau doar o alta specie de criminali. 

Deci asa cum durata unui minut variază în funcție de care parte a usii de la wc te situezi, tot asa criminal te numești doar dacă ești în tabăra perdanta, altfel, dacă ești în tabăra învingătorilor, ești erou.

Atunci pe drept se afirma ca istoria e scrisa de învingători. 

Link spre comentariu

Istoria scrisa de altii este dubioasa. Trebuie apelat pe cat posibil la sursele si la documentele originale.

Cea mai corecta revista pe vremea impuscatului era prestigiosul "Magazin Istoric". Acolo am vazut (in facsimil) mai multe documente originale printre care si certificatul de nastere al "capitanului".

Falsa istorie ceausista a ramas in mintea oamenilor si este proclamata si acum in mass-media.

Cateva intrebari la care se dau raspunsuri gresite:

Cine a facut prima unificare feudala (prin vasali) a celor trei principate romane? Sigismund Bathory in 1595 prin vasalii sai Mihai Viteazul si Stefan Razvan. Mihai Viteazul a fost al doilea in 1600, vasali fiind fiii sai.

Cand a avut loc Unirea Principatelor? A fost proclamata la sfarsitul lui 1861 si recunoecuta la inceputul lui 1862.

Cand a avut loc Marea Unire? Niciodata. Dupa trataul de pace de la Versailles (1919) a avut loc o unificare a teritoriilor romanesti la Regatul Romaniei. La fel s-au unificat Italia si Germania in sec. 19 si n-au avut nici o mare unire.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus:

Cind a aflat bunicul meu despre crimele legionarilor nu erau nici comunistii, nici nemtii nu cistigasera razboiul.

Sint lucuri pe care le stia si le povestea cu noi.

Domnul Grig, cu respect pentru opiniile bunicului dvs țin totuși să precizez următoarele : m.s. Carol2, în timpul propriei dictaturi, a declanșat o mare vânătoare de legionari. Arestări, torturi cumplite prin beciurile poliției și execuții cu spectacol (cadavre de legionari lăsate să putrezească pe străzi și alte "finețuri"). În plus, tot la ordinul m.s. Carol2 a fost asasinat Zelea Codreanu, liderul mișcării.

Acum (pe bune) nu era de așteptat ca și membrii camarilei sale "de suflet", să fie întâmpinati cu "floricele"? ... mă refer la N.Iorga , A.Călinescu ... ? Însuși Carol2 a fost întâmpinat cu oarece artificii la Timișoara, când părăsea România.

În acele vremuri tulburi, când toți "actorii" foloseau asasinatul politic ca mijloc de rezolvare a problemelor, sigur că nu-i de mirare. Și desigur, crima nu poate fi justificată niciodată, dar mă întreb de ce unii sunt catalogați azi ca fiind mai criminali decât alții. 

Link spre comentariu

Pt ca nu sunt în tabăra învingătorilor, e simplu. 

Acum 26 minute, +_Florin_+ a spus:

dar mă întreb de ce unii sunt catalogați azi ca fiind mai criminali decât alții. 

Link spre comentariu

La ce zice Puriu adaug puţin...România a câştigat Dobrogea,în care românii erau sub 20%,înainte de 1900,şi a pierdut Basarabia,în care românii erau peste 60%...

Sunt de acord cu Florin la observaţiile cu criminalii naţiei.Mai jegoasă mi se pare reinterpretarea istoriei după '90.Mai ales cea făcută de propagandişti politici...

Link spre comentariu
Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus:

Domnul Grig, cu respect pentru opiniile bunicului dvs țin totuși să precizez următoarele : m.s. Carol2, în timpul propriei dictaturi, a declanșat o mare vânătoare de legionari. Arestări, torturi cumplite prin beciurile poliției și execuții cu spectacol (cadavre de legionari lăsate să putrezească pe străzi și alte "finețuri"). În plus, tot la ordinul m.s. Carol2 a fost asasinat Zelea Codreanu, liderul mișcării.

Totusi pe linga Iorga mai sint multi, Duca, Calinescu, Madgearu, asasinate din care legionarii si`au facut un titlu de glorie. La fel Jilava, oare acolo tot comunistii au fost cei care le`au regizat-o la "sfintii" legionari cu biblia si crucea in frunte?

Parca tot criminali se cheama doar ca in vremurile noi multi vor sa-i "spele" de pacate pe "sfinti".

P.S. Totusi represiunea impotriva legionarilor a avut un motiv cunoscut, Calinescu va spune ceva?

Dupa aia a inceput vinatoarea legionarilor, nu de alta dar sa impusiti ca pe un ciine primul ministru a unei tari este un lucru care nu poate ramine nepedepsit!

Si`au facut-o cu mina lor, au creat un climat de teroare si asa au si sfirsit.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 5 ore, telefunken a spus:

Ce dovezi exista in acest sens in afara istoriografiei comuniste ? Documentati-va!  Daca se dovedeste ca asisinii tineau cu FCSB am putea sa spunem ca a fost ucis de Gigi Becali. Presupun ca intelegeti absurdul.

P.S. Istoria si sutienul sunt asemanatoare, ambele ascund realitatea !!!

Corect! ce reprezinta istoria sau niste amariti de istorici cu studii de specialitate in fata forumistilor priceputi la toate!?

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări