Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

1 hour ago, NICA said:

Da,este ilustrul nostru patriot Cornelius Zelea Codreanu.

Respect Capitane !

Cati trebuie sa omori ca sa devii patriot in România? 

Asa si cu ceilalti patrioti care i-au urmat inca juma de secol.

Halal patrioti!!!

Link spre comentariu

D-aia ii respectam? Pentru ca sunt criminali din istoria României? 

La cei care nu au comis crime ne prosternam? Le sarutam moastele? 

Unde se opreste respectul daca si un criminal e respectabil? Mai exista valori? 

Ma ia cu dureri de cap cand vad cine populeaza România. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus:

Cine e doamna din dreapta Mareșalului?

Regina Elena.

Acum 19 ore, BRANCA a spus:

Şi Zelea Codreanu şi mulţi alţii au făcut şi fac parte din istoria României.

C. Zelea Codreanu era tatal lui, un profesor de liceu cumsecade. Pe "capitan" il chema Corneliu Codreanu in toate actele si in presa vremii si a fost un criminal. A fost poreclit C. Zelea Codreanu de propaganda iudeo-comunista de mai tarziu.

Link spre comentariu
Acum 41 minute, puriu a spus:

C. Zelea Codreanu era tatal lui, un profesor de liceu cumsecade. Pe "capitan" il chema Corneliu Codreanu in toate actele si in presa vremii si a fost un criminal. A fost poreclit C. Zelea Codreanu de propaganda iudeo-comunista de mai tarziu.

Am tot evitat să mă exprim vizavi de "criminalitatea" unora sau altora (din epocă), acesta fiind un subiect tare incomod azi. Dar văd că se insistă pe temă, așa că îmi voi expune propriile păreri.

Încep prin a (mă) întreba:

1). Oare câte arestări, torturi & crime au fost săvârșite în timpul dictaturii regale a lui Carol 2 ? ... unii spun că celebrul Căpitan ar fi "mic copil", dacă ținem seama de cifre. Sau de brutalitate. Cu toate acestea, azi avem bulevard care poartă numele regelui și nimeni nu se ofuschează dacă pun aici o poză cu Carol II.

2). Oare câte arestări, torturi, execuții, s-au săvârșit în timpul răscoalei de la 1907, în care Mareșalul Averescu a fost unul din principalii desemnați cu "reprimarea" ? ... cu toate acestea, avem un bulevard numit "G-ral Averescu. Și  pariez că  nimeni n-ar reacționa negativ dacă aș pune aici o poză cu Averescu.

Păi ce aveți fraților cu Căpitanul, de-l considerați cel mai demon dintre draci? ... :rade:glumeam, explicația e simplă : istoria e scrisă de învingători. Acesția stabilesc în dreptul cui trebuie să arătăm cu degetul. Adevărul e că acea epocă (începutul sec. 20) a fost tare tulbure. Și toate "entitătile" politice aveau aceleași "practici" întru reprimarea adversarului. Sper să nu mai revină vreodată (epoca și obiceiurile, evident).

Sfatul meu e să judecăm după algoritmul dreptății, ținând cont mereu de conjunctura istorică în ansamblul ei.

Link spre comentariu

Familia se numea ZELEA, tatal find Ion Codreanu, fiul, Corneliu Codreanu. Deci, numele pe buletin, ca sa zic asa, era ZELEA CORNELIU CODREANU. 

Nu stiu daca sunt vechi sau in stil vechi, dar sunt interesante.

28951483c3306a1825a87abdaaa5dcffde534748

28951485ed9d7bf1d28bc767aaa7a384175bf050

28951486113505fae2de8db3214c0021a3f7358f

.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări