okean Postat Martie 15, 2021 Autor Partajează Postat Martie 15, 2021 Afis ONT realizat de Dimitrie Stiubei in anul 1955 ! Link spre comentariu
icar Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 La 14.03.2021 la 14:45, BRANCA a spus: La nunta lui Zelea Codreanu? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 Seamănă bine, dar nu cred că-i el ... Link spre comentariu
icar Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 Seamana bine, dar nu stiu ce alt personaj al vremii ar fi adunat atitia nuntasi! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 (editat) Dacă-i așa, poza este făcută în 14 iulie 1925. Editat Martie 15, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
NICA Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 Da,este ilustrul nostru patriot Cornelius Zelea Codreanu. Respect Capitane ! Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 1 hour ago, NICA said: Da,este ilustrul nostru patriot Cornelius Zelea Codreanu. Respect Capitane ! Cati trebuie sa omori ca sa devii patriot in România? Asa si cu ceilalti patrioti care i-au urmat inca juma de secol. Halal patrioti!!! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 Şi Zelea Codreanu şi mulţi alţii au făcut şi fac parte din istoria României.Că ne place sau nu ne place... Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 D-aia ii respectam? Pentru ca sunt criminali din istoria României? La cei care nu au comis crime ne prosternam? Le sarutam moastele? Unde se opreste respectul daca si un criminal e respectabil? Mai exista valori? Ma ia cu dureri de cap cand vad cine populeaza România. Link spre comentariu
okean Postat Martie 16, 2021 Autor Partajează Postat Martie 16, 2021 Eforie Nord 1966 ! Link spre comentariu
icar Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 Daca tot vorbim de Zelea Codreanu si legionari. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 Cine e doamna din dreapta Mareșalului? Link spre comentariu
puriu Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus: Cine e doamna din dreapta Mareșalului? Regina Elena. Acum 19 ore, BRANCA a spus: Şi Zelea Codreanu şi mulţi alţii au făcut şi fac parte din istoria României. C. Zelea Codreanu era tatal lui, un profesor de liceu cumsecade. Pe "capitan" il chema Corneliu Codreanu in toate actele si in presa vremii si a fost un criminal. A fost poreclit C. Zelea Codreanu de propaganda iudeo-comunista de mai tarziu. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 Acum 41 minute, puriu a spus: C. Zelea Codreanu era tatal lui, un profesor de liceu cumsecade. Pe "capitan" il chema Corneliu Codreanu in toate actele si in presa vremii si a fost un criminal. A fost poreclit C. Zelea Codreanu de propaganda iudeo-comunista de mai tarziu. Am tot evitat să mă exprim vizavi de "criminalitatea" unora sau altora (din epocă), acesta fiind un subiect tare incomod azi. Dar văd că se insistă pe temă, așa că îmi voi expune propriile păreri. Încep prin a (mă) întreba: 1). Oare câte arestări, torturi & crime au fost săvârșite în timpul dictaturii regale a lui Carol 2 ? ... unii spun că celebrul Căpitan ar fi "mic copil", dacă ținem seama de cifre. Sau de brutalitate. Cu toate acestea, azi avem bulevard care poartă numele regelui și nimeni nu se ofuschează dacă pun aici o poză cu Carol II. 2). Oare câte arestări, torturi, execuții, s-au săvârșit în timpul răscoalei de la 1907, în care Mareșalul Averescu a fost unul din principalii desemnați cu "reprimarea" ? ... cu toate acestea, avem un bulevard numit "G-ral Averescu. Și pariez că nimeni n-ar reacționa negativ dacă aș pune aici o poză cu Averescu. Păi ce aveți fraților cu Căpitanul, de-l considerați cel mai demon dintre draci? ... glumeam, explicația e simplă : istoria e scrisă de învingători. Acesția stabilesc în dreptul cui trebuie să arătăm cu degetul. Adevărul e că acea epocă (începutul sec. 20) a fost tare tulbure. Și toate "entitătile" politice aveau aceleași "practici" întru reprimarea adversarului. Sper să nu mai revină vreodată (epoca și obiceiurile, evident). Sfatul meu e să judecăm după algoritmul dreptății, ținând cont mereu de conjunctura istorică în ansamblul ei. Link spre comentariu
icar Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 Familia se numea ZELEA, tatal find Ion Codreanu, fiul, Corneliu Codreanu. Deci, numele pe buletin, ca sa zic asa, era ZELEA CORNELIU CODREANU. Nu stiu daca sunt vechi sau in stil vechi, dar sunt interesante. . Link spre comentariu
Postări Recomandate