Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Mare tâmpenie!Se pare că enorm de mulţi muncitori din fabricile cu radioactive au făcut cancere.Era şi boala cu ceasurile care aveau limbile luminoase noaptea...

Link spre comentariu

Se mai poarta "baile radioactive" sau "cura cu radon (Rn)". La Bad Gastein, in Austria.

Am mai scris pe acest forum, pe undeva, dupa un sejur in acea localitate.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Era şi boala cu ceasurile care aveau limbile luminoase noaptea...

Ceasurile alea cu limbile luminoase noaptea nu sunt periculoase, radiatiile beta emise nu trec de sticla in care este stocat tritiul, mai este si geamul ceasului....

Link spre comentariu

Da, mi se pare că era şi la mine la Oficiul PTTR.

Era în cabina (cu patru pereţi -"intimă") unde te trimetea telefonista de serviciu ca să poţi conversa cu cel (celălalt) omuleţ aflat la celălalt capăt al firului.

Aveam aici, la mine, o telefonistă, pe nume Aurora, care dacă era de serviciu, uita să se deconecteze după ce se asigura că legase între ei corespondenţii de la cele două capete. Trăgea cu urechea, uneori, când i se părea ei, mai intra şi în conversaţie... Doamne, doamne... chiar că uitasem de din astea... Cumva se şi ştia că eşti ascultat... ce venea spre tine trebuia împărţit în două... :rade:

Acum aş zice că nu era aşa de grav... Se plictiseau săracele...

Ce să faci în 8 ore ? Nu tu fm, uaţap, soliter...

Link spre comentariu

Le-am fotografiat anul trecut, in Ilisesti-Suceava, deci inca exista prin diferite sate. Binenteles ca nu sunt functionale, nu mai exista centralele telefonice manuale, au fost desfiintate.

Comic era cand aveai de primit un telefon, stabileai ca joi la ora x sa te sune, asteptai pana cand te anuntau legatura: cutare in cabina 2...

Cat despre cabine...erau facute din PAL necapitonat, nici vorba de izolare fonica. Oricum nu era nevoie, in doua-trei zile stia tot satul ce ai discutat la telefon.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Cel mai enervant era cand te intreba din cand in cand centralista, cu voce nazala...vorbiti? De parca nu ar fi stiut :rade:

Convorbirile erau cu aviz postal anuntate la partener, si trebuia sa te prezinti cu avizul la ghiseu, centralista stabilea legatura cu celelalt oficiu si pe urma te striga. Ce ai pozat acolo, daca mai exista si in zilele noastre, poti numi o capsula a timpului.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Dacă le povestim chestiile astea tinerilor, ne privesc de parcă am fi extratereştrii...mai ales că majoritatea s-au născut cu mobilul în mână şi internet la fel.

Link spre comentariu

La fel cum am fi privit si noi atunci un telefon mobil din zilele noastre...am cazut in borcanul cu nostalgie pt ca mi-am adus aminte cati bani am cheltuit pe asa ceva- nu ers ieftin deloc sa auzi pe cineva. Mai naspa era ca daca voiai sa vorbesti cu careva, trebuia sa te gandesti cu cateva zile inainte, ca sa aiba timp sa ajunga avizul...instiintarea se facea telegrafic intre localitati, dar avizul trebuia adus pedestru de postas.

Acum 23 minute, validae a spus:

Dacă le povestim chestiile astea tinerilor, ne privesc de parcă am fi extratereştrii

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări